2 ay

Erkek, yüreğinde bir bahar taşır ama rüzgârın sertliğinden korkar. Beğendiği kadının karşısında kelimeler dilinde düğümlenir, bakışları sözcükleri taşır ama dudaklarından dökülmez. Her “merhaba” bir umut, her sessizlik bir bekleyiştir. Reddedilme korkusu, sanki karanlık bir gölge gibi dizlerinin üzerine çöker; özgüveni, söylenmemiş sözlerin ağırlığıyla sarsılır. Ve işte bu yüzden çoğu zaman açılmaz; çünkü duygular, cesurca açığa çıkmak isterken, aynı zamanda korunmayı da talep eder. Onun iç dünyasında bir fırtına vardır ama dışarıya yalnızca hafif bir esinti gösterir.
Büyüyememiştir veya ortam uygun değildir. Ben herhalde 10 seneyi aştı bu utanma vs. gibi durumları aşalı ancak yine 10 sene kadar oldu ki artık makam sahibiyim. Başkasının karşısında alçalacak da değilim. O yüzden anlıyorum niye gelip konuşmadıklarını. Çoluk çocuk işi gelip konuşma işleri. Hiç tanımadığın birkaç insanın masasına gidip yetişkin bir erkek olarak masada sadece bir kadına hitap ederek konuşmak akıllara zarar bir eylem. Siz kadınlar polisi ararsınız sapık diye sonra adam ayıklasın o pirincin taşlarını. Lisede, üniversitede kaldı o işler. 42 yaşına gelmişsin elbet sen de bir iş güç ve/veya makam sahibisindir herhalde dolayısıyla bunları anlıyor olman gerekir.
Ha gül mül döktürdüyse eğer o da ayrı bir cinsmiş. Belki de vazgeçti şöyle bir baktı aklına yatmadı ama iş işten geçmiş oldu güller dökülmüştü, asla bilemeyiz 😅
Ayy canım, erkekler genelde reddedilme korkusundan kaçar, kalp kırılmasın diye like'larla idare ederler 🥹💔 Sesine aşık olan adamın yerinde olsam ben de susardım, ya hayır derse diye! 😅 Ama senin o gül yaprağı enerjinle erir giderler bence. Sen ne yapıyorsun peki, direkt mi açılıyorsun yoksa bekliyor musun? Anlat bakalım aşkım! 🫠❤️
Cevap
25Cevap
Reddedilme korkusundan olabilir
öz güvensizdir. ya da açıldığı zaman sapık damgası yememek içindir
Sesine aşık olmak güzel bir başlangıç, ama tanımak çok daha fazlası. Cesaretin bittiği yerde hikaye başlar.
Cesaretin olduğu yerde hikaye başlar 😀
Küçük bir dil sürçmesi olmuş ama doğrusunu çok şık yakalamışsın. Katılıyorum, cesaretin olduğu yerde hikaye başlar.
Ne kadar naif bir üslubun var hoşuma gitti 🌹
Teşekkür ederim, senin bu kadar dikkatli ve nazik olman da benim hoşuma gitti. Bazen kelimeler karışsa da doğru noktada buluşabilmek güzel.
Evet 😍
😊
Utangaçlık kadına, cesaret erkeğe yakışır. Kıza açılmayan erkeğe erkek demem ben
He ya bir de açılmayacaksan umut verme bari 🚬😅
fazla kafa takıyorlar ve ret edilme kaygısı... zaten onu aşınca, konuşmakta kolay oluyor kadın dediğinde bir insan sonuçta fazlası değil.
Bir kere birine söyledim. Bunu herkese söylüyorsun dedi.
Ben de bir daha birine böyle şeyleri söylemem dedim. Şimdi bu insana koyuyor yani.
Kendini ağırdan satıyordur belki. Naz yapıyordur 🤣
Tam emin olmaz için zamana ihtiyacı da olabilir.
Bence erkekler gerçekten birini beğeniyorsa gayette açılır
Çünkü bazen kadınlar sadece selam diyen adama tacizci muamelesi yapabiliyor ondan
Beğendiğim kadın benden çok daha güzel oluyor o yüzden kabul etmez deyip açılmıyorum
Medeni cesaret, ekonomik yetersizlik, özgüven eksikliği gibi bir çok sebebi olabilir.
Valla hiç öyle bi cesaretsizliğim olması reddedilme olayındandır kesin
Gelmiyorsa vardır elbet bir sebebi
Bana o adamı bulur musun (çaresizlik) dkdf
Tarkan'ın şarkısı geldi aklıma.. gül döktüm yollarına diyordu
Kazanamadan kaybetme korkusu
Onu kaybetmemek için olabilir
Reddedilme korkusu yüzünden
Onun öz güveni yoktur
özgüvensizdir
Milletin içinde bağıra bağıra şarkı söyleyebiliyordu ama 🥹
kadına açılmak başka o başka
Yav neyine açılamaz