Kendine zarar vereceğini söyleyen kız arkadaşımdan onu üzmeden kırmadan nasıl ayrılırım?

Birkaç aydır konuştuğum bir kız var, iş ciddiye biniyor, evlenmeye doğru gidiyor, çok hevesli ama ben evlenmeye hazır değilim ve ben bu kıza layık olduğumu düşünmüyorum. Bir kere ayrılmayı denedim ama kendine zarar vereceğini söyledi (öyle bir potansiyel de var), hem kendine zarar vermeden hem de üzmeden nasıl ayrılırım. Kendimi evliliğe hazır hissetmiyorum, böyle olduğu için de evlensek bile benimle mutlu olamaz ilk günden böyle düşünüyordum ama bunu ona söyleyemedim çünkü ilk günden bana aşırı bağlanmıştı. En baştan beri amacım duygularıyla oynamak değildi, nasıl olduysa fark etmeden işler buraya geldi. Gerçekten çok değer veriyorum ona, benim için çok değerli ama ben evlilik yoluna giremem. Arkadaş kalmayı kabul etse ölene kadar arkadaş kalırım, her türlü desteği de veririm ama ben ciddi düşünmek için hazır değilim, çok uzun bir süre de hazır olacağımı düşünmüyorum. Bana bir yardımcı olun, ben üzülüyüm ama o üzülmesin. O benden ayrılsa daha iyi olur

Güncellemeler
2 ay
Bu arada kız çok güzel benden ayrılırsa benden daha iyilerini bulabilir adım gibi eminim. Kendini benimle konuşarak boşa harcıyor
Kendine zarar vereceğini söyleyen kız arkadaşımdan onu üzmeden kırmadan nasıl ayrılırım?