İlişkimde çok ciddi iletişim problemi var. Derdimi hiçbir şekilde anlatamıyorum. Defalarca tekrar ediyorum ama doğru düzgün dinlemiyor, ilgilenmiyor. Bunu yaşayan, aşabilen oldu mu merak ediyorum.
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
İlişkimde çok ciddi iletişim problemi var. Derdimi hiçbir şekilde anlatamıyorum. Defalarca tekrar ediyorum ama doğru düzgün dinlemiyor, ilgilenmiyor. Bunu yaşayan, aşabilen oldu mu merak ediyorum.
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
322Cevap
Evet, çözülür tabiki açık ve dürüst iletişim, empati ve karşılıklı çaba ile çoğu iletişim problemi aşılabiliyor önemli olan açık konuşmak, birbirini dinlemek, empati kurmak ve ortak çözüm aramak sadece.
İletişim problemi çözülmezse ilişkide çözülmüyor
Dinlemek istemeyen insana bir şey anlatamazsın.
doğru sağır olur o kişi
@azwed55xe harbiden sagırlaşiyorlar sanki ve tavsiyem o kisilere isaret dilini. beden dilini ve hal dilini kullanin sözden anlamayana. degisikligi görün
Ben işitme engelli bireyim, normal duyandan pek farkım yok. Bir insan karşı kişiyi değersiz hissettirecek kadar saygısızlaşır ise kendisi kötüdür.
haklısın zaten bahsettiğim sağırlık duygu sağırlığıydı
@azwed55xe Evet biliyorum, iki taraftan da söz ettim.
@Polyannahepmutlu evet bu arada
Bırak onu gitsin bir kere doğuyoruz bir kere ölüyoruz ömrünü boşa harcama
Çözülmez uyumsuz kişilerle uyum aranmaz çünkü
Karşılıklı anlayış ve uyum varsa evet çözülür..
Hayır çözülmez. ayrılman gerekir
Konuşarak çözülür başka yolu yok gadası
@Tulay233 tabi
Evliliğimde en büyük sorunlardan biriydi iletişimsizlik. Bazen bir konuyu konuşur, çözemezsin. Ama dinleyip anlamaya çalışmak esastır. Hiç dinlemeyen taraflarla zor. Çünkü tek taraflı olacak bir şey değil. Bir insan iletişme becerisi kazanmamışsa, başarılı bir iletişim nedir bilmiyor, çözüm odaklı yaklaşmıyorsa, bilhassa karşıdakinin problemini yok sayıp, sadece istediği yerleri duyuyor, bazen hiçbir şey duymuyorsa, çok zor.
Iletişim iki yönlü bir otobandır. Tek tarafla olmaz. Çünkü sorunlar sadece ifadeyle de bitmez. Çözmek için dinlemek ilk adımdır. Sonrasında aksiyon almak, ekip gibi hareket edip, sorunu ortadan kaldırmak vardır. Siz evvela daha sorun hakkında konuşamıyorsanız, nasıl çözümleyebilirsiniz?
İlişkilerdeki iletişim problemleri çoğu zaman çözülebilir, ancak bu tamamen tarafların yaklaşımına bağlıdır. Çünkü genelde sorun iletişimin hiç olmaması değil, yanlış anlaşılmalar, duyguların açık ifade edilmemesi ve geçmişte biriken kırgınlıkların doğru şekilde konuşulamamasıdır. Eğer iki kişi de birbirini gerçekten anlamak ister, savunmaya geçmek yerine dinlemeyi seçer ve empati kurmaya çalışırsa, iletişim zamanla düzelir. Ancak bu süreç sabır ve emek gerektirir alışkanlıklar bir anda değişmez.
