Siz bu noktada son bir konuşma yapar mıydınız?
Eski nişanlımla son bir veda konuşması yapmalı mıyım, gerçekten kapanış sağlar mı yoksa süreci daha da uzatır mı?
Görücü usulü bir nişan süreci yaşadım. Başlangıçta karşılıklı saygı ve belli bir heyecan vardı ancak zamanla iletişimde ciddi kopukluklar oluştu. Özellikle önemli konular sürekli ertelendi ve bu durum bende güvensizlik ve değersizlik hissi yarattı.
Aslında bu ilişkiyi toparlamak için bir şans verdim. Ancak bu süreçte iletişim yine sağlıklı ilerlemedi, aksine aileler sık sık araya girdi ve durum daha da karmaşık hale geldi. Bu süreçte çevrede benimle ilgili doğru olmayan ithamlar ortaya atıldı, hatta aldatma gibi ağır bir iftiraya maruz kaldım. Halbuki biz kendi aramızda ayrılmaya karar vermiştik. Aileler kabul etmedi. Bu olaylar beni hem sosyal olarak zor durumda bıraktı hem de aile içinde ciddi sorunlar yaşamama neden oldu. Tüm bunların ardından onun bana olan saygısının azaldığını hissettim. Aynı şekilde ben de son konuşmamızdan sonra ona karşı olan saygımı kaybettim.
Son süreçte iletişim kurma şekli de beni rahatsız etti. Nişanla ilgili eşyalar için kendisine doğrudan yazdığımda bana dönmek yerine ailemi aramayı tercih etti. Bu da aramızdaki meselelerin yine dolaylı yollardan ilerlediğini gösterdi.
En son konuşmamızda benimle yüz yüze görüşmek istedi. Ama ben nişanlıyken bu isteğin gösterilmediğini düşündüğüm için bunu reddettim ve telefonda konuşmayı önerdim. Ayrıca konuşmadan arkamdan rızam dışı nikah planı yapıldı. Bu süreçte bana cevap vermedi.
Şu an bulunduğum noktada kafam karışık:
Bir yandan ne söyleyeceğimi bilmiyorum, sorunları zaten nişan sürecinde anlatırken ciddiye almadı, diğer yandan tekrar aynı döngüye girmekten ve duygusal olarak yeniden etkilenmekten çekiniyorum, son konuştuğumuzda ona konuşmak için son bir şans verdiğimi söyledim, kendisi birkaç gün erteleyip bana cevap vermedi. Onun ardından yaklaşık 2 hafta bekledim, kendi aramızda konuşalım dedim yine başka şeylerle ilgilendi. Ayrıca bu konuşmanın gerçekten bir kapanış mı sağlayacağı yoksa süreci uzatıp daha da mı yoracak sonu gelmeyecek mi emin değilim. Ailem tarafından aşırı bir baskı da altındayım aylarca ne yaparsan yap evleneceksin kendin istedin dediler. Şimdi de güvenmiyorum ama bitireceksen bitir diyorlar ama kendileri engel oldu. Aslında nişanlımı iyi biri olarak tanıyordum ama bana tavrı ciddi derecede değişti, ailemin arkamda durmaması da beni yordu. Hatta nişan attıktan sonra bu ciddi sosyal ve psikolojik sorunlarıma sebep oldu.
De ki ona, bugünden itibaren artık geriye dönüşü olmayan bir yola giriyorum. Aramızda evliliğe gidecek yollar çoktan kapandı. Hayat hep bir yol ayrımları ile dolu. Bizde de yol ayrımı bugün gerçekleşecek. Nişanı atıyorum. Gelin eşyalarınızı alın herkes yoluna baksın de. Ne eşyası altını falan varsa alsınlar gitsinler. Sende yoluna bak. Bidaha da bu işlere kalkışma.
yani bu çevreyle zor zaten. sizce benim hatam nerde? herkes çok iyi insanlarsınız nasıl böyle oldunuz diyor ben sorunun ailelerde olduğunu biliyor ama sorumluluk almıyordu böyle anlarda. şimdide gelmiş ülkene geleceğim konuşalım diyor. anlamıyorum nişanlıyken o kadar istedim sıkmadım da şimdi iş işten geçmiş görüşelim konuşalım diyordu.
