2 rekat şükür namazı kılınan olur mu acaba, hacet namazını kılamıyorum, işlerim yoluna girer mi?
2 ay
Şimdş şükür ile hacet zaten farklıkar
Ayrıca işlerim yoluna girer kesin diyerek namaz kılmak da çok akla yatkın değil,
Ancak maksadın Allah rızası için ise Allah zaten seni görüp sana lazım olanı elbet verir
Tevekkül etmek lazım ibadetten sonra
ya da yaptığın işlerden sonra.
Yapıyorum zaten 🥺🥺🥺🥺
O zaman ne mutlu sana, ancak işlerim yoluna girermi diye düşünmemek lazım, bazen hemen olmaz bazen de hemen olur, bunu kanuletmemiz lazım
Orası öyle ben vardıyalı çalıştığım için dedim şükür namazı kılsam nasıl olur dedimde
Haneye sevap, işine etkisi olur mu buna bir şey denilmez işte
Ya olur
ya da olmaz
Şükür namazı da, hacet namazı da sonuçta Allah’a yönelmen, niyetin ve kalbinle alakalı canım 💫 İkisi ayrı ibadet; hacet namazının kendine has bir şekli var ama “sadece şükür kılıyorum, kabul olmaz” diye düşünme, Allah samimi kalbi bilir 🙏 İçinden geldiği gibi dua et, ister şükür, ister hacet kıl, önemli olan süreklilik. Sen en çok hangisini yapabiliyorsan ona sarıl bence. Sen bu aralar en çok ne için dua ediyorsun? 💭🕊️
Normalde namazımı kılıyorum edıyorum ama herşeyden kopmuşum hayattan kopmuşum gibi sıkıntı var eski enerjim nasıl gelir eder bilmiyom sürekli ağlıyorum en ufacık şeyde kırılıyorum normalde takmayan insanım ama
Ayy canım ya sarılıyorum sana sımsıkı 🤍🥺 Bu anlattıkların resmen ruh yorgunluğu belirtisi…
Bazen insanın içi çekiliyor ya böyle, sanki dünya devam ediyor ama sen uzaktan izliyormuşsun gibi… Namazını kılıyorsun ama kalbin yorgun, bu çok kıymetli bir yerden aslında; hâlâ Allah’a yöneliyorsun demek bu 🙏
Bak şimdi, birkaç şey söyleyeceğim, hepsi minik ama etkisi büyük olabilir:
Kalbin çok dolu şu an, o yüzden en ufacık şeye ağlaman çok normal. Sakın “ben niye böyle oldum” diye kendini suçlama. Vücudun ve ruhun sana “dur biraz, dinlen, ilgilen benimle” diyor aslında. 🌧️💔
Namazda sureleri okurken bile “Allah’ım çok yorgunum, toparlanamıyorum, bana eski gücümü ver, dayanma gücü ver” diye içinden konuş O’nunla. Çok özel düzgün cümleler kurmana gerek yok. Yorgun halinle bile yönelmen çok değerli. 🕊️
Gün içinde de çok ufak şeyler dene mesela:
Telefonu bırakıp 10 dakika sessizce otur.
Kendine bir çay, kahve yap “bunu sadece kendim için içiyorum” de.
Mümkünse biraz yürüyüş yap, hava almak bile bazen panzehir gibi geliyor. 🚶♀️🌿
Bir süredir böyle misin yoksa son dönemde bir olay mı baya sarstı seni? Eğer istersen yaz bana neler yaşadığını, anlatmak bile hafifletir kalbini. Ben burdayım, ağlaman da kırılganlığın da çok normal canım benim 💗✨
Sevdiğim birisi vardı o olmadı baya uğraşmadım ettim etrafındakiler sevgilisi var sevdiği oluyor evlenip yuva kuruyor bide üstüne babamı kaybettim ettim
Bende hayırsıza yordum kendimi işte
Cevap
16Cevap
Girmez,, sadece işim görülsüm deyip 2 rekatla olmaz 5 vakit devamlı kılarsan olur hacet namazı niyetiyle
Niyet önemli ibadetini yap ismi azam duası et mutlaka er geç kabul olur her şey
Azam duası nasıl okukunuyor nasıl yapmam gerek
tamam çok sağol
Allah ile pazarlığa mı göreceksin tövbe yarabbim 🙄 sen içinden geldiği gibi yap duanı işte
Ne pazarlığı ne sacmalıyosun hacet gece kılınıyor bende vardıyalı çalıştığım için hacet namazı kılsam olur mu diye sormak istedim ne var bunda
Hacet namazı bi istediğin olduğu zaman kılınır
Diğeri istediğin bisey olduğu zaman
Niyetlerj farklı olduğu için aynı namaz değiller
Bende vardıalı çalıştığım için pek kılamıyorum şükür namazımı kılsam deidmde
Kerahat vakti harici istedigin zaman kılabilirsin zaten 2 rekat
Kaç dk ni alabilir ki
İnsanın bilmeyeceği şeyleri insana mı soruyorsunuz?