guzel yorum cok haklisin
Dinlemiyorsa seni anlamak istemeyen biri vardır. Zaten insan olan tek seferde anlar. Hadi bazı şeyler alışkanlık olur. Zor vazgeçilir ama bu gruba dinlememek girmiyor. Dinler, kendini düzeltmeye çalışır. Belki bu süreçte zorlanır biraz ama seni dinlemeyen birine kendini zorla duyuramazsın. Sadece kendini yorduğunla kalırsın. O yüzden dinlemeyi bilmeyen birindense bence ayrılıp dinlemeyi bilen biri ile yola devam etmek daha mantıklı. İnsan sevince duyulmak istiyor, kolay kopamıyor. Anlıyorum ama işte bu ve bunun gibi şeyler yüzünden aşktansa mantık evliliğini daha doğru buluyorum. Millet mantık deyince sadece para anlıyor ama mantık çok boyutlu bir şey. İşin içinde sırf para olmuyor. Kafaların uyuşması, hayata bakış açısı ve beklentiler de mantık ilişkisi kapsamında. Yoksa seviyorsun diye her şeyine katlanırsın.
İlişkilerde yaşanan iletişim problemleri çoğu zaman çözülebilir, ancak bunun için iki tarafın da gerçekten istekli olması gerekir. Sizin anlattığınız durumda asıl sorun sadece anlaşılmamak değil, aynı zamanda karşı tarafın sizi yeterince dinlememesi ve ilgilenmemesi gibi görünüyor. Bu da zamanla insanın kendini değersiz ve yalnız hissetmesine neden olur. Sürekli aynı şeyi tekrar etmek yerine, daha sakin bir anda, suçlayıcı olmadan “ben diliyle” kendinizi ifade etmeyi deneyebilirsiniz. Zor bir durum.
Sağlıklı bir ilişkide insan kendini anlatmak için savaşmak zorunda kalmaz, anlaşılmak doğal bir süreçtir.
Takma desem olmaz ben de takiyorum sana çözüm olmaz 😂
Bazı insanların kapasitesi dar arkadaşım. Herkes işine geldiği kadarıyla dinliyor.
Kendine ait bir alanın olsun evde, orada kafanı dağıtacak şeylerin varsa güzel olur. Ben bunu idare ederim diyorsan idare et baktın en son işin içinden çıkamıyorsun ayrılmayı dene.
Kadınların en büyük yanlışı olmayacak erkekle iletişim kurmaya çalışması. Gerçi ben o kadarını anlayamam kadın değilim ama mesafe her zaman iyidir seni anlamayan insanlara karşı.
İletişim problemi çözülmez. Çünkü iletişim problemi varsa, çiftlerden birisi narsisttir. Narsistler bencil olur ve karşısındaki kişiyi kolay kolay dinlemez. Sadece kendi istediklerini yaptırıp, yıkar geçerler. Seven kişi ilişki için çabalamaya başlar. Temennisi sevdiğini düzeltmek, değişmesini sağlamaktır. Bir süre sonra da kısır döngüye girip, bu kadar emek verdim ayrılamam diyerek kendisini tamamen yıpratır ve artık hiçbir ilişkiye açık olmayan, yalnızlığı tercih eden birisi haline gelir. Kısacası, iletişim probleminiz varsa bitir.
Narsistlere vereceğimiz en güzel cevap ortadan kaybolmak sanırım 😅ben bunu geç anladım
Allah bizi narsistlerden korusun Meryem'cim
Aman aman aman
Bu durumu yaşayan çok kişi var. Aşanların sırrı genelde tekrar etmeyi bırakıp strateji değiştirmekte yatıyor. Döngüyü Kır: Sürekli anlatmak "gürültü" etkisi yaratır. Konuşmak yerine geri çekilip sadece sonuçlara odaklanmak karşı tarafın eksikliği fark etmesini sağlar.
Net Sor: "Beni duyman için ne yapmam gerekiyor?" diye tek bir soru sor ve cevabı bekle.
Eylem: Kelimeler tükendiyse, çözüm artık konuşmakta değil, net sınırlar koymakta veya profesyonel destekte (terapi) saklıdır.
Özetle: Anlatma tarzını değil, dinleme zorunluluğunu değiştirmen gerekebilir.
