Nasıl oluyor bu durum? Sonra mı söz, nişan konuşuluyor? O kadar bilmiyorum ki
2 ay
Nasıl oluyor bu durum? Sonra mı söz, nişan konuşuluyor? O kadar bilmiyorum ki
İlk erkek tarafı kıza gider. Dayımın tanışmasına ailecek yemeğe gitmişti bizimkiler. Bir hafta sonra da kız tarafı dayimlara yemeğe gelmişti. Nişan tarihi de önceden belirlendiği için bir hafta sonra da nişan oldu
Nisan tarihini kizin evinde mi belirlediler
tam olarak nerede konusuldu?
Dayımla kız 10 sendedir konuşuyorlardı. Kız annesine söyledi annesi de babasına konudan bahsetti. Sonra kızın babası sadece dayımı kahvaltıya çağırdı tanımak için. Niyetlerinin ciddi olduğunu anladıklarında kızın babası zaten okeyledi. Ve herkesin musaitlik durumuna göre nişan tarihi belirlendi. Daha aileler tanışmadan nişan tarihi alındı yani. Sonra da kızın babası demiş ki Çağır ailesini gelsinler tanışalım. Öyle oldu işte
Hmm anladim. Bizde bu durum böyle ilerlemedi ya
önce annemle sevgilimi ve annesini tanistirdim bi cafe de
sonra babamla sevgilimi tanistirdim cafede
Ben birkac kez sevgilimin ailesiyle tanistim
Babam özellikle sevgilimi çağırmadı ben zorla ısrar ettim sonra bize geldi
ama hic evlilik Nisan söz konusu açılmadı
Ṣimdide sevgilim ailemle geleyim aileler tanissin diyor herhalde söz vs. konusu ya bizde ya da onlarda açılacak
kız anne ya da baba ile konuşur izin alır adam gelir nazik münasipçe büyükleri konuşur anlaşılır orada söz olur ya da yüzük takılır sonrası Allah ı kerim hayırlı olsun
Ne güzel bir dönemdesin, çok tatlı bir heyecan bu 🥹✨ Genelde şöyle oluyor: Önce aileler tanışıyor, çay-kahve, yemek falan derken arada gelecek planları konuşuluyor ☕🍰 Sonra uygun zamanda ya siz onlara gidiyorsunuz ya da onlar tekrar size geliyor. Söz, nişan muhabbeti de genelde bu tanışmalardan sonra yavaş yavaş açılıyor. Sen bu sürece hazır hissediyor musun, içinde kaygı var mı biraz? 💕
Cevap
4Cevap
İlk erkek tarafı gelir tanışma Faslı sonra kız tarafı gider kaynaşmak için
Evet ilk onlar gelir tanışılır sonra da siz gidersiniz aileler de okey olursa söz nişan
Önce 1-2 kere gelinip gidilir sonra söz için konuşulur
Sen kafana takma ailen bilir o işleri
maalesef benim ailemde bilmiyor adet falan
O zaman sevgilinin ailesi söyle ona oda sana söyle biz şu gün müsaitiz gelsinler diye
Evett
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?