sevgili işleri basitte arkadaşlarımla sınır koyabilmeyi bilmiyorum
2 ay
Sınır koymayı öğrenmek zaman ve pratik ister Önce neyi kabul edip neyi etmeyeceğini kendin netleştir Kendine “bu beni rahatsız ediyor mu yoksa tamam mı” diye sor Sonra bunu nazik ama kararlı şekilde ifade et Örneğin istemediğin bir şeye hayır diyebilmek Küçük adımlarla başla ve pratiğe dök Kendi duygularını önemsemek ve korumak sınır koymanın özü.
Hey canım, arkadaşlıkta sınır koymak sevgilideki gibi basit olmayabiliyor, seni çok iyi anlıyorum 💕 Bence ilk adım kendi ihtiyaçlarını net fark etmek, mesela "Bu saatte mesajlaşmayalım" diye nazikçe söyle. Pratik yap, küçük şeylerden başla ve "Hayır" demeye alış 😌 Empatiyle dinle ama kendini ezdirme. Ben de eskiden zorlanıyordum, şimdi süper rahatım! Sen en son ne konuda sınır koymakta zorlandın? Anlat bakalım 🌸
Cevap
6Cevap
Zamanla tercüme ederek
Koyamadığın konular ne
sınırı zorlayan arkadaşlar ne yapıyor acaba :)
kendine saygın olsun
😓
Örneklendirsene
surekli konusmakistemek vb anlasiyoruz genede geciyor sinirlari
Ghostla sen de
ghostlayinca da uzuluyor daha cok yaziyo
O zaman yanlış arkadaş seçimi
ne gibi bir sınır
isteklerine hayir demek degilde, surekli yanyana olmak istemek, konusmak vb
ben de bunu yapamıyorum ama kendi isteğimle yaptığım bişey, yalnız hissetmesinler diye. ama biri bunu göz ardı edip ona verdiğim değeri suistimal ediyor, hiç yasadin mi bunu 🥹
evet yasadim. bahsettigim arkadasim ise Aramiza sinir ekleyince de soguk yaptigimi dusunuyor her zaman, yaziyo ediyo. Napmam gerekiyor bilmiyorum onu uzmeden nasil sinir koyablecegimi bilmiyorum
yani bilmiyorum en azından soguk yaptığını düşünüp üstüne gitmeleri iyi bişey. çünkü seni onemsiyorlar. bu demek değil ki sevdikleri için herşeye katlan filan. arkadaşların anlayışsız olani da hiç çekilmiyor ya haklsin iletişim şart
nasıl yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?