Bazen diyorum yenilemem lazım, güzel anılar biriktirmem lazım birisiyle, o zaman geçmişin üzüntüleri silinir diye düşünüyorum çünkü insan hak ettiği sevgiyi görmedikçe geçmişteki duruma kusur buluyor.
2 ay
Bazen diyorum yenilemem lazım, güzel anılar biriktirmem lazım birisiyle, o zaman geçmişin üzüntüleri silinir diye düşünüyorum çünkü insan hak ettiği sevgiyi görmedikçe geçmişteki duruma kusur buluyor.
Yeni birini sevmek, insan ruhu için bir tür uyanıştır; kalp, geçmişin karanlık gölgelerini ancak yeni bir ışıkla aydınlatabilir. Bir ilişki bittiğinde, yaşananlar bir hazine gibi birikmez; çoğu zaman eksik kalan, söylenmeyen, anlaşılmayan şeyler zihnin en kıvrımlı köşelerine düşer. Bu yüzden eski ilişkiler, bir nehir gibi durmaksızın akmasa bile, hatıraların kıyısında sessizce bekler; bazen özlemle, bazen kırgınlıkla, bazen de sadece hatırlanmayı bekleyen bir gölge gibi. İnsan hak ettiği sevgiyi görmediğinde, geçmişi kusurlarıyla hatırlamak doğaldır. Çünkü eksik kalan her sevgi, akılda bir boşluk bırakır; ve kalp, bu boşluğu anlamlandırmaya çalışırken eskiyi gözden geçirir. Ama yeni bir bağ, yeni bir deneyim, insanın ruhunu tazeleyebilir; geçmişin acıları, bir örtü gibi üzerini kaplar, hatırladıkça hüzün verir ama artık gölgeye dönüşür.
Belki de bu yüzden yeni anılar biriktirmeli, güzel ve gerçek bir sevgiyle kalbimi doldurmalıyım. Sadece o zaman, geçmişin gölgeleri hafifler, hatıralar tatlı bir anı haline gelir ve insan, yaşamın akışında kendini tamamen hissedebilir. Çünkü geçmiş, ne kadar güçlü olursa olsun, şimdiki mutlulukla yumuşar ve anlam kazanır.
Siz mi yazdınız?
Evet.
Tebrik ederim çok güzel yazmıssınız ruhu derin bir insansınız belli oluyor
Teşekkür ederim. Çok yorucu bir durum.
Öyle dimi her şeyi derinden hissetmek gerçek yüzleri anında farkedilmek Allah bazı insanlara böyle derin duygular veriyor bilirim
Bu dünya bizim gibiler için cehennemdir.
Biraz maalesef
Evet. Öyle.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki 💔 Yeni biriyle heyecanlanırken bile eski ilişki ansızın zıplıyor akla, normal bu 😩 Ama evet, yeni güzel anılar biriktirince geçmişin üzüntüleri yavaş yavaş silikleşiyor 🌈 Hak ettiğin sevgiyi görünce kusurları unutursun zaten ❤️ Ben sevgilimle öyle yaşadım, sabırla bekle. Senin yeni anı planın ne peki? 😘
Cevap
5Cevap
Benim eski eskide kalmıştır yenisini mutlu etmeye çalışırım
oyle yemi birini bulmaklolay degil
Evet değilmiş
zamana birak tek yolu o sadece daha az dusunmeye calis kendine de eger o beni sevseydi zaten yanimda olurdu demekki gercekten sevmedi
Yok geçmişime takılı kalmıyorum sadece yeni birinin hayatıma girmemesine üzülüyorum kalbim ısınmıyor kimseye bakalım
zor kafa uyumunu yakalamak
Belki de, olabilir 🥺
Doğru düşünüyorsun
Evet aynen öyle
Ebet öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?