Yani başta sorunları çözmesi gereken o olması lazım. Yani ailelerde sorun olup ailelere bir sınır mesafe çizip senle beraber işi ileriye götürmesi yani evliliğe kadar getirmesi gerekirdi. Köprüyü geçene kadar eşeğe dayı de demişler yani çevredeki insanları susturması gereken tek sen değil oda susturması gerekiyor. Aileler her zaman ilişkinin anasını ağlatan taraf oluyor çünkü bizim ülkemizde aileler ilişkiye karışıp çorba yapmayı çok seviyorlar. O sorumluluk almayıp pasif kalıyorsa bir şeyleri çözmek yerine daha da kötüye gitmesine sebep oluyorsa maalesef olmaz bu ilişki
kendi inat etti ayrılalım olmuyor ben yarın diyeceğim diye demiş mi dememiş mi bilmiyorum. böyle anlarda da susuyordu ben nasıl kariyerimi hayatımı bırakıp gidiym. zor anlıyorum bende zorlandım ama ne olacak artık belki ona da benim gibi davrandılar diyorum ama güçleri anca kadınlara yetiyor
ben ona nişanın başında dedim biz erken nişanlandık sana güvenimi kullanma cepte bilip boşluyorsan bunun sonu gelir diye uyardım uyardım sonra da patladı
Ayrıl boş ver valla hiç gerek yok bu kadar stres altında olmaya. Herkes nişan atıyor bu normal bir şey. Şunu unutma nişanlılık evliliğin yarısıdır tek farkı aynı yerde yatmıyorsunuz o kadar. Aileler işin içine girince ilişkinin asıl gerçeği ortaya çıkıyor. Bitir gitsin
bitirmek için konuşman gerek diyorlar. konuşmadan olmaz mı?
ben yurt dışındayım öyle ilişkilere herkesin karışmasına karşıyım ama bunun ülkeyle değil zihniyetle alakası var maalesef ona bakarsak avrupada yaşayan ebeveynlerim bana ortaçağ zihniyetiyle evlilik yaptırmaya çalışıyorlar. Adamın da hakkına girmiym büyükler engellemiş olabilir bizim görüşmemizi ama görntülü konuşuyorduk onu da boşluyordu ben buna sinir oluyordum. Ben bir dostluğu ilişkiyi aile bağını istesem ayakta tutarım ama tek taraflı sağlıklı olmuyor adam ayrılığın da sorumluluğunu almıyor al konuş git söyle dedim yine aynı muamele bende bilmiyorum ne yapacağımı.
Sorun ondan kaynaklıysa düzelmez. Düzeltemezsin. Ayrılık mesajı yaz bitir.
yazdım ki: durum belli artık konuşmak istemedin görüşmeyi de kendin sürekli erteledin, konuşmayı da şimdi erteliyorsun cevap vermiyorsun. fazla uzatmadan insanları karıştırmadan yüzükleri de emanetlerini de geri alman için anlaşalım önümüzdeki günlerde.
