Evli biriyle hastalıklı ilişkiye sürüklenmek bipolar mi yoksa manipülasyon mu, ben bu döngüden nasıl kurtulurum?

Merhaba 6 ay önce bir ilişkiye başladım bu insana başta arkadaşlıktan öte hiç bir şey hissetmedim beni sevgilimden ayırdı nedeni ise ona dostça ilgi gösterdiğim için beni evli olduğu halde elde etti bunun için 3 ay uğraştı ben çocukluğumdan beri travmalar yaşamış biri olarak atak zamanına denk getirdi ve birden ona ilgi duymaya başladım zamanla bu hastalıklı bir ilişkiye dönüştü kendisinin evli olduğu için bu ilişkinin sonunun olmadığını biliyorumdum kendimi kaptırmam dedim fakat bu insan bana taviz ve yüz vererek ailesine duyurmama yol açtı ben de duyurdum daha sonra ondan hiç beklemediğim hareketler yapmaya başladı hem beni hem ailesini idare etti beni sevdiğini söyleyip hiçbir zaman arkamda durmadı ve yalancıydı ama bana dünyanın en güzel insanıymışım gibi hissettiriyordu ertesi gün bir köpek gibi hissettiriyordu ben bu adamın ne yaptığını asla çözemedim bir iyi bir kötü beni hasta etti ve hayatında en zor ve parasız geçirdiği günlerde ben yanındaydım ona iyilik yaptıkça bana kötülük yaptı kötülük yapınca iyilik yaptı sevdiğini söyleyip asla hissettirmedi ve fedakarlık yapmadı beni olmadığım bir insan gibi anlattı ve kendisi en sonunda bipolar olduğunu söyledi sizce doğru mu söylüyor bu nasıl bir insan ben bu hastalıklı ilişkiden nasıl kurtulacağım lütfen yardımcı olun teşekkür ederim okuduğunuz için

Evli biriyle hastalıklı ilişkiye sürüklenmek bipolar mi yoksa manipülasyon mu, ben bu döngüden nasıl kurtulurum?