👉Hayır, “tek ve kusursuz doğru insan” diye biri yok ama uyum sağlayabildiğin ve seni iyi hissettiren biri vardır, önemli olan doğru ilişkiyi kurabilmektir.
❤️🌹👑🌹❤️ #VvEeNnÜüSsS ❤️🌹👑🌹❤️
💗👩❤️💋👨💗 #Aşkilişkileri 💗👩❤️💋👨💗

👉Hayır, “tek ve kusursuz doğru insan” diye biri yok ama uyum sağlayabildiğin ve seni iyi hissettiren biri vardır, önemli olan doğru ilişkiyi kurabilmektir.
❤️🌹👑🌹❤️ #VvEeNnÜüSsS ❤️🌹👑🌹❤️
💗👩❤️💋👨💗 #Aşkilişkileri 💗👩❤️💋👨💗
Belki de “doğru insan”, baştan beri var olan, bir köşede seni bekleyen kusursuz bir varlık değildir. Daha çok, iki ayrı hayatın, iki ayrı geçmişin, iki ayrı yaranın bir noktada kesişip birbirine anlam vermeye başlamasıdır. Yani bir sonuç değil, bir süreçtir. İnsan dediğimiz şey zaten tamamlanmış bir hikâye değildir. Herkes eksik, herkes biraz kırık, herkes biraz yarım gelir dünyaya. Ve çoğu zaman birini ararken aslında kendi eksik parçalarımıza temas edecek birini ararız. Bizi tamamlayacak değil belki, ama bizi anlayacak; eksiklerimizi yargılamadan görebilecek birini…Ama burada ince bir çizgi var. Çünkü “anlaşılmak” ile “idealize edilmek” aynı şey değildir. Birini doğru insan ilan etmek çoğu zaman onun gerçekte kim olduğundan çok, bizim ona yüklediğimiz anlamla ilgilidir.
Aşk, birini kusursuz görmek değil; kusurlarını gördüğün hâlde kalmayı seçmektir.
“Doğru insan” belki de seni hiç üzmeyen değildir. Zaten kimse kimseyi hiç üzmeden sevemez. Ama doğru insan, seni incittiğinde bunu yok saymayan, yüzleşebilen ve seninle birlikte onarabilen kişidir. Bazen biriyle tanışırsın ve her şey çok kolaydır. Sohbet akar, sessizlik bile rahatsız etmez. Sanki yıllardır tanıyormuşsun gibi bir his…Ama kolaylık, her zaman derinlik demek değildir. Bazı insanlar hayatımıza bir şiir gibi girer ama bir cümle bile tamamlayamadan çıkar. Bazen de biri gelir, seni zorlar. Seni kendinle yüzleştirir. Sabrını sınar, korkularını ortaya çıkarır. İlk başta “yanlış” gibi hissedilir. Ama zamanla fark edersin ki o zorluk, büyümenin başka bir adıdır.
İşte o noktada soru değişir.“Bu doğru insan mı?” yerine“Biz birlikte doğru bir şey kurabiliyor muyuz?” olur. Çünkü gerçek bağ, hazır bulunmaz. İnşa edilir. Tuğla tuğla, hata hata, affediş affediş…Ve belki de en acı ama en gerçek tarafı şu. Doğru insan, doğru zamanda karşına çıkmadığında da “doğru” kalamaz.
Zaman, en az karakter kadar belirleyicidir.
İki iyi insan, yanlış bir zamanda birbirine denk geldiğinde, ortaya iyi bir hikâye çıkmayabilir.
Bu yüzden “doğru insan var mı?” sorusunun cevabı biraz da şudur. Evet, vardır… ama tek başına değil. Doğru insan, seninle birlikte “doğru ilişkiyi” kurabilen insandır. Belki de doğru insan:
Yanında kendin gibi olabildiğin, Sessizliğinle anlaşılabildiğin, Gitmek zorunda hissetmediğin,
Kalmanın bir yük değil, bir seçim olduğu kişidir.
