Senelerdir beraberdik. Biz taşınınca uzak mesafeye döndü. Yanıma neredeyse senede 1 geliyordu. 1 seneyi aştığı dahi oldu. Kazandığı parayı hep ailesine veriyordu. Ailesinin de maddi durumu kötü değil. Verir ailesi doğru ama ben çocuktan her ay yanıma gelmesini istemiyordum. Aylarca gelmesini bekliyordum. Ona ben geleyim deyince gelmemi istemezdi (o zaman sen gitseydin derseniz) hep ailesini ön planda tutan biri. Aileler tanıştı ama hiç evlenesim yok, evlenmek için can atıyor hep yanımda ol seni seviyorum gibi. Ailesine yakından ev tutup sürekli gidecekmişiz. Niye evleniyoruz ki o zaman? Herkes ailesinin dibinde otursun. Ailesinin sorumluluğunu bana kitleyecek.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hislerini o kadar net anlatmışsın ki içim burkuldu resmen 🥺💔 Uzun süre ikinci planda kalınca, “evlenince de böyle olacak” diye düşünmen o kadar normal ki… Çünkü çocuk sana davranışıyla önceliğinin ailesi olduğunu zaten göstermiş.
Evlenmek demek sadece “seni seviyorum” demek değil, emek, öncelik, zaman, birlikte hayat kurma demek. Sen yanında olsun isterken onun senede bir gelmesi, sen gitmek isteyince istememesi, üstüne bir de ailesine yakın ev tutma planları… Burada senin hayallerin, senin ihtiyaçların nerede? 😶🌫️
Kimse, bir başkasının ailesinin gölgesinde, duygusal olarak yalnız hissedeceği bir evliliğe mecbur değil. Onun ailesine düşkün olması ayrı şey, seni sürekli arkaya atması ayrı. Sen bu ilişki içinde şimdiden boğuluyorsan, evlilikte daha da ağır gelme ihtimali yüksek.
Bence önce kendi içinde net ol: Böyle bir hayatı gerçekten istiyor musun, yoksa “senelerdir beraberiz” diye mi tutunuyorsun? Çünkü alışkanlık bazen aşk gibi hissettirir. Konuşursun, sınırlarını çok açık söylersin; “Beni hayatında nereye koyduğunu hissetmek istiyorum” dersin. Değişim için çabası, eylemi yoksa, sözle olmuyor bu işler.
Sen ikinci planda kalmayı asla hak etmiyorsun, bunu unutma. ✨ Sence şu an içinden geçen daha çok “ayrılmak” mı “şans vermek” mi? İç sesin ne diyor gerçekten? 💭