8 yıllık bir ilişkide yaşadığın en büyük sorunlardan biriydi dün bitti 😅en sonunda ayrıldık yani yapamıyorum dedi birakdi çünkü o anlatıyor sorunu benim hatalarımı ben onun hatalarını anlatiyorum ne o hatasını anlıyor ne ben hatamı anlıyorum böyle diye diye bitti
İletişim problemi çözmek bir karpuzun içindeki çekirdekleri tek tek çıkartıp karlı tarafa sunmak kadar zor bence. En iyisi siz iletişim problemi çözmek yerine havuz problemi çözün
İki tarafta yeterince isterse çözülür ama bunun için önce farkındalık gerekiyor. Dinlemeyen birine ne kadar anlatsan boş. Olduğu gibi kabul edeceksin ya da aynı problemler devam edecek.
Aslında başlangıçta belli oluyor. Sıkıntı olmadan rahatsız olduğun her şeyi gerçekten oturup konuşamıyorsan, sakinlikle seni dinleyip probleme odaklanmıyorsa olmazz
İnsanları değiştirmek zor. Onları değiştirmeye çabalarken kendinin değiştiğini, tükendiğini hissedeceksin. İlkinde olmuyorsa yüz kere söylesen de olmaz
Hayatım bir erkek kadına değer veriyorsa problemi kendi problemi olarak kabul eder ve çözer çözemezse çözüm yolları bulmaya çalışır yani sen ilişkini bi gözden geçir bence
merhaba bu durum iliskide ciddi sorunlardan biri hic bir sey tek tarafli degildir sizi dinlemiyo gaile almiyorsa sizde kendinizi biraz uzaklastira bilirsiniz taki sizinle gercekten konusmaya balayincaya kadar birakin biraz yanliz hissetsin kendini sizde gozlemleyin durumu eger hala size yakinlasmiyor yani dinlemiyorsa bu iliskinin tek tarafli yurumesi anlamina geliyor bence ve ilerisi olmaz biryersen sonra yorgunluk agar basar ve biter dilerim hersey duzelir...
Ayni şeyi deneyerek farkli sonuç bekleme.. Önce bir kendini kıyıya al.. Karşında ki kisi senin için bir hamlesi ve ugrasi var mı ilk ona bak.. Ugras yok ise sende yoksundur. Ugras var ise bunu sen bulma ona sor.. bende neyi değiştirsek seni mutlu eder de.. Bugün ne yapmak istersin de.. Bu tarz soru kalıplarına yonelerek sureci karsiya birak..
benimde sevgilimle olmuştu belki aynı konuyu 20 defa konustuk ama en sonunda birbirimizi anlamaya başladık ayrılacaktık nerdeyse iletişim problemi büyük sorun ama yine de sabırlı ve anlayışlı olunursa ve ikiniz de birbirinizi dinlerseniz bence çözülür her türlü
İletişim problemi elbette çözülür ama iletişime kapalı olan tarafın bunun farkına varması ve hatalı olduğunu kabul etmesi gerekir. Bu olmadığı sürece Sorun çözülemez.
Bu büyük bir problem. Aşması kolay değildir ve kendini tekrarlayan bir sorunsa; ruh sağlığının selameti ve öz saygını kaybetmemen açısından ilişkiye nokta koymak genellikle en doğrusudur.
sessiz kalmak problemi kendi çözüyor :) ya da haklısın (haksız da olsa haklısın ) sonra haksız oldugunu anlayınca aptal hşissetmesini sağlıyorsun ama ses çıkarmıyor olman iyi
anlasilan ya uzun sureli bir illiski ya da biraz bagimlilik durumu var. pek saglikli bir iliskiye benzemiyor miadı dolmuş gibi. bitirilmesi iki tarafin da hayrina olur. bi uzmana daniz olmadi.
İletişim problemi değil aslında, kendini anlatamama veya karşı tarafın dinlememe problemi olabilir, bunları aşmak için daha sert bir konuşma yapabilirsin.
İnan itimat et böyle kişiler ya sevmiyordur ya da karekteri böyledir. İkisinden de hayır gelmez ve yıpranan taraf sen olurusun. Daha fazla psikolojik olarak yıpranmadan bitir
Onun ilgilendipi konuyu baz alarak örneklendir. Mesela varı futbol olan bir öküze kendini izafiyet kuramı ile anlatamazsın. Ya öküzü sal ya da ofsaytı öğreneceksin
Evet. Daha fazla yakınlaşınca inan çözülüveriyor. Ama bu kez de müptelan olabilir peşinden ayrılmaz her dediğini yapar ve daha fazlasını merak eder ve ister haberin olsun.