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerde bazen sükûtun dili başlar. Şunu bilmelisiniz ki, iki insan arasındaki en uzak mesafe, birbirini anlamayan iki kalbin arasındaki sessizliktir. Anlatmak bir eylemdir ama anlaşılmak bir lütuftur. Şairin dediği gibi: "Ben söyledim, sen işitmedin; demek ki daha vakit var." Belki de problem sadece dillerde değil, kalplerin aynı frekansta çarpmayı unutmasındandır. Deryaya hasret bir balık gibi çırpınmak yerine, bazen kıyıya çekilip denizin durulmasını beklemek gerekir.
Bu ne zaman çözülür biliyor musun? Sorunun seni anlamadığı dinlemediği olduğunu ifade ederek net ayrılacaksın bir kere, seviyorsa nerde hata yaptım diye sorgulayıp, yanlışını bulup kendini düzelterek gelir, sevmiyorsa doğrusu yanlışı önemli değil gelmesin zaten.
Çözülebilir, ama iki tarafta bunun bir problem olduğunu kabullenmeli ve egosunu bir rafa kaldırmalı. Bazı insanlar dinleyip anlamak ve çözüme gitmek yerine, otomatik savunma moduna geçer ve genelde karşı tarafı dinlerken sadece söz hakkının kendine geçeceği zamanı bekler. Bence çözümün en etkin yollarından biri, sorunla ilgili konuşurken tepkisel davranmamak ve yumuşak tonda bir iletişim kurmak + uzun cümleler yerine karşılıklı soru cevap şeklinde ilerlemek. Bazen insan ağzına geleni söyleyemiyor, karşı tarafın tepkisinden emin olamadığı için ve susmayı tercih eder ya da bu kasını hiç geliştirmemiştir. Bu tarz konuşmalar onun algısında kavgadır, sonuca çözüme gidecek bir yol değildir.
Anlatma. Sonra de ki şöyle bir sorunum vardı işte bir arkadaşım şöyle şöyle çözdü çok mutlu oldum de. O da dicek ki bana niye anlatmadın, orada uygun bir dille söylersin durumu sonra kendini kanıtlamaya çalışır dinler eder.
Bir yöntem daha var, onu pohpohla. İşte fikirlerin çok güzel çok beğeniyorum seninle konusmak bana iyi geliyor beni çok iyi dinleyen anlayan tek kişi sensin vs de zamanla öyle birine dönüşecek
guzel fikir
Pes valla senden korkulur yaaa 😳 asdfadd
Çözülmez... Çünkü problem nadiren erkeklerde olur. Kadınlar çamur gibidir. daha anne karnında öz ebebeyinleri tarafından şekillenirler... Kadınlar değişmez. Ailesinin yetiştirdiği gibi kalır.
Erkekler ise her gün değişime açık olmalı her gün uyum sağlamalı ki hayatta kalabilsin. Kadınların hayatta kalma derdi yok çünkü toplum ve aileleri bakıyor ya da kolay yoldan para kazanma imkanları her zaman var. Sırf bedenlerini verip OLGUN bir erkekten bakım alabilirler. Bu yüzden olgun çılgınlığı var seks karşılığı bakım ev hanımlığı. Erkekler uyum sağlamak zorunda. Suger dady bulamaz erkekler 😂
İlişkide problem varsa çoğunlukla kadındadır problem. Kendi bildiğini okumak istiyordur kadın. Erkekler dünyada ki tüm canlılarla çok kolay anlaşırlar kadınlar hariç. Tek çağre boşanma aldatma ayrılma hangisini hak ediyorsa o kadın.
İletişim dersi alırken hocam şey demişti "dinlemeyen bir insanla konuşmak duvara konuşmak gibidir. Zamanla ruhunu da, sevincini de senden alır. Ortada onun gibi duvar kalırsın sende" demişti. Özetle bu tipler ruhunu emer. Sen ne kadar çabalarsan çabala her şeyini sünger gibi çeker ve ruhsuz kalırsın bir süre sonra. Sen bunu terk et. Bak bakalım o zaman sana nasıl yalvarıyor. O zamanda sen dinleme. Çünkü ilâhi adaleti birazda biz tecelli ettirelim had bilmeyenlere...
İletişim biraz zeka uyumuyla ilgili bir de iyi niyet önemli önyargılı bakıldığı sürece aşmak zor olabiliyor.. Açıkça konuşulmalı birikmiş kırgınlıklar var mı konuşulmalı bence.. İletişimi güçlü olanlar başarılı ilişkiyi yürütürken bence en önemli etken ilişkide..
