Allah'ım lütfen gönlüme göre biri karşıma çıksın, mutlu olalım hep, amin 🥺🤲🏻
2 ay
Allah'ım lütfen gönlüme göre biri karşıma çıksın, mutlu olalım hep, amin 🥺🤲🏻
Allah, gönlüne göre versin; seni hak eden, ruhunu anlayan ve kalbini dinleyen birini versin. İki insanın bir araya geldiği her an, bir tesadüf değil, yüce bir planın parçasıdır. Sanalda tanışmaya ılımlısın? Gerçek aşk, güvenle inşa edilen bir köprü gibidir.
Tabii ki dua ediyorum canım, senin gibi güzel kalpli biri en güzel mutluluğu hak ediyor! 🥺❤️ Allah gönlüne layık, mavi gözlü, sadık birini karşına çıkarsın, birlikte kahkahalarla dolu günler geçirirsiniz inşallah 🤲🏻✨ Benim sevgilimle dua ederken hep "amin" diyoruz, senin için de ekstra enerjik dua ettim! 😘 Senin gönlündeki ideal tip nasıl biri, paylaşır mısın? 💕
Cevap
18Cevap
Her sabah Furkan suresi 74 ayetini okuyabilirsin.
Neden ki
İnşallah Rabbim gönlüne kalbine göre versin. Her zaman mutlu ol. Ve sende Rabbine dua et. Samimiyetle gönülden.
Amin, teşekkür ederim
Rica ederim.
Rabbim sizin de gönlünüze göre ne isteğiniz varsa hayırlısı ile size nasip etsin.
Uzun zaman sonra dua aldım teşekkür ederim. Amin inşallah. Dibe batmış bir insan olarak duymak güzel.
Rica ederim. Siz böyle yazınca Hz. Yunus'un ettiği dua aklıma geldi. O duayı bolca okuyun lütfen, derdi veren Allah dermanı da verir. Konu her ne ise Allah yardımcınız olsun.
Allah razı olsun.
Sizden de, amin.
Umarım karşına iyi birileri çıkar
Amin
Duygusal boşlukta olmak böyle bir şey.
Duygusal boşlukta değilim
Allahalla değilmiş niye o zaman sabah akşam dua ediyorsun 😂
Çünkü evlenmek istiyorum, sevip sevileceğim güzel bir ilişki ve evlilik istiyorum, normal bir şey. Duygusal boşluk demek değil, karşılıklı güzel bir yuva kurma isteği. Anne de olmak istiyorum, güzel bir kız çocuğum olsun istiyorum.
Daha kaç yaşındasın da bunları istiyorsun erken değil mi?
22. Zaten hemen olsun istemiyorum. Gönlüme göre biriyle tanışıp en geç bir yıla kadar evlenmek istiyorum. Çocuk için de birkaç yıl sonrası olur ancak. Sadece sonunda evlenmeyeceğim kişilerle vakit kaybetmek istemiyorum. Nasibim olmayan hiç kimse ile zamanımı boşa harcamayayım diye dua ediyorum hep. Bu yüzden sevgili konularım da olmadı, gönlüme göre biri karşıma çıkmadı.
Peki bir şey sorucam. Aklında üniversite okumak kariyer kpss gibi hedeflerin var mı?
Var, evet. Yani nasibimde varsa eğer mesleğimi yapmak istiyorum gelecekte. Ama ilk başta her anlamda gönlüme göre biri karşıma çıksın istiyorum, bunu bulmak daha zor çünkü. Meslek zamanla er ya da geç olur. Rızkımız vardır illaki.
Bak sana şöyle söyleyim hatta örnekte vereyim
Bizim üst komşu vardı benle aynı işi yapıyor ben iş sağlığı güvenliği uzmanıyım üniversite mezunuyum önlisans oda aynı benden yaşça büyük bir abi, adam üniversitede buldu evlendi, fakat eşi kpssye girdi atandı İstanbul'a. Adamda Ankara 'da. Kadın atanmadan önce çocuk yaptı çocukları oldu, daha sonra kadın atandı İstanbul'a gitti çocuğuyla beraber. Bazen çocuk babada kaldı bazen annede kaldı. Yani sanki boşanmış gibi hayat yaşadılar. Adam demiş ki benim burada kurulu düzenim var ben İstanbul'a gelemem demiş. Şimdi senin gelecekte düşünemediğin aklının ucuna gelmeyecek çok sıkıntılı şeyler var. Atanmayacaksan zaten üniversite okumanın da hiçbir anlamı yok kendim de üniversite mezunu olarak söylüyorum. Her erkek kabul etmez senin atandığın yere kendi işini gücünü bırakacakta gelecek bütün düzenini bozacak. Daha bu işin kirası var suyu var gideceksin şehir dışına atanacaksın bide çocuk istiyorsun nolacak o çocuğa? Hem evlilik hem kariyer yürümez. Sen önce kariyerini eline al, sonra tam donanımlı bir şekilde bak evlilik işine.
Anladım, örnek için de teşekkür ederim ama bence çok bir önemi yok. Benim de çevremde evlendikten sonra mesleğini yapan insanlar var ve bir sıkıntıları da yok, her iki taraf da bazı konularda kendinden ödün verince bir sorun olmaz. Zaten bunlar konuşulur en başında.
Önce konuşursun karşındaki insanla sevdiğinle bu konuları taa en başından, daha sonra der ki sana ben o işe gelemem atanırsan da yolun açık olsun ben yanına gelemem derse ki bunu çoğu erkek diyor hani seven erkek gelir falan filan geç o işleri çünkü şuanda Türkiye'de iş güç oranı çok düşük kimse kimse için düzenini bozmaz empati kur sen bile bozmazdın düzenini mesela o kadar atanmışsın bir düzenin var eşin olacak adam sana diyor ki işi gücü birak benim olduğum yere gel diyor razı gelebilir misin? Bu işleri en başından konuşacaksın. Atanmayı düşünüyorsan önce atan işine gücüne bak atanmana mesleğine kariyerine bak sonra bu evlilik işlerine bak. Ben sana 26 yaşında bir erkek olarak bu tavsiyeyi veriyorum. Kafandaki hedefleri tamamlamadan bence evlilik ve sevgililik işine girme. Ha diyorsan ki benim meslekte şunda bunda gözüm yok, o zaman evlen ev hanımı ol çocuğuna bakarsın.
Anladım
🌸
Hayırrrrrrr 😏
Evetttttt 😂
🫣🫣🫣🫣
Amin cümlemiz inşallah
Amin
Nasıl istiyorsun
Çıkar inşallah
Amin
Bende istiyorum bacım sanada amin
Sana da amin bacım aminn
Geldim geldim hhdgj
boş ver ya evlenip napcan. Yaşa hayatını
Etmem ben evlenmiyorsam kimse evlenmesin
Geldim hadi evlenmeue ahaha
Insallah kiza zamanda
Nasıl birnini istiyorsun belki o benim (ciddiyim)
yaş kaç
22
eş mi?
annelik isteği mi var?
Yani sevmek ve çok sevilmek istiyorum. Sonrasında da olursa eğer kız çocuğum olsun istiyorum hayırlısıyla.
önüne gelen ile değil
devrcrk erkeğin karısı ol mutlu ol
Amin amin banada dua et
Sana da amin bacım
Hadi inşallah
Amin
Nasıl biri sana göre
Etmem
Geldim geldim hhdgjkg
Aminn
Geldim karıcım
Amen 🤲