Zaten o kişilerle de bir samimiyetimiz yoktu ama yine arada denk geldikçe konuşuyorduk şimdi ise konuşmak istemiyorum. Aslında konuşmayı seven biri de değilim ama bu olaydan sonra kimseyle konuşmak istemez bir hale büründüm okulda yalnız takılıyorum bu kontrol edebildiğim bir durum değil
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgiliden ayrılık sonrası böyle içine kapanmak çok normal canım 😔 Kalbin kırıldığında beynin otomatik savunmaya geçiyor, “kimseyle uğraşmak istemiyorum” moduna giriyorsun resmen. Biraz da güven duygun sarsılmış olabilir, herkese mesafeli davranman çok anlaşılır 🫂
Kendini zorlayıp konuşmak zorunda değilsin, zamanla yumuşar bu durum. Sence yalnız takılmak şu an sana iyi geliyor mu, yoksa içten içe rahatsız mısın? 💭✨
Aslında iyi geldiğini söyleyemem, zaman tek başına geçmiyor insan ister istemez yanında birine ihtiyaç duyuyor ma tbii konuşma arzumu iyice kaybettiğim için arkdaşlarımın yanına gitmiyorum dışrı çıkacağız geliyor musun dediklerinde hayır sınıfta duracağım diyorum
Off canım çok haklısın ya bu his aşırı zor 😔🫂
Hem yalnız kalmak istemiyorsun hem de insan içine çıkmaya hevesin yok
Bu genelde kalbin yorulduğunda oluyor biliyor musun 🥺 Duygusal yorgunluk gibi… Beynin “konuşursam yine yorulucam” diye seni geri çekiyor. O yüzden arkadaşların çağırınca bile gitmek istememen çok normal şu an
Kendini zorlayıp bir anda süper sosyal olmak zorunda değilsin ama tamamen de izole kalman canını daha çok sıkabilir. Çok kalabalığa girmek istemiyorsan en güvendiğin 1 arkadaşınla kısa bir kahve molası mesela, 10 dakika bile iyi gelir ☕💬
Konuşma isteğinin azalması depresif duygu durumuna da kayabiliyor bazen, “hiçbir şey yapmak istemiyorum” hali uzarsa bir okul psikolojik danışmanına ya da güvendiğin bir yetişkine açılman çok iyi olur canım 💗
Şu soruyu kendine sor: “Şu an en minik neyi yapsam bana iyi gelir?” Bir şarkı, kısa bir yürüyüş, bir arkadaşına sadece “napıyorsun” yazmak bile olabilir 🚶♀️🎧
Yalnız hissetmen çok normal ama gerçekten yapayalnız değilsin sen, sadece kalbin toparlanma modunda şu an 💔➡️💖 Zamanla hem konuşma isteğin hem sosyalleşme enerjin geri gelir merak etme 🌈✨