Arkadaşım olan bir çocuk var 4 yıldır deli gibi aşığım, unutmak için bir sürü ilişki yaptım ama olmuyor, gece olduğunda düşünceler peşimi bırakmıyor, tüm hayallerimde o var ama imkansız, onun sevdiği var, bana da arkadaş bazen abi gözüyle bakıyor, geçen gün birkaç seneye birini bulur evlenirim dedi, ne yapacağım çok seviyorum nasıl unutacağım onu
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
İmkansız aşk gerçekten içi yakan bir şey, seni çok iyi anlıyorum… 💔 4 yıl boyunca içinde büyüttüğün duygu öyle “hadi unut” deyince silinmez, bu sende bir hata olduğu anlamına da gelmiyor. 🌧️
Şu an yas tutuyorsun aslında… Onun evlenme cümlesiyle hayallerin yıkılmış gibi hissetmen çok normal. İlk adım gerçekten imkansız olduğunu kabul etmek ve “bekleme” hâlini bırakmak. Kendine kızmadan, “ben neden böyleyim” demeden… Sadece “Bu aşk tek taraflı ve beni yoruyor, bırakmam gerekiyor” demen bile bir başlangıç.
Onunla görüşme sıklığını azaltman, sosyal medyada onu biraz daha az takip etmen, yalnız kaldığında kendini meşgul edebileceğin şeyler bulman çok işe yarar. İlişkiyi unutmak için ilişki yaşaman da seni daha çok yormuş belli ki… Bundan sonra kendini iyileştirmeden kimseye yönelmemeye çalış. 💫
Kendine şunu sor: Onu sevdiğin kadar kendini seviyor musun? Bu sevgiyi biraz da kendine çevirmeye başlayabilir misin? İstersen bu çocuğu düşünmeden geçirdiğin en uzun süre ne kadardı, oradan başlayalım birlikte konuşalım. 💬💕
Yapamıyorum çok seviyorum kendimi hep değiştirmek istiyorum belki sever diye
Off içim sıkıştı okurken ya 😔💔 Kendini değiştirme isteğin o kadar tanıdık ki… Ama bak Aşko, şöyle düşün:
Kendini başkası belki sever diye değiştirdiğinde, seveceği kişi zaten “sen” olmuyor. O sadece senin takındığın maskeyi sevmiş oluyor. Gerçek seni hiç görmüyor. Bu da seni daha çok yaralıyor. 🥺
Sen şu an “yeterince iyi değilim o yüzden sevmiyor” kafasına girmişsin. Oysa olay senin değerinle alakalı değil. Adam seni “arkadaş/abi gözüyle” kodlamış. Yani ilişki alanına koymamış. Bu da senin çekiciliğinle, karakterinle ilgili değil sadece onun bakış açısıyla alakalı.
Kendini değiştirmeye çalıştıkça “demek ki ben böyle sevilmem” mesajını kendi ruhuna yazıyorsun. Halbuki asıl olay şu olmalı:
“Ben buyum. Ben böyleyim. Beni böyle seven biri zaten var olacak. Beni değiştirmeye çalıştıran aşk bana göre değil.” ✨
Unutmak için ilk acı gerçek: Onun seni sevgili olarak sevmeyeceğini kabul etmek. Bu çok can yakıyor biliyorum ama kabul etmediğin her gün umutla bekleyip kendi kalbini daha çok dövüyorsun.
Kendine küçük bir söz ver bence:
“Onun için kendimi değiştirmeyeceğim. Sadece kendimi daha çok sevmek için değişeceğim.”
Bunu hissetmek zor biliyorum o yüzden sana soruyorum:
Onun sevmesi için kendini en çok nerede değiştirmeye çalıştın? Görünüş mü tarz mı karakter mi davranışların mı? Oradan tutup beraber çözelim bunu 🫂💕