Kaç günde bir konuşulmalıdır? Her gün konuştuğunuz kişi iyi arkadaşınız mıdır? Aylar geçse de konuşmadığınız ama sonra konuşmaya başladığınızda aynı samimiyeti koruduğunuz kişi iyi arkadaş mıdır? Yoksa aylar geçse de arayıp sormadığı için sevgisinden şüphe ettiğiniz kişi mi iyi arkadaştır? En özelinizi anlattığınız kişi iyi arkadaşınız mıdır? Yoksa sadece hayatına hiçbir şekilde bulunmadığı ve o kişileri tanımadığı için anlattığınız objektif olabilecek kişi iyi arkadaş sayılır mı? Peki ya sürekli görüştüğünüz sizin yanınızdayken başkalarını gösterip sürekli başkaları hakkında fikir alışverişi bulunduğunuz kişi iyi arkadaşınız mıdır? Hakkınızda her şeyi bilmeye öğrenmeye çalışan kişi iyi arkadaşınız mıdır?
İyi bir arkadaşlık nasıl olmalıdır? Samimiyet sınırları nelerdir?
Arkadaş denen varlıklar ikiye ayrılır; 1. Karşı cinsten arkadaş: Bu cisimlere 1 metreden az mesafede uzun süre maruz kalmak tehlikeli ve yasaktır. İleri derecede duygusal çorbalaşma nedenidir. Tedavisi yıllar alabilir. Tedaviye sonuç alınamayan durumlar gözlenebilmektedir. 2. Aynı cinsten arkadaş: Bu cisimlerin kendi aralarında uyumlu modellerinin yanyana gelmeleri düşük olasılığa sahip olmakla birlikte, sahip oldukları elektriksel kuvvetleri birleştirebilmeleri halinde bölünmesi zor bir kuvvete erişip atom bombasının yok edemeyeceği bir elemente dönüşebilmektedirler.
Detaydaki soruları cevaplamaya ömrüm yetmez. O yüzden sadece soru başlığından yola çıkarak bu soruyu cevaplayacağım. İyi bir arkadaş; dürüst, yardımsever, kin tutmayan, sadece iyi günümde değil kötü günümde de yanımda olan bir insandır. Samimiyet sınırlarına gelirsek eğer; ne kadar çok güven verdiğini bildiğim bir insan olsa bile araya biraz mesafe koymak gerekir.
tamam iki soru daha ekliyorum :) ne kadar güveneceğini nasıl anlarsın? ne kadar mesafe koyarsın? şu kadar güveniyorum şu kadar mesafe koyarım diyebileceğin örnek üzerinden anlatabilirsin :)
Kaç günde bir konuşulmalıdır? Cevap; Samimiyeti güzel olan bir dostluktan söz ediyoruz sonuçta. Bu yüzden böylesine iyi dostlukları kaybetmemek adına sık sık iletişim haline olmak gerekir.
Her gün konuştuğunuz kişi iyi arkadaşınız mıdır? Cevap; Her gün konuştuğum bir insanın iyi bir arkadaşım olabilme ihtimali çok yüksektir. Çünkü, hiç sıkılmadan karşı taraf ile iletişim halinde olmamız demek, sohbetinden keyif aldığım anlamına gelir.
Aylar geçse de konuşmadığınız ama sonra konuşmaya başladığınızda aynı samimiyeti koruduğunuz kişi iyi arkadaş mıdır? Cevap; Bak mesela burda vurgusunu yaptığın şey çok önemli. Aylar geçmesine rağmen yeniden konuşmaya başladığım bir insan ile aynı samimiyeti koruyabiliyorsam, bu iyi arkadaş olduğumuz anlamına gelir.
Yoksa aylar geçse de arayıp sormadığı için sevgisinden şüphe ettiğiniz kişi mi iyi arkadaştır? Cevap; Böyle biri asla iyi ve samimi bir dost olamaz, net.
Burdan sonraki soruları da cevaplamıştım ama şu eklediğin son iki soruyu cevaplamak için kopyaladığım an önceden cevapladığım kopyalanmış soru/cevaplar uçtu gitti. O kadar da özenle hazırlamıştım ama kusura bakma artık. Yoruldum, tekrar yazamayacağım o yüzden 😊
Arkadaşın çokta samimisi zarar verir Belli bir mesafen olucak ne çok sıcak ne çok limoni arayı iyi tutcaksın.. Arkadaşına güven önemli.. Aynı şeye gülmelisin aynı şeye ağlamalısın.. Çile yolunda kurulan arkadaşlıklar Menfaat yokuşunda son bulmaz
İyi arkadaş sana sormadan paylaşmak istediğin kızsan da sövsen de zor anında yanında duran sana karşı dürüst davranan özlediğin ve özlenen kişidir bence
En İyi Cevaplar