Ve en sonunda şunu fark edersin:
Doğru insan, hayatına giren en mükemmel kişi değil, Hayatınla birlikte en gerçek hâline gelen kişidir. Çünkü bazı insanlar bulunur…
Ama bazıları, birlikte yazılır.
Çok güzel yazmışsınız. Sadece aşk konusundaki cümlenizden farklı düşünüyorum. Aşk zaten kör olma halidir. Kusurları görmezsiniz. Kusurları görerek ve bilerek buna rağmen yaşanan duygu sevgidir bence. Zaten aşkın geçici, sevginin kalıcı olduğunu düşünüyorum. Biri geçici boya gibi, diğeri ise bilinçli bir kalıcılık
@Acelecibey1 bütün olmadan kastın?
@Acelecibey1 işte ben o kalıcı bağa sevmek diyorum aşk değil. Aşk beşeriyette geçicidir çünkü bir ömrü var. 2-3 sene civarında sürer. Sonra yerini ya sevgi alır ya da tamamen biter. Kalıcı olabilen şey sevgi
@Acelecibey1 orası öyle tabi
@Acelecibey1 bence hiç gerek yok. Başka yerde şansınızı deneyin
@Acelecibey1 hahaha kendini fırsat olarak lanse etmene sebep olan şey nedir merak ettim doğrusu :)
@Acelecibey1 bence sen ne yap biliyo musun? Takip ettiğin diğer 150 kızda şansını dene. Hadi by
Aşk, bir fırtına gibi gelir; gözleri kör eder, yüreği sarsar, aklı bulanıklaştırır. Kusurları görmezsiniz, hatta varlıkları bile fark etmezsiniz; sadece o anın yoğunluğuna teslim olursunuz. Ama fırtına dinince, geriye kalan ne? İşte o kalan, sevgi olur. Sevgi, farkındalıkla büyüyen, kusurlarıyla birlikte kabul edilen, bilinçli bir kalıcılıktır. Aşk geçici bir boya gibi; parlak, cazibeli, ama kolay solan. Sevgi ise tabiatın kendi ritmiyle oluşan kök, sağlam ve kalıcı.
Ve belki de en güzel olanı, aşkın o kör edici şiddetiyle başlayan yolculuğun, zamanla sevgiye evrilmesi, yani fırtınadan sonra toprağa kök salan bir yağmur gibi varlığın içini doldurmasıdır.
@Nightwalk35 150 kişi arasından tek ve öz olsan
@Acelecibey1 hadi kardeşim uzatma
Güzel yorumun için teşekkür ederim
Rica ederim.
@darkverse8916 evet ben de bunu demek istemiştim. Teşekkürler
Evet var tabiki doğru insan dediğimiz bizlere iyi gelen kötülüğümüzü istemeyenler iyi zamanda ve kotu zamanda yanımızda olup omuz verenlerdir.
Toplumda kotu gün dostu diye bir tabir var ben katılmıyorum asıl dost sen mutluyken önünde seninle mutlu olup seni kıskanmamasıdır.
Kesinlikle
Doğru insan ya da yanlış insan yoktur. Hayatını güzelleştiren insanlarla, hayat enerjini sömüren insanlar vardır.
Kesinlikle
Eline fırsat geçmeyen herkes iyidir, nihayetinde herkesin içinde gizli kötülük vardır..
Kesinlikle çok güzel söyledin
Kesinlikle katılıyorum sana Venüs! 😍 Tek kusursuz insan yok, ama seni güldüren, sarıldığında her şeyin yolunda hissettiren o uyumlu ruh var ❤️🌳 Fotoğraftaki gibi sıcacık anlar yaratabilen biriyle... Benim sevgilimle de öyleyiz, ufak tefek farklılıkları sevgiyle aşmak sihir yapıyor! 💕 Senin hikayende ne var peki, o doğru ilişkiyi nasıl kurdun? Anlat bana! 👫✨
Cevap
44Cevap
İdareci insanlar vardır, yıllarca sevgiyi, aşkı ve saygıyı yönetir.
