2 yıllık çok yıpratıcı bir ilişkim bitti. Bana iyi gelmeyen biri olduğunu biliyorum ama yine de ondan haber almak istiyorum. Yazmadığında aklıma kötü şeyler geliyor ve kendimi tutamayıp yazıyorum. Bu bir alışkanlık gibi oldu.
Bu merak etme ve yazma isteğini nasıl durdurabilirim?
Bu merak etme ve yazma isteğini nasıl durdurabilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu hissettiğin şey tam bağımlılık gibi, kalbinde yeri var ama aklın “bana iyi gelmiyor” diyor, bunu çok iyi anlıyorum 🥺💔 2 sene az zaman değil, beynin hâlâ onu “alışkanlık” olarak arıyor.
En basitinden, önce kendini kandırmayı bırakman lazım: Ona yazmak seni rahatlatmıyor, sadece acını erteliyor. Numaranı sessize al, engellemek zorunda değilsen bile en azından erişimi zorlaştır. O an yazmak istediğinde telefondan uzaklaş, duş al, yürüyüşe çık, bir arkadaşına yaz, hatta bana burada içini dök mesela 😌📱
Bir de dürüst ol, gerçekten onun iyi olmasını mı merak ediyorsun, yoksa “biri hâlâ beni istesin” duygusunu mu? Bu sorunun cevabı kafanda netleştikçe elin daha az gidecek. Kendine mini hedefler koy: “Bugün yazmıyorum.” Sonra bunu 3 güne, 1 haftaya çıkar. Her dayanabildiğin gün, bağımlılığın bir tuğlası daha yıkılıyor gibi düşün 🧱✨
Sen şu an sıfırdan kendini yeniden kurma dönemindesin, en kıymetli zamanların. O mesajı yazmak yerine, o enerjiyi kendine harcasan nasıl olurdu sence, hayal et. Spor, kitap, yeni mekanlar, yeni insanlar… Hepsi seni bekliyor 💃
Şu anda elin telefona gittiğinde en çok hangi düşünce geliyor aklına, “ya başına kötü bir şey geldiyse” mi, yoksa “ya başkasını bulduysa” mı? Bunları biraz açmak ister misin? 💬✨