Rabbin senden istediği en temel şey önce ''Samimiyet''... ibadet namaz önemli ama sen samimi bir şekilde kalbini ALLAHA açarsan elbet sana yolu gösterir... ALLAH müminleri karanlıklardan aydınlığa çıkarır
Yaa çok teşekkür ederim oh be doğru düzgün yorum alabaildim çok şükür
Duaların karşılığını gördünmü ben çok merak ediyorum çünkü
Yok yani oyle demek istemedim ettiğin dualar kabul oldumu hayata dair dilediğin bişey onu demek istedim
Sevgiyle al alakası değil hayata dair hayal ettiğin kendin için hayallerin falan iş olsun meslek olsun
Tatil olsun
Sevgiyi örnek verdim genel olarak herşeyin hayırlısını istemek lazım. Dua etmek sevaptır ibadettir herşeyden önce ALLAHA sevimli gelen bir ameldir ne zaman kabul olunacağını ALLAH bilir. İş konusunda evet kısa süre sonra teklif aldığım da oldu uzun bir süre iş bulamadığım da oldu. Duada ısrarcı olmak ve sabretmek gerek...
Benimki şu an girdiğim iş yeri güzel değil birbirlerini kırıyolar mobing uyguluyor rezalet iş yeri sevemedim kimseyle sohbet falan yok etmiyolar sıkıldım çok bunaldım bide babam vefa edince iyice sıkılıyor inş a
İnş
Sen vakit namazlarını kılnı zaman girer inşallah, sadece şükür namazı ile olmaz o iş
Yok ben normal naamzlarımıd alışıyorum
Kılıyorsan zaten sıkıntı olmaz ama şükür namazı hacet namazı yerine geçmez ama gece kalkıp teeccüt namazı kılarsan daha iyi olur
Vardıyalı çalıştığım içim uymuyor
Sende gece işe gitmediğin zaman kılarsın o kadar acelesi mi var
Kılmakta fayda var ameller niyete göre kıl kaybedecek bir şey yok
Umarım işlerin de düzelir
Dua et allah bilir
Farklı yöntemler dene
Öyle bir namazın olması bana saçma geliyor
Şükür namazı hacet namazı neresi saçma
İstek için namaz kılmak o açıdan. Peygamberimizin sünneti mi acaba? Peygamber Allahtan ne istemiş olabilir?
Araştır knk çok soru soruyorsun
Ama sen kıl önemli olan niyet. Ameller niyetlere göre.
Sağol knk sende kıl
Kılamıyorum zor geliyor. Yıllarca kıldım ama şimdi yapamıyorum.
Şeytan vesvese getiriyor işte
Bi adama sinir oldum inancı yok m
Biz Müslüman değiliz Araplar Müslüman tamam neye davranıyorsun öyle kal dıyom Busefer destan yazmış küfürlü edeyim saygı duyuyorum nedim neye inanmak istıyosan ona inan dedim bende sinir etti beni yav
Bende oluyor bazen uzaklaşıyorum sabah namazına kalkamıyorum
Boş ver kimseyi fazla takma önemli olan devamlı az da olsa devamlı yapmak. Zamanla olur inşallah.
Namazda kendini boğmammak lazım yoksa şeytan çok uğraşıyor ben namaz kuran okuyan bi insanım bana karabasan çok uğraşıyordu sonra kurtuldum çok şükür
Farsını kılsan yeter ben çalışıyorum hemen farzını kılıyprum yoksa nasıl etcem bilmem ne kafayı sıyırıyor insan
Uğraşır insanı öyle bir hâle getirir ki kendini tanıyamaz olursun.
