Eski nişanlımla son bir veda konuşması yapmalı mıyım, gerçekten kapanış sağlar mı yoksa süreci daha da uzatır mı?

Görücü usulü bir nişan süreci yaşadım. Başlangıçta karşılıklı saygı ve belli bir heyecan vardı ancak zamanla iletişimde ciddi kopukluklar oluştu. Özellikle önemli konular sürekli ertelendi ve bu durum bende güvensizlik ve değersizlik hissi yarattı.

Aslında bu ilişkiyi toparlamak için bir şans verdim. Ancak bu süreçte iletişim yine sağlıklı ilerlemedi, aksine aileler sık sık araya girdi ve durum daha da karmaşık hale geldi. Bu süreçte çevrede benimle ilgili doğru olmayan ithamlar ortaya atıldı, hatta aldatma gibi ağır bir iftiraya maruz kaldım. Halbuki biz kendi aramızda ayrılmaya karar vermiştik. Aileler kabul etmedi. Bu olaylar beni hem sosyal olarak zor durumda bıraktı hem de aile içinde ciddi sorunlar yaşamama neden oldu. Tüm bunların ardından onun bana olan saygısının azaldığını hissettim. Aynı şekilde ben de son konuşmamızdan sonra ona karşı olan saygımı kaybettim.

Son süreçte iletişim kurma şekli de beni rahatsız etti. Nişanla ilgili eşyalar için kendisine doğrudan yazdığımda bana dönmek yerine ailemi aramayı tercih etti. Bu da aramızdaki meselelerin yine dolaylı yollardan ilerlediğini gösterdi.

En son konuşmamızda benimle yüz yüze görüşmek istedi. Ama ben nişanlıyken bu isteğin gösterilmediğini düşündüğüm için bunu reddettim ve telefonda konuşmayı önerdim. Ayrıca konuşmadan arkamdan rızam dışı nikah planı yapıldı. Bu süreçte bana cevap vermedi.

Şu an bulunduğum noktada kafam karışık:
Bir yandan ne söyleyeceğimi bilmiyorum, sorunları zaten nişan sürecinde anlatırken ciddiye almadı, diğer yandan tekrar aynı döngüye girmekten ve duygusal olarak yeniden etkilenmekten çekiniyorum, son konuştuğumuzda ona konuşmak için son bir şans verdiğimi söyledim, kendisi birkaç gün erteleyip bana cevap vermedi. Onun ardından yaklaşık 2 hafta bekledim, kendi aramızda konuşalım dedim yine başka şeylerle ilgilendi. Ayrıca bu konuşmanın gerçekten bir kapanış mı sağlayacağı yoksa süreci uzatıp daha da mı yoracak sonu gelmeyecek mi emin değilim. Ailem tarafından aşırı bir baskı da altındayım aylarca ne yaparsan yap evleneceksin kendin istedin dediler. Şimdi de güvenmiyorum ama bitireceksen bitir diyorlar ama kendileri engel oldu. Aslında nişanlımı iyi biri olarak tanıyordum ama bana tavrı ciddi derecede değişti, ailemin arkamda durmaması da beni yordu. Hatta nişan attıktan sonra bu ciddi sosyal ve psikolojik sorunlarıma sebep oldu.

Güncellemeler
2 ay
Aslında nişanlımı iyi biri olarak tanıyordum ama bana tavrı ciddi derecede değişti, ailemin arkamda durmaması da beni yordu. Hatta nişan attıktan sonra bu ciddi sosyal ve psikolojik sorunlarıma sebep oldu.
Siz bu noktada son bir konuşma yapar mıydınız?
Güncellemeler
2 ay
Yapacaksam, uzatmadan ve kendimi koruyarak nasıl ifade etmem doğru olur? Onu dinlemeli miyim? Aslında emanetleri geri vermeyi konuşmamız lazım ama kendimi çok rahatsız ve yorgun hissediyorum artık konuşmak istemediğimi aileme kaç kere dedim. Konuşmadan olur mu?
Eski nişanlımla son bir veda konuşması yapmalı mıyım, gerçekten kapanış sağlar mı yoksa süreci daha da uzatır mı?