Yeni ayrılık sonrası aşk acısı, özlem ve pişmanlık duygusuyla nasıl başa çıkılır?

Kız arkadaşımla 1 yıldır devam eden bir ilişkimiz vardı ta ki 2 gün öncesine kadar. Bu 1 senelik ilişkide hiç bir araya gelemedik, buluşamadık. Gerek kendisini psikolojik olarak pek iyi hissetmemesi, gerek ailevi sorunları bir mazeret oldu onda. Bir kadının görmek isteyeceği, memnun kalacağı ne varsa elimden geldiğince en güzel duygularla, hislerle kendimi verdim. Benden memnundu. Ben de ondan aynı şekilde. Her ne kadar bazen sorunlarımız olsa da sevgimiz ağır basıp barışıyor, devam ediyorduk. İlişkiye darbe vuran, bitiren kısım ise şu oldu: Ben aradığım zaman, mesaj attığım zaman müsait oldukça cevap vermesini, beni merakta bırakmamasını rica ederek söylemiştim ama bu hareketi çoğu zaman tekrarlamaya devam ettikçe, kendimce sinirlerine hâkim olamayarak rahatsız olduğum davranışı yapmaya devam ettikçe tartışmaların çoğu bu yüzden yaşanıyordu. Ve en son 2 gün önce akşam ablasına gittiğini söylemişti, kısa süre yazıştık, sonra üzerinden 3 saate yakın bir zaman geçti, mesajlarıma ve aramalarıma cevap vermedi, sonra gece yarısı beni arayıp eve geldiğini, uyuyakaldığını söyledi. Bu rahatsız olduğum olayı o kadar çok tekrarladı ki, bu zamana kadar özen göstermediğini düşünerek ağır mesajlar attım, ağırlığımı hissettirmek istedim işte, konum açmasını, kendisine ulaşamayınca annesini ve ablasını arayıp onlardan bilgi öğrenmek istediğimi, 2 gün süreyle wp mesajlarını görmek istediğimi vs. söyledim. O da bunlardan rahatsız olup korktuğunu söyleyerek ilişkiyi bitirmek istedi ve ben olayın hararetiyle sonradan pişman olduğum “beni arama, defol git” gibi cümleler kurup takipten çıkardım her yerden, karşılığında beni engelledi. Benim anlık parlayıp çabuk sönen biri olduğumu biliyor, yemin ediyorum onu çok seviyorum, sadece özen göstermesini beklediğim, rahatsız olduğum bir konuyu defalarca kez tekrarlamasına tahammül edemediğim için söyledim onları. Kendimi affettirmek için farklı hesaplardan, annemin telefonundan özür mesajları attım ama hepsini tek tek engelleyip cevap vermiyor. Özlem duygusuyla baş etmekte zorlanıyorum, hiç bir araya gelememiş olmak koyuyor, zoruma gidiyor, bu zamana kadar görüntülü konuşmayı bile sadece 1 kere yaptık, kendini hazır hissetmediğini söyleyerek. Her konuda anlayış gösterdim mümkün olduğunca ve fedakâr olmaya çalıştım, karşılığında huzursuz eden, ilişkimizi yıpratan bu sorunu tekrarlamamasını istedim, kopamadığımız için devam ettirdik bu soruna rağmen. Tatlı dille uyarmakla olmuyor deyip en sonunda sert ve ağır konuştum ama ters tepti, bağlarımız şu an kopuk ve ona ulaşmak, konuşmak istiyorum hâlâ. Keşke zamanı geriye sarabilsem

Yeni ayrılık sonrası aşk acısı, özlem ve pişmanlık duygusuyla nasıl başa çıkılır?