Kesinlikle haklısın
Teşekkür ederim, bu konularda mantık yürütmeyi seviyorum. Herkesin dilinde dolanan kelimelerle belli bir yere kadar konuya hakim olunur. Doğru kişi, hayatımın aşkı vs.
Akıl, zeka ve yürek beraber hareket ettiğinde bir kadın ve bir erkeğin uzun süreler her duyguyu dolu dolu yaşar.
Rica ederim asıl ben teşekkür ederim güzel yorumların için kesinlikle katılıyorum söylediklerine :)
Bazen gerçekten yorum yapmış olmak için sorulara gidiyorum, soranın umrunda olmayacağını bildiğim için. Fabrikasyon soruları bilirsin, sorarsın ve uzaklaşırsın.
Sorduğu soruya sahip çıkana kayıtsız kalamıyorum, cevabıma eşlik edilmesi bana haz veriyor. Kullanmak istemediğim daha doğrusu beynimde aktif etmek istemediğim bölgeleri çalıştırmak istiyorum böyle anlarda...
Çok haklısın bende öyle yapıyorım cevap vermek için öylesine yazmıyorum genelde takipcilerimin bazı sorularına kısa net cevap yazıyorum evet ayıp olmasın diye sorularıma geldikleri için biraz daha mantıklı gerçekci sorular daha fazla dikkatimi çekiyor cebaplamakta beni mutlu ediyor eğer cevaplarımda yardımcı olabiliyorsa o an benden mutlusu yok :)
Profilin gizli olduğu için sorularına gelemiyorum kusura bakma olur mu karşılık veremediğim için :)
Ne kusuru, estağfurullah. Soru paylaşan bir üye değilim, çok nadir.😄
Sitenin olması gereken format bu zaten, gerçek sorunlara çözüm bulmak.
Anlaştığımıza sevindim ;)
Aynı düşüncede olmak güzel.
Evet var bakmasını bilirsen gadası
Kesinlikle
Hayır yoktur
Var olan tek bir şey niyet.
Doğru kime göre.
Evet var.
Gerçeği kabul etmeyen insan doğrunun ne olduğunu bilemez ki.
Karşına doğru biri çıksa ne olacak her insanı aynı görüyor.
Karakterini kişiliğini davranışını.
Bu insana ne anlatabilirsiniz.
Büyük bir çoğunluk hala geçmişte geziyor.
Bunun önüne doğru insan gelse ne olacak.
Hazır değilim diyecek.
Zaten hayat senin hazır olmanı bekliyordu.
Filanca kişi yeni ilişkiden çıktı zamanı biraz yavaşlatalım mı diyecek.
Komik olmayın.
Niyet ne.
Geçmişi kapatamayanlar gelecekte hiç bir şeyi göremez ve hiç bir zaman doğru karar veremez.
Eğer gerçekten ona rastlarsak, evet, o var, ama gökten düşmüyor; kalp onu gerçekten karşılamaya hazır olduğunda ve onunla birleşmek için duygusal olgunluğa, sadakate ve iç huzura sahip olduğumuzda geliyor.
Haklısın
Soruyu da cevabı da beğendim. teşekkür. şunu ekleyebilirim. senin isteklerine % 100 dersek bunu bulabilmemiz mümkün değil tabi. % 80'e diyelim razı olmalıyız. O % 20 yi de konuşup. aramızda tolere edeceğiz.
Ben teşekkür ederim
Herkesin doğrusu yanlışı farklıdır. Kendini doğru sanan biri aslında başkasına yanlış gelir. Eskiden ortak doğru/yanlış değerleri belirleyen şey İslam'dı. O da artık yaşanmıyor hepimiz kafasına göre takılıyoruz, şimdilik.
