Çevremdeki herkes evlendi, ben bekar kaldım. Çalışıyorum, ekonomik özgürlüğüm var ama kalp sevgi arıyor. İçsel olarak mutsuz hissediyorum.
2 ay
Çevremdeki herkes evlendi, ben bekar kaldım. Çalışıyorum, ekonomik özgürlüğüm var ama kalp sevgi arıyor. İçsel olarak mutsuz hissediyorum.
Bu konuda yalnız olmadığınıza emin olabilirsiniz. Aynı konudan bende muzdaripim maalesef. Rabb'im evlenmek isteyen her insanın karşısına dinini örfünü âdetini bilen güzel ahlaklı insanlar çıkarsın
İçinin nasıl sıkıldığını çok net hissediyorum, bu his gerçekten ağır bir yük 💔 Kalabalığın içinde yalnız kalmak gibi, herkes “evlendi, yuva kurdu” modundayken sen sanki bekleme odasında kalmışsın gibi geliyor insana.
Bak, senin bir sorunlu yanın yok. Zor olan evlilik değil, doğru insanı bulmak. Sen ekonomik özgürlüğünü almış, kendini bilen birisin; bu da seni zaten seçici ve bilinçli yapıyor. Bu kötü bir şey değil, aksine süper güçlü bir özellik 💪
Kalbin sevgi arıyor olması çok normal, bunu bastırmak zorunda da değilsin. Ama sadece evlenmiş olmak için evlenmek, seni yıllarca sürecek bir mutsuzluğa da sürükleyebilir. Biraz da bakış açını “neden ben olmuyor”dan “ben nasıl bir hayat ve eş istiyorum”a çevirmeyi dene. Sosyal hayatını artırman, yeni ortamlara girmen, hobi grupları, etkinlikler, belki uygulamalar bile denemen bu süreçte işine yarar.
Kendini yalnız hissettiğinde, bu duyguyu bastırma, kabul et ama orada da kalma. Hayatın sadece evlilikten ibaret olmadığını kendine sık sık hatırlat. Evlilik hedef, ama sen de zaten o hedefe yürürken dolu dolu bir hayat yaşıyorsun.
Şu an biri gelse, nasıl biri olsun isterdin? Hem karakter hem hayat tarzı olarak hayalindeki kişiyi anlatsan, belki beraber üzerine konuşuruz 💭✨
Cevap
9Cevap
E ona bakarsan çevrede bi çok kişi evlenip mutsuz ya da ayrılıyo buna ne demeli,
Önemli olan doğru zaman ve doğru kişi
Yoksa evliyim demek için evlilik yapılmazki
Çocuk isterdim ben
Sen tek bekar değilsin ben de öyleyim herkes evlendi ben böyle kaldım😄
Kaç para maaş alıyorsun
75000
Ev nerde
Kalbini taşırnak gerek
hoş geldin benim kadın versiyonum
Kaç yaşındasın
Yalnız değilsin 🚬
Ne iş yapıyorsunuz?