Seven insan engelleyip başkasından yazdırır mı, böyle bir ilişkiyi devam ettirmeye değer mi?

Arkadaşım uzaktan bir kızla tanışmış, kıza tutulmuş, onunla görüşmek için onun şehrine taa nereye gitmiş, görüşmüşler, gayet de güzel geçmiş falan, arkadaşımın hataları olmuş ama aldatma falan değil, kızla dalga geçmiş, kısacası ciddi şeyler değil. Bana anlattığı, kızla ayrıl barış ilişkileri varmış, sonunda kız her yerden engellemiş bunu, başka hesaplardan yazıyor. Bana da rica etti, yazdım, kız engelliyor. Beni arıyor, az önce telefonda “Gerçekten hiç sevmedi mi be kanka?” diyor, ağlıyor, sesinden belli oluyor. “Bunu sana yapan kızın sana sevgisi yoktur kardeşim, bırak önüne bak” dedim ben de. “O kız seni daha güçlü yapmak için bir vesile, onun peşinden koşma, ne hata yaptıysan da aldatma yok, bunlardan ders çıkar ve bu duygularını yaşa, geçecek hepsi, daha güçlü bir erkek olacaksın, hak eden kadını seveceksin” dedim.

Seven insan engelleyip başkasından yazdırır mı, böyle bir ilişkiyi devam ettirmeye değer mi?