Sevdiğin için bir ömür beklemek aşk mı, yoksa kendine haksızlık mı?

Sevdiğin için bir ömür beklemek aşk mı, yoksa kendine haksızlık mı?

Birinin “bekle” demesi, zamana söylenmiş bir söz değil; insana bırakılmış bir boşluktur.
Beklemek, bazen sevmenin en ince hâli gibi durur. Sessizdir, gösterişsizdir, dışarıdan bakıldığında sadakat sanılır. Ama içeride başka bir şey akar: durdurulmuş günler, ertelenmiş hayatlar, yarım kalmış ihtimaller.
Zaman ilerlerken insan aynı yerde kalmayı öğrenir. Oysa kalmak öğrenilen bir şey değil, alışılan bir şeydir. Bir süre sonra beklemek, bir tercihten çok bir refleks olur; araya giren her yeni ihtimali, “belki o gelir” diye geri çeviren bir alışkanlık. Sevgi, iki kişinin aynı yöne bakabilmesidir. Biri yürürken diğeri bekliyorsa, aradaki mesafe sadece fiziksel değildir; hayatın kendisi ikiye ayrılır. Biri yaşar, diğeri bekler.
Bir ömür beklemek, dışarıdan bakıldığında büyük bir bağlılık gibi görünür. İçeriden bakıldığında ise çoğu zaman, kendinden azar azar vazgeçmektir. İnsan, sevdiğini korumaya çalışırken fark etmeden kendi varlığını geri plana iter. Ve sonunda şu soru kalır geriye.
Beklenen mi daha gerçektir, yoksa bekleyen mi?
Bekleyen.
yüregine girdiyse Sevdakuşu yaptıysa yuva ne yaparsan yap yıkamazsın o yuvayı bozmazsın dağıtmazsın kıyamazsın kopmazsın kolay değil öyle haksızlık mı kendine evet haksızlık zülüm mü zülüm eziyet mi eziyet ama dışarıdan bakınca öyle kendi içinde başkasını oraya kondurbilmek daha da acı ya da başkasıyla devam etmeye çalışmak o içindeyken ona başkasına eziyet değil mi yine kendine eziyet değil mi o aklındayken onu atamamak den hoşlanırsın sonra geçer gider bitti dersin ama birinin sevdası yüregine yerleştğiyse o geçmez
Orası öyle.
Sevdiğim biri bekle diyorsa neden beklediğimi bilmek isterim. Birlikte bir gelecek varsa belli bir süre beklemek sorun değil. Ama bir ömür belirsizlikte kalmak aşk değil insanın kendine yaptığı haksızlık olur. Aşk iki tarafın da adım attığı yerde güzel yani kısacası hayır ya erkekler bu kadar beklenilmeyi hak etmiyor
Neyi bekliyim metromu bekliyorum🙄 beklemem hersey zamanında güzel. O bekle demek ben başka kızlara yürücem sırani bekle demek gibi geliyor bana. Seven adam kararlı olur ne istediğini bilir. Hersey zamanında güzel bence.
Gömdü adamı sjfj
Bir ömür beklemek bana göre aşk değil, kendine eziyet canım 💔 Çünkü gerçek aşk iki kişiyle yaşanır, tek taraf fedakarlık yapıyorsa orada denge bozulur. Birini yıllarca beklemek, kendi hayatını askıya almak demek. Aşk; yürümek, yaşamak, paylaşmak ister. Beklerim ama süresiz değil, umut bitiyorsa ben de giderim. Senin hayatında böyle beklediğin biri oldu mu hiç? 💭✨
Cevap
50Cevap
Bekle dedi ve eski eşiyle yeniden evleniyor 😅😅 Bekliyordum oysa ki 🫡
Şaka mıı
Hayır 🙃
Geçmiş olsun diyelim 🙄
🤗🤗🤗
Ne için beklediğime bağlı şimdi öyle boş yere nasıl bekleyeceğim ki 🤔 ama sevdiğim sonuçta önemli bir konu ise her türlü beklerim
Seven insan birlikte geçirilecek bir anı bile kaçırmak istemez. Tek başıma sevmeyi bir süre sürdürebilirim ancak ömür boyunca yapamam yalana gerek yok
Beklemenin sonu iyi değildir bekleyenden gider
Durakta otobüs beklemek gibi oldu.
