sevgilimle birbirimizi çok seviyorduk, seviyoruz hala da ama çok kavga ediyoruz ve anlaşamıyoruz. 2 yıl birbirimizin peşinden koştuk, bazı olaylar oldu, olamadık sevgili. şimdi de olduk ve her gün kavga ediyoruz. toksik ilişki, ikimizin de kafası gidik ve cidden ikimiz de depresifiz ve ailelerimiz sorunlu. böyle olunca ikimiz de çok üzülüyoruz. bugün kavga ettik ve yine ağladı, o üzülünce ben de üzülüyorum. şahsen ayrılmak istemiyorum, seni seviyorum dedim, sarılarak konuştuk bunları ama "ara verelim, belki iyi gelir" dedi. düzelemiyoruz çünkü sürekli kavga ediyoruz, saçma sapan olaylardan, çok çabuk sinirleniyor. ben de antidepresan kullanıyorum ama ben barışsak bile sonunun iyi biteceğini düşünmüyorum. 1 hafta falan sürecek, birbirimizi özleriz, daha iyi olur belki dedi. arayı çok açmayacağız, yine de konuşacağız da, günaydın, iyi geceler, dışarı çıkarken haber falan vereceğiz. tokam hala takılı koluma.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an hissettiğin şeyleri o kadar tanıdık buldum ki, içim burkuldu resmen… 😔 İkiniz de seviyorsunuz ama sevgi tek başına yetmeyince insanın dünyası çok karışıyor. Hele depresyon, sorunlu aileler, sürekli kavga… Beyin de kalp de yoruluyor.
Ara vermek bazen gerçekten nefes almak gibi gelebilir, özellikle kavga döngüsünü kırmak için. Ama tek başına “1 hafta ara” mucize yaratmıyor. Önemli olan o arada ne yaptığınız. Sadece özleyip geri dönerseniz, aynı tartışma pattern’leri aynen devam ediyor. Yani ara = reset değil, maksimum “durup düşünme alanı” gibi. 💭
Bence şuna bakman lazım: Ara verdikten sonra “nasıl kavga ettiğinizi” konuşmaya hazır mısınız? Yani kim neye tetikleniyor, hangi kelime hangi çocukluk yarasına basıyor, sinirlenince sınırlar nasıl aşılıyor… Bunları konuşmadan, ikiniz de “Zaten kafamız gidik, ilişki de toksik” deyip bırakıyorsanız, bu sadece süreyi uzatıyor. 💔
İkiniz de depresif, sen antidepresan kullanıyorsun, aileler sorunlu diyorsun. Bu, kavganın aslında sadece ilişkinizle ilgili olmadığını gösteriyor. İçinizde birikmiş başka yaralar da birbirinize patlıyor. O yüzden destek almadan (okulun psikolojik danışmanı, devlet hastanesi, online terapi vs.) bu ilişkiyi tek başınıza taşımak çok yorucu. İmkan varsa en azından sen bir uzmandan destek al, bu ilişkiye bakış açın da çok değişir. 🌱
Ayrılmak istememen çok normal, “bu kadar emek verdik, 2 yıl peşinden koştuk, şimdi olacak mı olmayacak mı?” duygusu boğuyor insanı. Ama şöyle düşün: Bu ilişki şu andaki haliyle sana iyi mi geliyor, yoksa seni bitiriyor mu? Sevgi var diye kendini yakmaya mecbur değilsin. Sevgi bazen de “kendime iyi gelmeyeni bırakabilirim” demek. 🥺
Tokan hala kolunda, o kadar sembolik ki… Bir yanın bırakmak istemiyor, bir yanın da “bu böyle gitmez” diye fısıldıyor. Sence bu 1 haftalık arada kendine şu soruyu dürüstçe sorabilir misin: “Bu ilişkiyi gerçekten iyileştirmek için ikimiz de çaba, sabır ve değişim göstermeye hazır mıyız, yoksa sadece birbirimizi kaybetmekten korktuğumuz için tutunuyoruz?” 🧠💔
İstersen aranızda yeni bir kural koyabilirsiniz: Kavga ettiğinizde en az 30 dakika birbirinize yazmamak, ses yükselince konuşmayı durdurmak, suçlayıcı cümle yerine “ben böyle hissediyorum” diye konuşmak gibi. Küçük şeyler bile çok fark ettiriyor.
En çok merak ettiğim şu: Onu kaybetmekten mi daha çok korkuyorsun, yoksa bu şekilde devam etmekten mi? İçinden hangisi daha çok acıtıyor, bir düşün. 💬💞