Hangi konuda anlatıyorsun dinlemiyor? Burada iletişim kurmak istediğin konu önemli. Yani bir ilişkide her konuda dinlemiyorsa zaten ortada ilişki yoktur.
Bunlar hep ilişki başındaki iletişim problemini yok saymaktan başlıyor, sonuçta pat diye ilişkinin ortasında çıkmadı bu sorun, en başta da vardı ama canım cicim zamanında görmezden gelindi, ve önüne geçileceğini düşünmüyorum çünkü ilişki hatalı
Aşılmıyor Seni doğru anlamak isteyen Yanlışta anlatsan bir şekilde anlar Seni anlamak istemeyene ise Yapacağın tek şey var Susmak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
2 ay
Bu aşamazsın. Dinlemiyorsa anlamak istemiyorsa çaba göstermiyorsa bu kişinin seni sevdiğinden bahsedemeyiz öylesine yanında olan bir saksıda bile daha fazla çaba vardır içindeki çiçek yeşil kalır en azından
@sagratyaha avimasoz değil gerçek senin için çaba göstermeyen anlamak için çabasi olmayan bir kadın ya da erkek için hayatını harcamakkendine kasır acımasız olmak demek mutlu olma seçeneğini sürekli erteleyip ömrünü geçiren milyonlarca insan var. Bazen gerçekle bir kere yüzleşmek hergun gerçeği görmezden gelmekten iyidir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
322Cevap
8 yıllık bir ilişkide yaşadığın en büyük sorunlardan biriydi dün bitti 😅en sonunda ayrıldık yani yapamıyorum dedi birakdi çünkü o anlatıyor sorunu benim hatalarımı ben onun hatalarını anlatiyorum ne o hatasını anlıyor ne ben hatamı anlıyorum böyle diye diye bitti
İletişim problemi çözmek bir karpuzun içindeki çekirdekleri tek tek çıkartıp karlı tarafa sunmak kadar zor bence.
En iyisi siz iletişim problemi çözmek yerine havuz problemi çözün
@athenasss kesinlikle
İki tarafta yeterince isterse çözülür ama bunun için önce farkındalık gerekiyor. Dinlemeyen birine ne kadar anlatsan boş. Olduğu gibi kabul edeceksin ya da aynı problemler devam edecek.
Aslında başlangıçta belli oluyor. Sıkıntı olmadan rahatsız olduğun her şeyi gerçekten oturup konuşamıyorsan, sakinlikle seni dinleyip probleme odaklanmıyorsa olmazz
İnsanları değiştirmek zor. Onları değiştirmeye çabalarken kendinin değiştiğini, tükendiğini hissedeceksin. İlkinde olmuyorsa yüz kere söylesen de olmaz
Hiç benlik bir soru değil ben direk yol veriyorum uğraşcak vaktim yok
@Aslııx1 napardn
@Emir2531 kafamı yoran şeylerle uğraşmıyorum
Ne istersn peki
Hayatım bir erkek kadına değer veriyorsa problemi kendi problemi olarak kabul eder ve çözer çözemezse çözüm yolları bulmaya çalışır yani sen ilişkini bi gözden geçir bence
İkna edilmişle işim olmaz, kimseye bişeyi defalarca anlatıp ikna etmem.
inanmış adamlarla yola çık.
merhaba bu durum iliskide ciddi sorunlardan biri hic bir sey tek tarafli degildir sizi dinlemiyo gaile almiyorsa sizde kendinizi biraz uzaklastira bilirsiniz taki sizinle gercekten konusmaya balayincaya kadar birakin biraz yanliz hissetsin kendini sizde gozlemleyin durumu eger hala size yakinlasmiyor yani dinlemiyorsa bu iliskinin tek tarafli yurumesi anlamina geliyor bence ve ilerisi olmaz biryersen sonra yorgunluk agar basar ve biter dilerim hersey duzelir...
Ayni şeyi deneyerek farkli sonuç bekleme.. Önce bir kendini kıyıya al.. Karşında ki kisi senin için bir hamlesi ve ugrasi var mı ilk ona bak.. Ugras yok ise sende yoksundur. Ugras var ise bunu sen bulma ona sor.. bende neyi değiştirsek seni mutlu eder de..
Bugün ne yapmak istersin de..