Sadece bekle demek yetmez icraat lazım
Hayır m*l değilim. zamanım kıymetli.
beklerim ya. kendime haksizlik degil bence, hatta dogru da yapmis olurum. sirf kendime haksizlik yapmicam diye gidip baskalarinin duygulariyla oynayamam cunku beklemesem bile o kisinin gelme ihtimali hep aklimi kurcalar. o yuzden en iyisi beklemek, ne kaybedicez zaten en fazla gelmez ben de sevmedigim biriyle olmus olmam
👏
😚😚
Ona bağlı bu. İkili ilişkiler ortak çabayla yürür. Bazen küçük sevinçlerle de yaşar bir insan ila ki yat kat büyük sorumluluklar beklemeye gerek kalmadan. Her şey şu iki göğüs kafesinin içinde kalpte. Akıl da önemli ancak duygu da susmamalı. 🎈
Bekle demenin de adabı vardır. Doktor sevgilim uzmanlık sınavı olduğu için 2 yıl bekletmişti beni. Oyaladığı için darıldığımı söylemiştim. En son öğrendim ki aldatmış. Bekle diyen herkesi beklemeyin, belki de sırtınızdan bıçaklamak için plan yapıyordur.
Bekle dese beklerim. Ki zaten aklımda kalbimde olduğu sürece aksi taktirde başkasına yer vermek karşı tarafa haksızlık kendi tarafımca midesizlik olurdu
Evet cınım
Yok bekleyemem.😅 zamanım kıymetli.. Sıkılırım ayrıca. Beklemeyi hiç sevmem her manada. Bekletiyorsa sonucunu bekleyerek görür 🙃
Büyük konuşanlarda bugün sjdj
Beni tanımadığın için doğal jfjj kolay kestirip atıyorum😅 büyük konuşma değilde, kendimi biliyorum diyelim...
Hadi öyle diyelim 😅
Cam cama eklenirmi
Cam dibi beklenir mi
Üç ay değil be yarim
Üç sene beklenir mi?
Cevap; cıkss beklemem
Bu manidiir djjf
He bacı manidir 😄
Ezbeleyem mi lazım olar mı :D
Sen ezberlemek iste ben sana çok mani sölerim😄😄 olar olarrr
Hepsini sevgilimin üstünde deneyecem :D öğret biye djfj
Başımdaki eşarbı
Tersine bağlamışım
Çekil oğlan karşımdan
Ben sanamı kalmışım😂😂
Kolumdaki saati
Her isteyen takamaz
Babamın biricik kızıyım
Her isteyen alamaz😂😂
@tiryakin_ :D
Gelene bak gelene
Kapanacak dizlerine
Sen sabırlı ol güzelim
Kapanacak dizlerine😄😄
@Sosyetic_SheqiiL Hangisi hoşuna gitti.. 😄
Tabakası aynalı
Şu oğlana varmalı
Çok istemem a oğlan
92 aynalı😂😂 (92 aynalı dediği kocaman altın)
Daha istiyonmu gızz😂😂
Kocaman altın istenmez miydi :D
Tiryaki hemen altına etiketlemişim sjsj
Atarlı giderli olsun :D @Grandiflora
Kolum dolu bilezik kolları oynamıyor
Yar senden başkasına hiç kanım kaynamıyor..
Tİryakiiii nerdesin sosyetik seni etiketliyoo😂😂
😂😂 Adam şok adam iptal
Motor geliyor motor
Motorun bacası yok
Kalkmış bana laf atar
Pantolonunun paçası yok...