İşte ben hoca buldum deidm hocam böyle böyle seni okucam dedi sonra okudu geçti gitti çok şükür bence sende okut kendini şeytan vesvese hepsi
Seni anlıyorum ama çok farklı bir durum. Ama şükürler olsun imanlıyım. İnşallah daha doğru eskisi gibi manevî hayatıma dönerim. O tadı o huzuru bulurum. O tadı güzelliği hepsini çok iyi biliyorum gel gör ki hiç yanaşamıyorum bile. Resmi imamlık görevi dahi yapmış birisiyim. Kısacası imtihanı geçemedik. Aciziz işte Allaha şükürler olsun.
Hepimiz imtihan dünyadayız yapıcak bişeyimiz yok ben sevdiğim vardı gömlümce olmadı sonra babam vefat etti hepsi üstü üste geldi
İçini ferah tut sabret daha hayırlısı olur inşallah. Hayır bildiklerimiz de şer, şer bildiklerimiz de hayır vardır. Her sey olacağına varıyor.
Ve Bı hayatta okadar yoruldum sıkıldımki isyan edıyorum şeytan dedirttiryor bak battın ettin çok şükür ben babamdan şikayetçi değilim babam temiz kalbi merhametliydi babam ama hiç tatile gidemedim hiç yüzme bilmem etmem
Öğrenirsin kolay onlar
Ama gidecek güç para yok işte
Anlıyorum umarım olur birgün.
Sekine duası oku
Sekine nasıl hissettiriyor
İyi geliyor. Çok güçlü bir dua
İkisi farklı şeyler
Girer sürekli kıl
Namaz diye bir şey yoktur
Ben yok saymıyorum siz bilmeden iman ediyorsunuz Kuran'da namaz diye bir şey yok
Şeytanmı var kanka şeytanamı ibadet edelim 😆😆😆😆
Mekke'deki ay tanrısı putuna domalıp kalkıyorsunuz iman ediyorsunuz haberiniz yok
Senin peygamber efendi dediğin adam seni müslüman olarak tanımıyor Türkler müslüman olamaz Türkler kıyamet alametidir
Knk sen Müslüman olmayabilirsin belkide inanmayada bilirsin ama inanada saygı duyman gerektirmiyormuş
Vallaha sormaya
İnançta müslümanlık da dinde saygı olunmaz siz isteseniz de müslüman olamazsınız siz Arap değilsiniz Araplar müslümandır
Tamam knk Araplar Müslüman biz gavur sen övünme ye devam et öyle
Sizsiniz cahil oğlum ben inançsısızm sizin iman ettiğiniz kitabın bütün ayetlerini hadislerini biliyorum ama siz Kuran'dan haberiniz yok bir de üstüne üstlük iman ediyorsunuz
Şeytandı bir melekmiş o hesap seninkisi demek
Badem biliyorsun hadisi kuranı niye öyle bişey yok dıyosun
Kuran'da namaz oruç yok kuran Abbasi saraylarında yazılmış bir kitap Tevrat Sümer mitolojisi İncil Roma saraylarında yazıldı Muhammed putperestliği devam ettirdi siz. Mekke'deki ay tanrısı putuna tapıyorsunuz el ilah adı necm süresi 19 20 21 oku Kuran'da salâvat getirin var namaz yok
tamam knk sen öyle kendi yolunda devam et
İşte böyle gerçekleri söylenince hemen kuyruğunuzu kıstırıp kaçarsınız şu kitabı okuyun Türkçe siz türksünüz Atatürk boşuna Türkçeye çevirtmedi Arap oğlanın peşinden gitmeyin diye çevirdi sen öyle devam et böyle devam et diye kaçmayın gerçeklerden okuyun sorun soruşturun iman ettiğiniz kitapta akla mantığa uygun hiçbir bilgi yok
Knk nediyim yaa sana küfür edeyim senin nasıl inancın varsın öyle yoluna devam et Napim yani ben
Hay ağzına sağlık kafayı yemiş neye inanmak istersen ona inan banane hemen kıstırıp kaçıyorsun küfğr edeyim neye inanıyorsan inan banane