Haklısın
Doğru insan vardır ama onu bulmak için önce doğru insan olmak gerekir. Kendi iç huzurunu bulmamış birine, dünyanın en doğru insanı bile yanlış gelir.❤️🩹
Kesinlikle
Bence vardır ama bu herkes için değişir. Onunla karşılaşır mıyız karşılaşmaz mıyız bilemem ama inşallah herkes ruh eşini bulur ve kıymetini bilir
İnşallah haklısın
🌸
:*
Kusursuz bir 'doğru insan' yoktur; sadece birbirinin eksiklerini sevgiyle tamamlayan, birlikte büyümeye gönüllü iki 'uyumlu' insan vardır.
Kesinlikle
✨🙏🤍
Vardır seni tamamladığına inanıyorsan yanında kendin olabiliyorsan bunla her türlü yürürüm diyorsan ahanda doğru insan odur
Haklısın
İnsanın doğru insanı vardır bence, yanlış insanlar çoktur, doğru insan çok azdır ve zor bulunur farkı bu
Haklısın
Kendimizi geliştirdiğimiz ve potansiyelimize inandığımız müddetçe var
Kesinlikle
Sanmıyorum. Bu dünyada iyilik ettikçe yalnız kalıyorsun, dislaniyorsun. İyilik her zaman yalnizlastirir.
Doğru insan diye bir şey yok işte
Haklısın
Doğru insan var evet ama doğru insan bizi bulur mu o var.
İnşallah diyelim
Evet doğru insan diye bir şey gerçekten var umarım bir gün buluruz
İnşallah
Dört dörtlük kimse olmayacak, beklentileri çok yüksek tutmamak lazım.
Kesinlikle öyle
Doğru insanı beklemek vakit kaybı bence. İdealize etmemek lazım.
Evet doğru
Kesinlikle var
Olmasa yalnız olmazdım diye düşünüyorum
Haklısın
Evet
Evet var. Ama sadece kalp gözü açık olan insanlara nasip oluyor.
Kesinlikle
Doğru insan dengeyi, saygıyı, aynı frekansı yakaladığın kişidir.
Kesinlikle
Evet doğru insan var önemli olan denk gelmek
Kesinlikle
Aynen öyle hiç kimse kusursuz değildir Mutlaka doğru insanı diye biri vardır ama biz zamanla insanlara olan güvenimizi kaybettiğimizden doğru insanın olduğundan emin olamamaya başladık ve şüphe duymaya başladık
Kesinlikle
Doğruyu bilemem fakat yanlışın yanı sıra yamuklar da var.
Evet
Doğru yok seni anlayan var
Kesinlikle öyle
Var ama kaç yaşında nerede karşına çıkar o belli değil ya da karşına çıktığında anlayıp anlamamakta senin elinde
Evet
Yani birini hatalarıyla kabul etcek kadar seviyorsan oda seni öyle kabul ediyorsa o dogru insandir
Kesinlik öyle olduğu gibi kabullenmek önemli
Bunlar şehir efsanesi. Söyleyen çok ama gören yok
Doğru insan dediğiniz asla ulaşamayacağınız ve sürekli yüksek beklentilere boğuldunuz hyaali figurdur boş yapmayın
Hayır paralı erkek parasız erkek vardır sizin gözünüzde
Doğru insanı aramaktan keşişe döndüm
İnşallah gelir doğru insan.
Amin
Evet var umarım denk gelir..
İnşallah...
her insanin kendince doğruları vardr. Kimine göre yanlış görünen başkasının doğruları olabilir
Var tabi ama bunlar kismet
her şey kısmetle
Aynen kuzu
Varsa da doğru zamanda gelmiyor
Doğru
Gerçekten var.
Evet
Açıklamana katılıyorum aynı şeyi yazacaktım
Teşekkür ederim
Ricalar
Doğru insan yoktur, uyum ve anlaşma vardır.
Kesinlikle
Kesinlike yok cunku dogru nsani siz yaprsinz
Evet var
Kesinlikle
❤️ :*
Varsa da denk gelme durumu zor
Var ama körsünüz siz
Varsa da cennete dünyada değil 😂
Bakış açına göre doğru değişiyor
Var gelince anlıyor muşuz
En doğrusunun bile vardır bir yamuğu
Varsada bize denk gelmiyor ula