Başka? 😂😂
Ben bunların hepsini nasıl ezberleyecem ya ahdja
Brn ezberledim sende ezberlersin😂
Vallah maşallah :D Tiryaki de ezberlemiş ninni midir nedir o jddj
Aynalıları getirmeden ninnileri kabul etme😂
Çok doğru dedin 🤨
Taksi sarıya boyandı
Geldi kapıma dayandı
Tam kaçacaktım ama
Gavur yengem yakaladı😄
Çok ormantiksin :D
Üstüme tanımam😂
Zaten ömrümüz beklemekle geçiyor..
Sevdiğim için beklerim ama 1 yere kadar 1 yerden sonra eyvallah derim geçerim.
Peki siz olsanız bu durumda ne yapardınız sosyetic_SheqiiL hanım..
Beklerim ben son nefesime kadar, imkanı olsa zaten bekletmez bekle demez
Anladım
Hakederse beklenir ama niye bekle diyor oda önemli benimki askerlik için 1 yıl bekledi onun sonrası 7 ay eğitim için bekledi mesela jsjsjs
Mesela :D illaki bir sebebi vardır. Okul bitsin bekle diyebilir, ekonomik sıkıntı çekiyordur bekle diyebilir vs.
Yasdım ben askerlik güzel bi örnek oldu beklenir diyorum bura güven testi olsun beklemezse depük jzjzjz
Sevdiğinden seni bir ömür beklemesini beklemek sevdiğine çok büyük yük yüklemektir kimse kimseyi beklemesin bekletmesin
Yaa öyle mi
Ne için bekle dediği önemli gidip sağda solda fingirdeyip gelecekse beklemem 😅
Shdj yok daha neler
Sami hazinses rahmetli sevdiğini alamadığı için 77 senelik ömründe başka kadın sevmemiş
Ciddili mi
Evet bekar vefat etti. Ve İbrahim Tatlıses in seslendirdiği Derdimi kimlere desem şarkısı sami hazinses e aittir
Nereye gidiyor? Askere gidiyorsa beklerim anca ( bedelli diyormusum nxkdmd )
:D mesela uani
Yani*
Seven bi ömür bekletmez bi ömrün sonu ölüm zaten ölünce mi gelicek🙄
Lafın gelişi yahu shd
Lafın gelişi bekleriz😂 Gökan bunu görmesin ahahshhd
Ahdhs kesin görür apaçi 😅
Aşka inanmıyorum kimseyi de ömür boyu beklemem, o kadar kadir kıymet bilen biri yok zaten
Böyle diyenler fena aşık oluyor djd
Vallah öyle djdj
Ortada beklememi gerektirecek bir sebep varsa beklerim.. İşiyle, ailesiyle ya da başka bir nedenden dolayı ama keyfi şeyler için, bahaneler sunuyorsa beklemem.. Ayrıca ömür boyu kimse kimseyi beklemez.. Beklerim diyen yalan söylüyordur..
Kalan ömrümü de gelmeyecek birini bekleyerek geçiremem
Gelmeyecem demiyorkine bekle diyor
Niye diyormuş
Vardır sebebi işte
Ne ama
Ömür boyu niye bekliyorum anlamadım zaman versin bekleyelim jsnsnsjs
10 sene ahdjs
Çok ya sjsjsjsjs en fazla 5 yıl
Seven bekler. Diğer türlü sevmediği biriyle olması gerekecek
Mantıklı
Kız ciddiyse Uğruna değecekse 10 yıl beklerim ama Umut verip aldatan kendi kafasına göre takılan o Rus bulardan ise s. çekerim böylelerine acımamak gerek
Ben onu beklerken ya o bi sey yaparsa?
Insanlarin zamani boşa çalınmaz.
Bu o kişinin hayatiyla oynamaktir. Mantikli bisey olmasi lazım. Ayrica bir omur boyu da beklenmez
bir ömür derken yani çürüyüp gidene kadar beklemenin ne mantığı olucak.. Çülışanlüra süresiz izin vermek gibi bir durum sanki) bir ömür değil ama bir kaç yıl beklerim
Zaman hızlı akıyor kuzusu kimse kimseyi bir adres sormalik bile beklemiyor cevap şu kaybolan güven var yaonu tahsis etmemiz lazım acilen yoksa işimiz yas
Beklemek eğer beklenen sana güven veriyor ve şartlardan dolayı ise beklersin ama sen bekle ben daha iyisini bulana kadar belki gelirim havasında ise beklenmez..