Bu tarz soru kalıplarına yonelerek sureci karsiya birak..
benimde sevgilimle olmuştu belki aynı konuyu 20 defa konustuk ama en sonunda birbirimizi anlamaya başladık ayrılacaktık nerdeyse iletişim problemi büyük sorun ama yine de sabırlı ve anlayışlı olunursa ve ikiniz de birbirinizi dinlerseniz bence çözülür her türlü
İletişim problemi elbette çözülür ama iletişime kapalı olan tarafın bunun farkına varması ve hatalı olduğunu kabul etmesi gerekir. Bu olmadığı sürece Sorun çözülemez.
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az...
İnsan ağzını açmadan da anlaşılabildiğini görünce ilerleyen zamanlarda, kendine çok haksızlık ettiğini anlıyor.
Bu büyük bir problem. Aşması kolay değildir ve kendini tekrarlayan bir sorunsa; ruh sağlığının selameti ve öz saygını kaybetmemen açısından ilişkiye nokta koymak genellikle en doğrusudur.
sessiz kalmak problemi kendi çözüyor :) ya da haklısın (haksız da olsa haklısın ) sonra haksız oldugunu anlayınca aptal hşissetmesini sağlıyorsun ama ses çıkarmıyor olman iyi
anlasilan ya uzun sureli bir illiski ya da biraz bagimlilik durumu var. pek saglikli bir iliskiye benzemiyor miadı dolmuş gibi. bitirilmesi iki tarafin da hayrina olur. bi uzmana daniz olmadi.
İletişim problemi değil aslında, kendini anlatamama veya karşı tarafın dinlememe problemi olabilir, bunları aşmak için daha sert bir konuşma yapabilirsin.
İnan itimat et böyle kişiler ya sevmiyordur ya da karekteri böyledir. İkisinden de hayır gelmez ve yıpranan taraf sen olurusun. Daha fazla psikolojik olarak yıpranmadan bitir
Onun ilgilendipi konuyu baz alarak örneklendir. Mesela varı futbol olan bir öküze kendini izafiyet kuramı ile anlatamazsın. Ya öküzü sal ya da ofsaytı öğreneceksin
Evet. Daha fazla yakınlaşınca inan çözülüveriyor. Ama bu kez de müptelan olabilir peşinden ayrılmaz her dediğini yapar ve daha fazlasını merak eder ve ister haberin olsun.
Hangi konuda anlatıyorsun dinlemiyor? Burada iletişim kurmak istediğin konu önemli. Yani bir ilişkide her konuda dinlemiyorsa zaten ortada ilişki yoktur.
Bunlar hep ilişki başındaki iletişim problemini yok saymaktan başlıyor, sonuçta pat diye ilişkinin ortasında çıkmadı bu sorun, en başta da vardı ama canım cicim zamanında görmezden gelindi, ve önüne geçileceğini düşünmüyorum çünkü ilişki hatalı
ayrılmak için neyi bekliyorsun? bazı sorunlar gerçek bir sorundur çözüm aramak yerine geride bırakman gerekir
iletisim problemi cozulur ama karsindaki kisinin isine gelmiyorsa degismek icin cabalamiyorsa her sey gereksizdir , ayril
Boşuna yorma, anlamak isteyen çaba harcar. Anlar ama aynı fikirde olmak istemeyebilir bu başka
Çok acımasız
Bazı geri kafalı karşı tip olrsa incelik nedir bilmeyen hanzolar öyle olanlarla hayatta çözülmez bizmn snra sen susarsın o hep benim ben zannedr
Bazı sözlerin muhattabı kulak değil, kalptir. kalbi duymak istemiyorsa istediğin kadar anlat duymaz.
Aşılmıyor
Seni doğru anlamak isteyen
Yanlışta anlatsan bir şekilde anlar
Seni anlamak istemeyene ise
Yapacağın tek şey var
Susmak
Bu aşamazsın. Dinlemiyorsa anlamak istemiyorsa çaba göstermiyorsa bu kişinin seni sevdiğinden bahsedemeyiz öylesine yanında olan bir saksıda bile daha fazla çaba vardır içindeki çiçek yeşil kalır en azından
Çok acımasız
@sagratyaha avimasoz değil gerçek senin için çaba göstermeyen anlamak için çabasi olmayan bir kadın ya da erkek için hayatını harcamakkendine kasır acımasız olmak demek mutlu olma seçeneğini sürekli erteleyip ömrünü geçiren milyonlarca insan var. Bazen gerçekle bir kere yüzleşmek hergun gerçeği görmezden gelmekten iyidir
Ben en son çarenin olması gerektiğini düşünüyorum
O düzelmez. Karşındaki seni umursamıyor ilgisi de yok doğal olarak hiçbir şeyini merak etmiyor. Sana da onu terketmek düşer.
