Yeni tanıştınız diyelim, aynı masadasınız ve 10 dakika sohbet ettiniz. Karşındaki ne söylerse, ne yaparsa bu seni çok etkiler?
2 ay
Yeni tanıştınız diyelim, aynı masadasınız ve 10 dakika sohbet ettiniz. Karşındaki ne söylerse, ne yaparsa bu seni çok etkiler?
Bir şey söylemesinden çok bana bakışları ve ilgisi beni etkiler. Sadece bana odaklanması, benimle ilgili şeyler sorması beni özel hissettirir ve hoşuma gider. Eğer tipi falan da iyiyse etkilenirim ben agaaa :)
Güzel yorumlar, teşekkür ederim.
Beni en derinden etkileyen şey, gerçekten dinlemesi 💫 Göz teması kurup, sözümü kesmeden, telefonuna bakmadan sohbet ederse kalbimde direkt level atlıyor 😂 Bir de küçük detayları hatırlaması var ya, mesela “Az önce şunu söylemiştin…” diye oraya dönmesi, benle gerçekten ilgilendiğini hissettiriyor 💕 Peki senin için en vurucu hareket ne, ne yaptığında “tamam bu kişi farklı” diyorsun? 👀
Cevap
1Cevap
Bilemiyorum ki.. sesi, duruşu, üslubu, deger verdikleri.. hepsi etken ben de
Bir hareket, bir söz, bir iltifat... örneğin bunla ilgili bir şey geliyor mu aklına? Mesela yeni tanıştığın birinin sana gözlerin-saçların güzelmiş veya ses tonun ve diksiyonun çok güzelmiş... gibi bir iltifatta bulunması hoşuna gider mi?
Iter.. hemen ne iltifat etmesi insan mesafeli olmalı
Süper, böyle şeyler duymak istiyorum işte :)
Var mı aklına gelen, şöyle bir şey söylese, şöyle hobileri olsa veya şu konularda fikir beyan etse hoşuma gider dediğin şeyler peki.
O an ki sohbetteki bazi fikirlerimizin uyuşması yani şu konudan bahsetse diyemiyorum ortak zevklerin olmasi tamamen plansiz giderken bir anda ondan etkilenmek gibi. Ayni kitabi okumak ve o kitap hakkında sohbet etmek hayalim jdjshs muzik zevklerimiz aile yaşantısı falan filan
Anladım, aslında akışında gitsin ve o akışta uyumlu olduğumuzu ve ortak zevklere sahip olduğumuzu anlayacağım şeyleri duymam yeterli olur diyorsun.
Ne güzel ifade ettin jdjd aynen böyle
Evet baktım şimdi, senin yarın kadar kelime kullanarak aynı şeyi ifade etmişim gibi. Chatgpt gibiyim, güzel özetlemişim :D
Tasarruflu dil😀
Öyle derinden etkileyen biri olmaz. Hayal dünyasından çıkın.
Tamam derinden ifadesi biraz abartılı olabilir, seni etkileyen şeyler diyelim.
Bence bunun bir formülü yok.
Herkes için farklı yanıtları vardır buna eminim. Örneğin diyelim ki seninle yeni tanıştık, neler yaptığımızı konuştuk falan. Ortam böyle hafif samimileşti, benden nasıl bir söz veya soru duyarsan bu sende ufak da olsa heyecen yaratır?
Benim için de özellikle bir formülü yok. Biri sırf şöyle böyle dedi diye etkilenmem. Etkileyicilik bir bütündür. Kişinin içtenliği, bir şey söylediysem ne söylediği, neye göre söylediği ya da neyden dolayı söylediği vs...
Söylediklerimiz bizim temsilimizdir ama söylediği şey onu temsil etmiyorsa yine etkilenmem.
Benim için özellikle öyle bir şey yok. Çünkü anı yaşamak lazım. Şunu söylese, bunu söylese tamamdır diyerek kurala ya da formülü bağlamam bu işi.
Anladım, kolay etkilenen ve kolay ikna olan biri değiliz. Karşımdaki beni öyle kısa bir sohbetle veya 1-2 hareketle beni kolayca etkileyemez. Detaylı ve tam teşekküllü tanımam lazım diyorsun :)
Etkilemez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?