Yapman gerekenleri söylüyorum iman ettiğin kitabı öğren neye iman ediyorum ben bu tanrı kim peygamber kim öğren Kuran'ın ayetlerini baştan sona oku indiriliş sırasına göre oku nasıl anlıyorsan aklına mantığına yatmayan yeri sor soruştur dünyanın oluşumunu bilimle ve Kur'an-ın tanrısıyla karşılaştır çocuk oluşumunu bilimle ve Kur'an-ın tanrısıyla karşılaştır dağların oluşumunu karşılaştır ayetleri okurken tek cümle ile kelimeyle okuyacaksın okunduğu gibi burada şunu demek istemiş onu demek istemiş diye değil bu tanrı sözüyse ve Kuran'da biz AP açık indirdik diyorsa o okunduğu gibidir ne söylüyorsa öyledir ve mantık hatası yapmaz tanrı ama Kur'an baştan aşağı mantık hatasıyla dolu bunu anlamanız bir ömür sürüyor çünkü sizlere bu kitabın vahşiliğini anlatmıyorlar sana tek yapacağım bir iyilik varsa o da bu iman ettiğinden dinden seni aydınlığa çıkarmak olur
tamam knk sus yeto yetoo
Karı gibi çenen var buneya
Peygamber putperestliği bitirmedi peygamber putperestliği devam ettirdi Kuran'da necm suresi 19-20-21 oku sonra tevbe ilk5 ayeti oku tevbe ilk 5 ayeti putperestlerle yaptığı antlaşma ayetini bozulması lât ile Uzza yı kırıyor peygamber bir put kalıyor onun adı da el ilah putu oda allah ay tanrısı allah kelimesi el ilahtan türeme
Müslümanlık diye bir din yokk müslümanlık Hristiyanlığın bir mezhebi sabiliğin devamı
Aynen tamma knk😆😆😆😆
İşte verecek cevabınız yok savunamıyorsunuz kuduruyorsunuz yapay zeka devrinde düştüğünüz duruma bakın ve utanın
Fatiha süresi de İncil'deki yemek duası bunu da söyleyim sonra gidip ölülerin arkasından yemek duası okumayın
Yani diyorsun ki ben bir ömür verdim ve anladım :) sen tek yaptığım şey okumak olmuş ama okuduğunu da maalesef anlayamamissin bu yüzden senin kaçmak diye tabir ettigin şey bizim seni sana bırakmamız. Ne kadar konuşursan konuş anlatirsan anlat karşıdakinin anlayabildigi kadar konuşursun. Yani sen birşeyi anlamayacagini zaten açıkça beyan ettiğin için yorulmaya gerek yok umarım Rabb'im sana doğru yolu bulmayı nasib eder hayırlı geceler
Knk seni ciddiye almıyorum maalesef ve seninle dalga geçiyorum 😆😆😆😆😆😆
Muhammed Hristiyanlığı yaymak için görevlendirildi ilk evlendiği karısı Hatice babası papazdı Muhammed Hristiyanlığı yayması için görevlendiridi Muhammed sabiliği devam ettirdi Muhammed'in amcası bile bu dine inanmadı 6 yaşında evlendiği karısı Aişe bile ateist Muhammed zehirleyerek öldürdü
Asıl ben seninle ciddiye almıyorum sen şu an kuduruyorsun sinirinden çıldrıyorsun çünkü iman ettiğin kitabın içi boş ve aydınlanmak zor geliyor hak veriyorum
Allah diye bir şey yok Allâh Mekke'deki ay tanrısı putu yeni nesil eski nesil diye de bir şey yok teknoloji ilerliyor Avrupa dini köşeye attı papaza anlattılar büyük bedel ödediler Vatikan'a kapattılar sizlerin gelişmesini bu dinde kurtulmanızı istemyorlar
Kudueuyomuyum sinirimden çıldırıyorum knk emin ol sinirli olsaydım sana Burdan çok küfürler herşeyi basardım ama senin aldırış etmedimiğim için önemsemiyorum sen bu lafları git kendi gibi arkadaşınla muhabbet et anladın canoooo
Tamam knk Allah yok sen varsın 😆😆😆😆😆 sana tapalım
Keşke sizler de aydınlanabilseniz keşke sizler de okuduğunuz kitabı görebilseniz neye iman ettiğinizi bile bilseniz
