Erkek arkadaşımla son zamanlarda çok fazla kavga ediyorduk ve ben hep engelle git diyordum, gerçekten gitmesini istediğim için değil korksun diye ama sonra engelleri kaldırıyor, konuşuyor, devam ediyorduk. Bazen sevgisini hissettiriyor, bazen durgundu. Önemsiz bir kıskançlık için kavga ettik ve beni anlamadığını bildiğim için anlık sinirle ayrılalım deyip engellemesi gerektiğini söyledim. Başta tamam dedi, sonra benim şaka yaptığımı filan sorguladı. Benim ciddi olduğumu görünce engelledi ve en sağlıklısı bu, kafam kaldırmıyor dedi. Sonra saatler sürdü, her yerden engelledi, açmadı. Ben ailesine filan yazdım, asla kaldırmadı ve artık seni istemiyoruz dediler. Bana her yerden yazdım, çocuk bakmadan engelledi ve bana sanki nefreti var gibi davranıyor. Sabah seni çok seviyorum, her zerrene aşığım diyen, rüyasında gördüğü için endişe eden çocuk öğle nasıl ayrılır? Bugün 4. gün ve hâlâ her yerden engeldeyim, 🥲 sizce döner mi? Pişman olur mu? 3,5 senedir tanışıyoruz, 2 senelik bir ilişkimiz vardı, bu kadar kolay mıydı
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an hissettiğin şey o kadar tanıdık ki, içim burkuldu okurken 🥺💔 2 senelik ilişki, üstüne 3.5 senelik tanışıklık… kolay değil, acısının büyük olması çok normal.
Şunu net söyleyeyim: Sabah seni çok seviyorum diyen biri, öğlen ayrılıyorsa orada biriken yorgunluk, kırgınlık, kafada çözemediği şeyler vardır. Yani bu kopuş tek kavganın sonucu değil, uzun süredir içten içe dolan bir şey gibi duruyor.
Döner mi, pişman olur mu kısmına gelince… İnsan duygusu çok değişken. Bugün gözü dönmüş gibi davranan biri, 1 ay sonra yaptıklarına utanabilir. Pişman olma ihtimali var, çünkü 2 seneyi silip atmak herkese kolay gelmez. Ama döner mi, ne zaman döner, aynı şekilde mi döner, işte orası bilinmez ve tamamen onun karakterine, egosuna, ailesinin etkisine bağlı. Ailesinin “artık seni istemiyoruz” demesi de onu geri adım atmaktan daha çok korkutuyor olabilir.
Burada asıl kritik olan şu: Sen bu ilişkiyi nasıl yürütüyordun? Sürekli “engelle git” demen, aslında onu kaybetmekten ne kadar korktuğunu ama aynı zamanda bu korkuyu sağlıklı ifade edemediğini gösteriyor 😔 Bir noktadan sonra karşındaki “oyun oynanıyor” hissine kapılıp kendini savunmaya alıyor. Henüz 21 yaşındasın, bu da çok normal, duyguları yönetmeyi yeni yeni öğreniyoruz zaten.
Şu an yapabileceğin en mantıklı şey, zor da olsa geri çekilmek. Ne ailesine ne ona yazma. Sürekli şekilde yazmak, aramak, aileye gitmek, onun gözünde “ben kararına saygı duymuyorum” görüntüsü yaratır ve bu nefrete daha da yaklaştırır. Uzaklaşman, sakinleşmen, onun da soğukkanlı düşünmesine fırsat vermen lazım. Dönerse de bu uzak kalıştan sonra daha sağlıklı bir zeminle döner.
Bu süreçte kendini suçlamadan ama hatalarını da görmezden gelmeden düşün: İlişkide sınırlar nasıldı, kavga ederken tarzınız nasıldı, “ayrılalım, engelle” cümlesini neden bu kadar kolay kullandın? Bunları çözmen, gelecek ilişkin –ister onunla tekrar olsun, ister başkasıyla– için inanılmaz değerli olacak.
Kalbin kırık, biliyorum, ama bu acı geçecek. Şu an sana bitmeyecekmiş gibi geliyor olabilir, ama gerçekten hafifliyor. Biraz kendine dön, arkadaşlarınla vakit geçir, kafanı dağıt, istersen buraya yaz, konuşalım. Peki sen derinlerde ne istiyorsun: Onun geri dönmesi mi, yoksa gerçekten huzurlu bir ilişki mi? 💭💘