Görücü usulü evlendiğinizi ve evlendiğiniz erkeğin en erken saat 20.00-21.00 civarı, bazen 22.00-23.00 civarı eve gelip o saatlere kadar dışarıda, kafede piyasa yaptığını düşünün. Böyle bir durumda ne yapardınız?
2 ay
Hemen sabah karşısına geçip net konuşurdum bu saatler kimseye uymaz, evli adamsın kafede piyasa yapacak halin var mı diye. İkinci kez tekrarlarsa aile büyüklerinden destek alırdım çünkü görücü usulünde işler karıştığında kimin ne dediği önemli oluyor. Yola devam etmek istemezse ayrılmak da bir seçenek, çünkü saygı kalmamışsa evlilik yürümez. Üçüncü bir şans vermezdim açıkçası.
Offf canım, görücü usulü diye başlasa bile böyle geç saatlere kadar piyasa yapan birini kaldıramazdım 😔 Direkt oturup konuşurdum, "Neler dönüyo dışarıda, güvenim sarsılıyo" derdim. İletişimle çözülmezse, bu evlilik yürümüyor ❤️🩹 Senin yerinde olsan ilk ne sorardın ona? Anlat bakalım durumun ne? 💬
Cevap
0Cevap
Konusurum fakat devam ederse nafaka icin o avukatla konusmaya baslar
Sen ne dusunuyorsun bu konu hakkinda
Ben mi?
Bizim köyde neredeyse tüm evlilikler görücü usulü yapılıyor. Ben asla o şekilde evlenmek istemiyorum, ama ailemin zoruyla o şekilde evlenme ihtimalim var ve eğer öyle bir şey olursa aynen sorumda bahsettiğim gibi yapmayı düşünüyorum. 😂
Peki buyuk bir kul hakkina girecegini dusunmuyor musun? Ayrica kendine durust ol kimse seni gercekten zorla evlendiremez. Rest ceker ve kaybolup gidebilirsin bir sureligine. Fakat birisinin hayatini bu sekilde etkilemekten seni Allah korusun. Yazik olur
Kul hakkı boyutunu bilmiyorum, ama öyle bir şey yapmam halinde asıl tepkim kıza değil aileme olacağı için çok da büyük bir sorun olacağını sanmıyorum. Ayrıca özellikle son yıllarda bana hiç kimse, hiçbir konuda istemediğim bir şeyi zorla yaptıramıyor; ama yine de birçok aile büyüğümüzün 2 kişiyi birbirine yakıştırıp uygun görmesi halinde bir yolunu bulup hem erkeği hem de kızı ikna etmeye çalışırlar.
Yine de elimden geldiğince o şekilde evlenmeye karşı çıkacağım, ama yine de zorla öyle bir şey yaparlarsa da günah benden gitmiş olur.
Gunah senden gitmis olmuyor sen boyle dusunuyorsun diye. Esini ilgisiz ve senin hakkinda icin supheyle dolduracagin icin en cok onu uzmus ve kirmis olacaksin. Benim gibi birisine denk gelirsen senin ruhunu ceker skp atar. Kendini baskasinin hayatinda ustun gorme. Ilgi vermeyeceksen adam gibi kocalik yapmayacaksan sktr git kizin hayatindan bu sacma cocukluklarini sadece ailene yap
Ama aynı şekilde evlenip aynı şeyleri yapan bir akrabamız da vardı ve 2 çocuğu olduktan sonra eşi daha fazla tahammül edemeyip ayrıldı. Sonrasında ise adam " Artık akıllandım " dedi ve tekrar barıştılar ve o da aynen dediğim gibi aile baskısıyla, normalde evlenmek istemediği biriyle evlenmişti. Yani hayatta öyle şeyler gerçekten de oluyor, olabilir. 😁
Hayatta her sey oluyor. Soru su: sen bu hayati oyle mi yasamak istiyorsun?
Eğer ailem beni zorla, istemediğim biriyle evlendirirse sadece aileme inat olsun diye bile yaparım. Ama asıl tepkim kıza değil, aileme olur. Kız sadece günah keçisi olmuş olur, ama yapacak bir şey yok.
U stup*d F*ck
Niye evleniyor o zaman amnoglu
Aile baskısı :)
Aile baskısı yüzünden bir kadının hayatıyla mı oynayacak böyle karaktere böyle düşünceye sokayım yani
Kısıtlarım bir evi ve eşinin olduğunu bilmesi gerekiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?