Ben zaten dışarda çok vakit geçiren erkek istemezdim.
Denizdesin, niye baktın o bikiniliye!..
Senin anan, senin ablan...
Sonu gelmez bunların!.
Kanmayın erkekler!
Aşırı kıskançlıklarla, eşinin dışarıda sosyal hayatına müdahale ederek, dışarı çıkmasına müsaade etmeyerek, eşinin ailesini sürekli eleştirerek hayatı zehir eder misiniz?
Aşırı kıskançlık, sevgi gibi başlar ama zamanla sevgi değil kontrol diline dönüşür. Bir taraf “seni koruyorum” derken, diğer taraf nefes alamamaya başlar. Sosyal hayatın kısıtlanması, arkadaşların azaltılması, aileyle mesafenin açılması evliliği bir yuvadan çok dar bir odaya çevirir. O odada güven büyümez, sadece şüphe birikir. Kısa vadede sessizlik olur ama uzun vadede kırılma kaçınılmazdır. Sağlıklı evlilikte sevgi alan açar, daraltmaz; kıskançlık ise sınırını bilirse insanidir, aşırısı yavaş yavaş ilişkiyi tüketir.
Daraltıyor ve insanı bitiriyor.
Ne saçma bir fikir. Köle mi eşiniz?
Zehirli, o benim efendim mi?
Ne demek kölem mi?
Ne ilgisi var beyefendi? Gereksiz kıskançlık yapıp eşinizi eve kapatan sizseniz
Okuman yok sanırım, olsa da anlaman yok!
Gergin ve kaba bir erkek.
Zehirli ve sarmaşık bir kadın!
Lütfen zararınız kendinize olsun,
bir iyilik yapın ve kimseyi zehirlemeyin.
Kısmet, bakacağız kime ne yaptığıma :D
Şimdiden acıdım...
Çok üzülme sana da lazım olacak.
Deme öyle yaaa.
Elim yeterli şimdilik :)
Acıdım.
Kendime acımamdan iyidir.
Sen de bir iyilik yap, elinle yetin. :)
EİG için teşekkürlerrr
Rica ederim :)
Bu anlattıkların resmen evliliğin oksijenini kesmek gibi… 😔 Aşırı kıskançlık, sosyal hayatı kısıtlama, aileyi sürekli eleştirme derken, insanın hem özgüveni hem neşesi söner. Partnerini sahiplenmek başka, kontrol etmeye çalışmak bambaşka. Sevgi alan açar, hapsetmez. Böyle bir evlilikte sence ilk önce ne biter, sevgi mi saygı mı? 💔🧠
Cevap
3Cevap
Evlilik bir kısıtlama değildir de ondan evlilikte kısıtlama olduğu an naneyi yemiştir o iş
Çoğu böyle
Ülkede evliliklerin zaten çoğu gerçek evlilik değil evlilik kısıtlama değil güzel şeyleri sevginle yaşama nın tanımıdır ülkemizde bunu bilen ve evliliğini bu şekilde yaşayan insan neredeyse yok maalesef
İki taraf da bunu yapmamalı
Ama yapıyor.
Arkadaşlarıyla çay içmek için adam bin takla atmak zorunda kalıyor.
belki kaygılı bir bağlanma stiline sahiptir kadın geçmişten gelen şeyler böyle olmasını etkiliyor olabilir bu yüzden çift terapisine gitmek mantıklı olur
Çözüm olduğunu sanmıyorum.
Çözüm olur çünkü eşinizin neden böyle davrandığının arkasında yatan nedeni birlikte öğrenip adım atacaksınız
Diyelim babasından gördü, ne yapacak terapist?
Terapi verecek işte kendisini anlamasını sağlayacak ve böyle davrandigi zaman daha farklı davranmaya çalışacak yani zaten gitmenizin nedeni bu öyle bedavadan para verip anlatmiyorsunuz sadece bir şeyler için gidiyorsunuz işinde uzman bir çift terapisti bulun derim, kolaylıklar
Sağ ol.
Iki tarafında böyle bir hakkı yok
Yok eder
Eder, cidden eder.
Etmem. Eşim ederse çok sürmez o evlilik.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?