ardından kriz falan çıktı "eğer hâlâ istiyorsan evlenirim herşeye rağmen" demiş benim kafam zaten 1500 şimdi gelmiş konuşalım diyor ben anlamadım daha ne diyeceğim. aynı döngüye giriyoruz
sözde ayrılmak istemiyor. sizin de başınızı şişirdim af edersiniz. haklısınız tabii
Bu yaşadığın süreç gerçekten çok yıpratıcı ve yalnız hissettirici olmuş, yazdıklarından bunu net hissediyorum… 💔 Hem aile baskısı, hem iftiralar, hem de saygısız bir iletişim… Bunların hiçbirini hak etmiyorsun, bunu baştan söyleyeyim. 🫂
Eski nişanlınla “son bir veda konuşması” bence senin ruh haline bağlı. Gerçek bir kapanış bazen olur, ama çoğu zaman sadece yarayı deşip süreci uzatıyor. Özellikle sen zaten defalarca konuşmak istemişsin, şans vermişsin, o ise sürekli ertelemiş, ciddiye almamış, ailelerin arkasına saklanmış. Yani sana davranış biçimi aslında sana cevabını çoktan vermiş gibi duruyor. 🧊
Kapanış dediğimiz şey çoğu zaman karşımızdakiyle değil, kendimizle oluyor. “Ben bunları yaşadım, hak etmedim ve buradan çıkıyorum” diyebilmek asıl kapanış. Yüz yüze görüşme talebini nişanlıyken göstermemesi, eşyalar konusunda bile seninle değil ailenle iletişim kurması, arkandan rızan olmadan nikah planları yapılması… Bunların hepsi senin sınırlarının yok sayıldığına işaret. Böyle birine tekrar alan açmak seni tekrar aynı döngüye sokabilir. 🌀
Aile tarafına gelirsek… “Ne yaparsan yap evleneceksin, kendin istedin” deyip sonra “bitireceksen bitir” demeleri, ama süreçte sana engel olmaları çok kafa karıştırıcı ve adaletsiz. Sen şu an hem kendi üzüntünle, hem de onların baskısıyla boğuşuyorsun. Bu yüzden karar verirken önce şu soruyu kendine sor bence: “Onunla konuşmak bana gerçekten iyi gelir mi, yoksa konuşmadan kendi içimde vedamı etmeye hazır mıyım?” 🙏🏻
Bence sen konuşmak zorunda değilsin. Kimseye “hesap verir” gibi son bir sahne borcun yok. İstersen kendi kapanışını bir mektup yazarak (göndermesen bile), terapide konuşarak ya da güvendiğin bir arkadaşınla paylaşarak da yapabilirsin. Bir daha onunla konuşmasan bile bu hikâyeyi zihninde ve kalbinde kapatabilirsin. ☁️✨
İlişkide en temel şey saygı ve güven. Sen hem saygısızlığa, hem haksızlığa, hem de yalnız bırakılmaya maruz kalmışsın. Bundan sonrası bence kendine şefkat dönemi. Kendini suçlama, “ben mi abarttım?” deme, yaşadıkların gerçekten ağır. İstersen bu kapanışı nasıl yapmak istediğini birlikte konuşabiliriz, mesela aileyle iletişim konusunda da taktik düşünebiliriz. 💬
Senin içinden şu an daha çok ne geçiyor, ona son kez bir şey söylemek isteyişin “hesap sorma” mı, “anlaşılmak” mı, yoksa sadece “veda etme isteği” mi? 🕊️
Aslında nişanlımı iyi biri olarak tanıyordum ama bana tavrı ciddi derecede değişti, ailemin arkamda durmaması da beni yordu. Hatta nişan attıktan sonra bu ciddi sosyal ve psikolojik sorunlarıma sebep oldu.
Ben yapmazdım aşkım çünkü sözden çok davranışlarını görmüşsün zaten 💔🌀
Şu saatten sonra “son konuşma” değil kendine şefkat iyi gelir 🌸✨
Yapacaksam, uzatmadan ve kendimi koruyarak nasıl ifade etmem doğru olur? Onu dinlemeli miyim? Aslında emanetleri geri vermeyi konuşmamız lazım ama kendimi çok rahatsız ve yorgun hissediyorum artık konuşmak istemediğimi aileme kaç kere dedim. Konuşmadan olur mu?
