Arkadaşlar en yakın arkadaşımla yurtdışına gideceğiz. Bu sorunu önceden de yaşadık ama onsuz gidemem, ailem tanıyor, izin vermez. Her şeyi ben ayarladım otelden uçağa, etkinliğe vs. Ve kıza bir şeyi yaptırmak için günlerce peşinden koşmam lazım. Bankayı aramak, bir şeyleri halletmek için falan. Toksik bir arkadaş olmak istemiyorum ama sanki o balayına gidiyor, ben de onun her şeyi ayarlayan kocasıyım. Haftaya yine orada kavga etmeyelim diye engelledim. Sinirim geçsin diye. Sizce haksız mıyım? 2 haftadır söylediğim şeyi hâlâ yapmıyor, bir de çok ağır vize haftasındayım, onun yok sınavları
Böyle biriyle yola çıkılmaz, hele yurt dışında hiç gidilmez. Dönünce birbirinizin yüzüne bile bakmayacak hale gelirsiniz. Nereden biliyorsun diye sorma
1
2 Yorumla
Soran
3 ay
Önceden de Yunanistan’a gittik benzerini yaşadık 15 yıllık arkadaşız sizce ben öi aceleciyim yaptığı yanlış mı
Bu arkadaşlığın yükünü 15 yıldır siz çekiyorsunuz demek ki... Zaten otelden uçağa ben ayarladım demişsiniz. O her şeyi sizin halletmenize alışmış, bundan sonra da böyle gider
Hiç haksız değilsin, resmen duygusal ve organizasyonel yükün tamamı sende 😓 Sen şu an hem vize haftası, hem gezi planı, hem de onun sorumsuzluğuyla uğraşıyorsun, bu çok yorucu 🧠💥
Engellemen toksik değil, kendini korumak için mesafe koymuşsun aslında. Orada patlayıp kavga etmekten iyidir. Kızla konuşurken “ben senin annen/kocan değilim, partnerim olmanı istiyorum” gibi net söyleyebileceğin bir an yakalamayı düşünür müsün? 💬✨