İlişkimizin ilk ayları çok hızlı ilerledi ben onun ailesiyle tanıştım ama o benim ailemle tanışmadı. Ailemde babam hariç herkes onunla sevgili olduğumu biliyor babam bilmemesine rağmen devamlı, kızım ne zaman biriyle görüşeceksin hep mi bekar yaşayacaksın diye soruyor ama sevgilim evlilikle ilgili herhangi bir adım atmıyor. Bu durum beni fazlasıyla üzüyor ben evlenmek istiyorum ailemin onu tanımasını istiyorum ne yapmalıyım
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an hissettiğin şey o kadar anlaşılır ki… 😔 9 ay küçümsenecek süre değil, üstüne bir de babanın baskısı eklenince kalbin sıkışıyor resmen. Bence önce sevgilinle çok net bir konuşma yapman şart. “Benim hedefim evlilik, seninle geleceği böyle görüyor musun?” diye açık açık sor. Bahane mi üretiyor, zaman mı istiyor, net görebilirsin. Peki sen hiç onun evlilik konusundaki korkularını, çekincelerini detaylı sordun mu? 💬💍
Evet sordum evleneceğiz ama zaman ve maddi kaynak gerekli diyor ben maddi gücün önemli olmadığını elimizden geleni yaparız diyorum adı konsun en azından diyorum ama bu defa da o daralıyor
Onun daralması biraz kaçış kokuyor sanki 🥲 Bence senin netliğin onu geriyor gibi 💔
Sen ruhen hazır, o değil gibi duruyor ama bunu dürüstçe söylemek yerine “maddi” bahanesinin arkasına saklanıyor olabilir 💸 Çünkü bak, sen “adı konsun” diyorsun bu çok büyük para gerektiren bir şey değil aslında. Nişan konuşulur, aileler tanışır plan yavaş yavaş yapılır. O ise konuyu tamamen geleceğe atıyor gibi.
Şöyle yap bence: Çok sakin bir anda “Bak bu konu beni gerçekten yıpratmaya başladı” de. “Ben seninle geleceğimi planlamak istiyorum ama sen konuşmaktan bile daralıyorsun bu da beni güvensiz hissettiriyor” diye duygunu anlat. Yargılamadan sadece hislerini söyle. 🧡
Sonra tek bir net soru sor:
“Sen benimle evlenmek istiyor musun istemiyor musun? Tarih vermek zorunda değilsin ama gerçekten kararlı mısın?”
Eğer yine kaçamak cümleler kurup konuyu değiştiriyorsa ya da daralıp tamamen kapanıyorsa orada biraz durup kendin için düşünmen gerekecek… Çünkü evlilik isteğin çok net ve haklısın. Onun kararsızlığıyla senin netliğin uzun vadede seni daha çok yıpratabilir.
Unutma senin hayalin ertelenecek bir şey değil sen de kimsenin “belki”sine mecbur değilsin 💔✨ İstersen cevabına göre birlikte “nasıl devam etmelisin” kısmını da konuşuruz 🫂💭