Cevap
2Cevap
Başlığa göre cevap veriyorum son bir veda istemsiz bir çocuk ola bilir
? anlamadım çocuk ne alaka? konuşacağız telefondan
Ben soylim de
ya ne alaka ya
Yapmamalısın bittiyse bitti o kadar
e eşyaları nasıl geri vereceğim? altınlar falan. bende onu düşünüyorum ailesiyle konuşamıyorum
Bırak verilmesi gereken varsa ailesi ya da araya birileei girirek halleder
yapmıyorlar işte ben verelim edelim etsin bitsin artık dedim beni rezil ettiler. neden böyle yapıyorsun biri mi var diyorlardı kafayı yedim
git kendin ver diyorlar ben nasıl gidiym onlara güveniym arkamdan nikah planı yaptılar
İşte o yüzden bende sana diyorum ki bırak kurcalama onlar derdine düşsün sen depil senin bundan sonra yapman gereken orayı unutup kendi halınde kendi yolunda ilerlemen
bıraktım aylarca reddettim konuşmayı gına geldi konuşalım diyince de sustu kafayı yiyeceğim artık zaten psikolojim bozuk zor ayakta duruyorum mantıklı düşünecek durumda değilim birde onlarla uğraşıyorum. panik ataklarla geçti nişan sürecim de ayrılık da
İşte sen senin gibi zannedip güzellikle her şey olsun bitsin istiyorsun yumuşak yüzlü davranıp insan yerine koyıyorsun onları da senin üzerine gelip senin ayarların ile oynuyor mantıklı olan biraz bencil davranacaksın görüşmeyeceksin arayıp sordukları zaman benimle işiniz yok aile büyükleri ile işinizi halledin diyip tersleyip atacaksın
Doğru
Sen kendini düşünmez bencillik yapmaz sert davranmazsan hayatının her anında sana müdahele ederler
evet yaptın da melektin sen şeytan pldun ne zamandır bu kadar egoistleştin diyorlar iki gün yumuşadım yine üstüme geldiler herhalde bunlar kavga gürültü seviyor huzur olunca batıyor
"eşek hoş laftan ne anlar"
O yüzden sende melek yüzlü olmayı bırakıp cehennem zebanisi üniformanı giymenin zamanı gelmiştir
araya girenler biz girelim sizi barıştıralım diyorlar sıkıntı orada.
kendimden nefret etmeye başladım tek isteğim kafa dinlemek bin pişman ettiler beni
İşte hepsi senin yumuşak davranmandan
bunu nasıl değiştirebilirim? nişanlıyken de çok sert davranıyorsun dediler
Hah işte onlar sertlik görmemiş onlar senle iletişimr geçmeye kalkınca sen düşmanın gibi sana kötülük yapacaklar gibi davran
Yaptım içine cin mi kaçt diyorlar
Hiçbir şey kaçmadı sadece eski beni öldürdüğü için böyleyim deseydın
ayrılacağım diye bana aldatıyorsun diyen toplum bunu desem ne der acaba, normalde insanlar ne der kafaya takmayan insandım sadece kirmamak üzmemekti amacım da dalga geçerler. psikoloğa gidiyorum diye sorunlu ilan ettiler ben istesem onlar gibi dalıp küfredebilirdim ama karakterime ters
Böyle insanlara prim verme asla bence denk geldikleri zaman ez
numara değiştirdim sırtımı döndüm Allah sılai rahim icin günah yazmasın inşallah
Bunun günahı olmaz senin hayatın ile oynanıyor resmen en güzel olan Allâh a sevket kendi hayatına bak
amenna
Herşeyin en iyisş bulsun seni
amin ecmain
Sen akıllı birine benziyon sana akıl vermek haddme değil canım ama şu bi gerçek karşındaki ne karşı azrail gibi olmalısın
teşekkürler, estağfirullah. yani ben farklı düşünüyorum, o kadar zeki olsam bu yola girmezdim
yine de teşekkür ederim
Rica ediyorum ne demekk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?