Beklemem. Zaten seven insan, bir ömür boyu da bekletmez. Ha ben başkalarını bir deneyeyim, olmazsa sana gelirim diyorsa ayrı ama öylesi de kabul edilmez.
Bir ömür bekle diyen dünyanın en bencil insanıdır ve cevap verilmeyi dahi hak etmez, sevilen olsa da.
😕🪻
Ay çiçek attım yanlışlıkla 🤦🏼♀️
Bende o emoji görünmüyor :))
Tamam ilk emojiyi kabul ediyorum, hemfikir olmayabilirsiniz tabi ki.
"Bekle dedi gitti
Ben beklemedim
O da gelmedi, ya
Ölüm gibi bir şey oldu ama ama ama kimse ölmedi"
Bu beni unut demekle eşdeğer (!)
Tabi o da beklerse, karşılıklı bekleşiriz. Tamamen saçma ama var öyle şeyler.

Beklemem
Beklemeye değecek biri mi ya da neden bekletiyor sebep nedir
Beklemem. Beklemek, istemesiyle olacak bir şey değil. Kavuşamayınca aşk olur, bekletince değil.
Ölme eşeğim ölmeee. Ya tabi. Palavra bunlar şekerim
Bekleyemem. Biyolojik saat işliyor. Geç anne olmak istemiyorum. 😃
Niye bekliyorum?
Neden bekliyorum?
Bu cevaplar açıklanmadığı sürece asla.
Kendimi ondan daha çok sevdiğimden beklemem kimse buna değmez çünkü
Bekle
Evleneyim çocuklar büyüsün
Torunlar büyüsün gelirim
Neyi niye bekliyorum gereksi dramlara girmesin
Dünyaya bir daha gelmeyeceğim sevecek çok adam bulurum ne bekliycem
Psikolojik sorun ömür boyu birini beklemek takılıp kalmak
Hayır beklemem nereye kadar beklencekki çok sevsek bile
Masallarda yaşamadığımıza göre kimse beklemez bence bir ömür
Hayır.
Sevginim de sınırı var. Sonsuz enerji değil bu.
o zamanki ruh halime bağlı diyelim ki artık onu istemiyor o kişi beni çok yordu, beklemem asla eğer diyelim beklersin lakin geleceğinden eminsen yine bekleme çünkü gelen erkekler azdır. Anlatabildiysem ne mutlu bana
Bekliyorum da bu arada beklediğim nerde niye bekletiyo
Vardır bir sebebi işte jdf
Bana bekle diyecek ben beklerken oda gidip başkaları ile çatır çatır yok kalsın beklemem
Beklemek enaylik olur
Beklerken birilerine takılırız;) anladın sen oni
Ay ne büyük marifet
Bir bekle diyenin aslında bizi bekletirken birini denediğini anlamayacak kadar keriz değiliz
İnsanlar çok tuhaf değil mi? Herkesi kendileri gibi sanıyorlar
Otobüs mü bu 😂
Yok kamyon
O zaman tren 🤦🏼♀️
🤦🏼♀️ Sana yanlış öğretmişler djf
Seni kim nasıl anlasın sjdj
Türkçen bozuktur
Bekle bile demedi ki
Bir de bu var, evet. Bekle bile demeyen.
Konu sevdiğimse her türlü beklerim
♡
Bekleyip kendime haksızlık edemem.
Beklemezsen de haksızlık değil mi
Sonra çocuklarıyla çıkıp gelsin değil mi 😒 en büyük israf beklemektir
Ahshsha :D düşük bir ihtimal olsun bu
Beklemem sıkılırım sjdjskskks
Beklersin 😏
Ne kadar beklenecek sure söyle
Ömür boyu diyor ya Soner djfj
Mesela yaniii off aşktan da anlamıyor sjfjd
Kim bekler en sevdiğin bile olsa kimseye güvenmiyecen