Aynı frekansta değilsiniz demekki. Bir tarafın gayretiyle hep kendinden ödün vermesiyle çözülür o taraf pes edene kadar.
Çözülebilir ama istemesi lazım he istemiyorsa bomboş bir ilişki
İletişim problemi iletişimle çözülür bunda güçlük çeken bir insanla ne yazık ki çözülmez
Anlıyordur ama anlamazlıktan geliyordur.. Narsist, bencil, rezil kişilik örneği.. Uzak durmak şart..
Evren size bu ilişkide kalmamanız gerektiğini söylüyor. Buna kulak tıkamamanızı öneririm.
Dınleyıp anlamıyo umursamıyo bunun cozumu yok
Çözüm odaklı yaklaşmayana ne yapsanız boş eğer mümkünse uzaklaşın bence
İki tarafın ne istediğine bağlı çözmek isteyen çözer bu dünyada ölümden başka herşeyin çözümü var siz yeter ki çözmek isteyin
Cozulmez ya benim iliskimde de aylarca ugrastik ama hicbisey olmadi cok toxic bi iliskiye donmustu bitirmrk zorunda kaldik
Ben de derdimi anlatamıyorum. Sürekli karşı çıkan düşünce ile başbaşa kalıyorum. Duvara anlatmakla aynı şeymiş.
Bu dediğinin erkek versiyonunu yaşadım. Karşımdaki kadın iletişim konusunda zayıftı maalesef aşmak çok zor ben aşamadım
Bu açık şekilde bir manipülasyon yöntemi. Herşeyi anlıyor ve dinliyor ama işine gelmiyor. Bu durumu kabul et ve koşarak uzaklaş...
Bu işler tek taraflı olmaz sürekli çabalayan ya da ilgili taraf sen olursan bunun adına ilişki diyemeyiz
Evet çözülür insanlar konuşa konuşa hayvanlar ise koklaşa koklaşa diyorlar konuşarak herkes her şey çözülür
böyle birisi ile zaten olmayın. Oysa aşık olduğum kadını her konuda dinler, anlar, tamamlar ve gücümü hissettirirdim...
Eğer seni dinlemiyorsa sana saygısızlık yapıyor ya da ciddiye almıyor seninle basit bir iletişim bile kuramayan birini hayatında tutmalısın
En önemli konu dinlemek... Anlamak için dinlemek gerekiyor.
Şu zaman da genelde insanlar cevap vermek için dinliyor. Anlamak için dinleyin...
Sanırım başta nasıl gidiyorsa devamı öyle geliyor. Yani ilk sorun veya problemde çözemediyseniz devamında da gelmez bence 🫠
İletişimi çözemezseniz toksik bir ilişkiye devam edeceksiniz. Buna da gerek yok. Çözmek zorundasınız.
Çözülür uzak mesafe ilişkisi dahi olsa iki taraf tartışmadan konuşacak görüntül mesela
En sonunda birbirinden özür dileyecek konu kapanacak
bazen karşıdakinin anladığı dili öğrenip o şekilde konuşmak gerekir herkesin anlama ve algı türü aynı değil
Herkes çıkar ilişkisi içinde... Ne zamanki menfaat derdi biter o zaman iletişim problemleri de biter
İnsanlar kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmeyi bırakmadığı sürece iletişim problemi çözülmez
İletişim çok önemli ya eğer iletişim olmazsa aranızda sürekli kavga sürekli tartışma oluyor iletişimi olmayan biriyle görüşme yapmamak lazım
Karşı taraf bitirmek istiyor ama korktuğu için bu taktiği uyguluyor ilişkiyi sen bitir diye bu anlayışsızlık
Demek ki yeteri kadar ilgi ve saygı duymuyor önem vermiyor.. O yüzden boşuna uğraşma olmuyorsa bırakmak gerekir..
Karşılıklı anlayış olmayan her diyalogta bocalama dönemi olur ama zamanla iplet koparsa fazla üstelememek lazım
Çözümü yok... Kabulleneceksin... İlişki yok eş dost arkadaş sevgili... bana göre değil... yalnız hayat daha güzel ve daha huzurlu
Kimse kimseyi dinlemiyor. Dinlemiş gibi rol yapıyor. Karşısındakini anlamak yerine konuşma sırasının gelmesini bekliyor.
O olmaya başladıysa helvasını yemeye basla şimdiden afiyet olsun derim ilişkilerin katilidir iletişimsizlik