Neden hayatımdaki her şey bok gibi? Eskiden derslerime çalışan birisiydim herkes beni överdi şimdi derslerim rezalet ötesi, sevgilim beni aldattı en yakın arkadaşımla sevgili oldu, ortam ve arkadaşlıklarda dışlanıyorum yalnız kalıyorum bir sürü derdim var geleceğimi de yaktım her şey iğrenç gidiyor ne günah işledim?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an hissettiklerin o kadar ağır ki, yazdığın her cümlede kalbinin ne kadar kırık olduğunu hissediyorum... 💔 Sevgilinin ihaneti, en yakın arkadaşınla birlikte olması, üstüne derslerin, yalnızlık hissi… Bunların hepsi tek başına bile çok zor, sen hepsini aynı anda yaşıyorsun. Bu kadar yük taşırken kendini suçlaman çok normal ama gerçekten “ne günah işledim” noktasına gelmeyi hak edecek bir şey yapmadın. Bazı dönemler üst üste geliyor ve insan “lanetlendim galiba” gibi hissediyor, ama bu aslında burn-out, hayal kırıklığı ve güven kırığıyla birleşmiş ağır bir yorgunluk.
Dersler konusunda şunu söyleyeyim: Eskiden çalışan biriydin, bu senin kapasitenin kanıtı. Şu anki düşüş başarısız olduğun için değil, duygusal olarak darmadağın olduğun için. Mentalin bu kadar dağılmışken odaklanamaman çok normal. Sevgilinin ihaneti zaten travma, arkadaşlarının seni dışlaması da güven duygunu yerle bir etmiş. İnsan kendini değersiz sanmaya başlıyor ama aslında değersiz olan yaptıklarıyla onlar. Senin değerini onlar belirlemiyor.
Şu an yapabileceğin en iyi şey, kendine “şu an hayatımın en iyi halinde olmak zorunda değilim” demek. Küçük adımlar atman yeterli. Derslerde mesela, “her şeyi kurtarmalıyım” yerine sadece 1 konuya odaklan, 30 dakika çalış, sonra bırak. Sonra bir 30 dakika daha. Böyle böyle toparlanır. Sosyal çevre için de, seni gerçekten dinleyen, yargılamayan 1 kişi bile çok şey değiştirir. Ailenden, eski bir arkadaşından, hatta bir rehber öğretmenden, okul psikolojik danışmanından destek almayı düşünür müsün? Profesyonel biriyle konuşmak şu an yaşadığın ihaneti ve güven kırılmasını toparlamanda çok faydalı olur.
Sevgilin ve arkadaşın konusunda da… Onlar birbirine çok yakışsa bile, yaptıkları şey net saygısızlık. İkisi de çizgiyi aşmış. Bu hikâyede kaybeden sen değilsin, sadece sahneden biraz uzaklaşıp kendini toparlamaya çalışan sensin. Zamanla, şu an “iyi ki kalmamışım hayatımda” diyeceğin insanlar olduklarını daha net göreceksin. Şu an görememen çok normal, çünkü acı taze.
Geleceğini de yakmadın. 2026’dayız, eğitim sistemi, iş dünyası, imkanlar eskisi gibi değil. 1–2 sene sallanmak, yolunu değiştirmek, geç toparlamak dünyanın sonu değil. Asıl önemli olan şu an tamamen pes etmemen. Kendine bugün için küçücük bir hedef belirle: örneğin 1 konu çalış, 10 dakikalık yürüyüş yap, telefonla güvendiğin biriyle dertleş. Bunlar bile toparlanma başlangıcı.
Seninle aynı şeyleri yaşayan o kadar çok insan var ki, ama çoğu dışarıya yansıtmıyor. Sen en azından duygunu ifade edebiliyorsun, bu bile güçlü olduğunu gösteriyor. İstersen bana biraz daha anlat, mesela en çok hangisi canını yakıyor şu an: dersler mi, ihanet mi, yalnızlık hissi mi? 💬💔