Az önce küfür edeceğim diyordun kuduruyorsun çünkü iman ettiğin kitabı sana birisi şu an ben ne olduğunu söylüyorum
Yok Cano ben farkındayım ama sen aydınlanabilsen
Yoo gayet sakinim knk sen rahat ol
Saraylar da yazılmış bir kitap bu en son noktayı Mısır'da el eham üniversitesinde 1924 de koydular
Nedıyın knk içkimi içtin naptın konuyu nereye bağladın😆😆😆😆😆
Ben mi aydınlanacağım sen mi benim neyde aydınlanacağım bir şeyim var ben her gün senden çok fazla Kur'an-ı hadisleri okumuşluğum var hayla da okuyorum ama sen bir kere bile açıp okumadın üstüne üstlük iman ediyorsun bilmeden
Sana öğretmeye çalışıyorum bu karanlıktan kurtulman için ama ağlanılacak haline sinirini bastırmaya çalışıyorsun
Kuranı hadisleri okuyosun inancın yok 😆😆😆😆😆😆
Oda güzelmiş
Ben bütün hadis kaynaklarını okudum kuranı Tevrat İncil okudum Kur'an yüzde 90 Tevrat'tan alıntı yüzde 10 incilden Tevratla İncil değiştirildi dersiniz çünkü İsa Muhammed müjdeledi dersiniz ama bilmezsiniz ki Muhammed ile İsa arasında 600 yıl var ben bütün hadis kaynaklarını kitaplarını okudum ve sonunda geldim gördüm bu kitapların hepsi saraylar da yazıldı hepsi insan yazması Tevrat Sümer mitolojisi İncil Roma sarayları Kur'an Abbasi sarayları
Kur'an da yaratılış ayetinde yerle göğü yarattı dediği andan itibaren bu üç kitabı da kaldırıp atman lazım tanrı dünyaya yer diyor
Uzay boşluğunda tanrı dünyaya yer diyor
Sen neye iman ediyorsun Kuran'da fil sürüsünün gelip Mekke'yi istila etmesine mi iman ediyorsun
Knk iyisini soru sorayım dedim içine ettin yani
Karı çene var buneya
Yeter yeter tamam badi iyigeceler
Yoksa Maide 17 de İsa. Mesih öldüğü halde 600 yıl önce öldüğü halde Kuran'ın tanrısının öldürmek istemesine mi iman ediyorsun sen şu an Maide 44 göre kafirsin şeriat ülkesinde yaşamadığın için
İşte böyle kaçmayacaksın bileceksin bilerek iman edeceksin iyi geceler
Ben çok şükür imanli bilen bi insnaım ama sen biliyorsun inanmıyorsun ama ben biliyorum inanıyorum ve senin aldırış etmiyorum iki saat destan yazıyosun hür konulara nerden nereye bağladın hadi bye
Hayır bildiğin bir şey yok Kur'an dan hadislerden haberin yok ailenin büyüklerin akrabalarının anlatımıyla biliyorsun hepsi bu iman edenler Kur'an okuyarak iman etmiyorlar Kur'an okuyarak iman etseniz bu kitabı atarsınız çöpe ne Allâhın ne olduğunu biliyorsun ki kendisi ay tanrısı putu dur bir puta taptığından haber'in yok ve ailen çevrenden anlatılan bilgiler üzerine iman ediyorsun umarım bir gün gerçekten Kur'an hadisleri okursun ve bu yoldan çıkarsın hoşça kal
He Allah ay tanrısı pusu tamam knk
Evet Allah ay tanrısı putu ve el-ilah tan türeme başına el koyduğun her şey tanrı yolunda gittiğini gösterir el kaide el işid el fatiha bu arada bismillahirrahmanirrahim derken de üçlü teslis yapıyorsunuz illah ay tanrısı rahman Yemen tanrısı Rahîm cehennem tanrısı
Üç tane ayrı tanrı ismi söylüyorsunuz tek dileğim var bu dinden kurtulman gerçekleri görebilmen hoşça kal
Hayır gitmez
Hacet farkli
Allah kabul etsin
Abdestsiz olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?