Bayanlar baylar toplanın durum acil?

Selamun aleyküm öncelikle konuyu en özet olarak anlatıcam yardımcı olur musunuz?
Arkadaşlar uzak ilişki yaptım, aramızda yaklaşık 500 km yol var ne çok yakınında havalimanı var ne de her saat kalkan otobüs firması.
Durumu ve kızı ailem biliyor fakat dün kızın başına ciddi bi olay geldi.
50-60 bin bi borcu vardı ve eve icra memurları gelmiş, eşyaları almaya çalışmışlar, kız ailesinden uzakta oturuyor ablası ile altlı üstlü kalıyor, ablası evli, neyse kız başlamış ağlamaya işte, o an ne yaşadığını düşünürseniz hepsini yaşıyor.
Ben de aileme kızın evine haciz gelmiş diyemiyorum, desem zaten o kızdan vazgeç derler, ne alaka borç morç sıkıntılı demek ki derler mantıken neyse diyorum ki gitmem lazım falan filan çekiyorum aileme ve onlar da diyor ki daha 1 hafta önce buradaydı, şimdi ne oldu kavga mı ettiniz de kızın yanına gidiyorsun falan dediler, ben tabii dediğim gibi gerçeği söyleyemiyorum.
neyse çok uzatmayayım kız başladı sen nasıl yanımda olmazsın bu zor günümde, nasıl gelemezsin falan filan sinirleri çok bozuldu, diyor ki zor günümde yanımda yoksan ne zaman olacaksın bitirelim ben sana güvenmiyorum...

sizce ne yapmam lazım adam akıllı uslu başlı lütfen bir şeyler söyleyin

Bayanlar baylar toplanın durum acil?