Bende de benzer dönemler oldu, gerçekten anlıyorum. Dinleme becerisi ilişkilerde gelişebilir, ama bazen doğru zamanlamayı bulmak ve karşıdakinin de hazır olması gerekiyor tabii. İçiniz rahat olana kadar konuşmayı, sonra tekrar denemeyi deneyebilirsin, bazen beklemek de çözüm getiriyor.
Bence çözülür ama iki kişi de gerçekten istemeli. Sen tek başına anlatıp duruyorsan bir yere kadar gider. Karşı taraf dinlemiyorsa mesele iletişimden çok önem vermeme olabilir. Aynı şeyi defalarca söyleyip sonuç alamıyorsan davranışına bak. Sözden çok tavır gerçeği gösterir.
duzelebilir. ama farkli taktik dene. kendini anlatmaya calismayi birak. o seni merak edip anlamaya o cabalasin. sen sakın kendimii anlatcam diye bir kaygin bile olmasın. ve özguvenini duzelt. unutma sorun senin anlatamaman degil anlamayan o. ve imkanin varsa baska hesaplar acip ona mesaj at gör bak baska kiza nasil davraniyor. eminim yeni samdigi biriyle daha farkli heyecanli ilgili konuşcak. bunu kendim denedim. bana mesaj atmiyan adam diger baskasi sandigi bana uzun uzun mesajlar ne iltifatlar ediyordu. hic soylemedim o kisininde ben oldugumu ama onu tanimiş oldum. istedigine vaktide vardir insanin ilgiside. benim taktiği bir dene bak neler görucen🙋🏼♀️ayrica degmez erkeklere üzülmeye. üzülmeyi birak kendine bak ve akilli ol canım
İki tarafta meseleyi çözmek istiyorsa çözülmeyecek mesele yoktur hayatta ölümden başka her şeye çare var veya bir alternatif çözümü var ama kişilerden biri çözmek istemiyorsa birşeyleri düzeltme çabası yoksa ne yapsanda çare bulamazsın ne demişler anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az
İki kişinin çözmeye niyeti varsa çözülmeyen problem kalmaz da bir taraf sürekli sorunları dile getirip diğer taraf sürekli konuşmaktan kaçıyorsa veya hep sorun çıkartma derdindesin gibi ifadelerle sizin duygularınızı önemsemiyorsa bir b. olmaz ben bunu anladım. Bir gece “beni anlaman için daha ne yapmamı istersin canımı istersen onu da al da yeterki beni anladığını hissedeyim” demiştim senin psikolojin bozulmuş demişti. Çözülmedi de hiç bir şey ayrıldık.
Bende benzer seyler yasadim uyari yapiyorsun ilgilenmiyor ya da ilgileniyormus gibi yapiyor tamam diyor tekrar ediyor bi problem yasaniyor hic bir sey olmamis gjbi davraniliyor ve bu ciddi anlamda degersiz hissettiriyor ve en sonunda ben isteyerek degil istemeyerek bi hata yaptim ve ilk hatamda konusmaya bile tenezzul edilmeden terk edildim:) ben alttan aldim ama ayni davranis bana gosterilmedi ve kolayca silindim özetle anlamak isteyen anlar senin kafanda ufak bir pürüz bile kalsa içi rahat etmez ozellikle bu rutine bindiyse duzelmesi zor
Karşındaki insan dinlemiyorsa, sürekli suclamalar yapıyorsa, yanlış anlaşılmalari düzeltmek için sadece sen çaba gosteriyorsan ilişkinin ve iletişimin tıkanması çok normal.. bir de o insanın seni iyi bir insan olarak görmesi gerekir, mesela seni rahatsız edecek bencilsin vs suçlamalar yapıyorsa orada sevgi bitmiş nefret başlamış demektir. Daha fazla tüketme kendini öyle bir ilişkide..
İletişim bir köprüdür ve tek taraflı inşa edilemez. Eğer sen defalarca anlatmana rağmen karşı taraf dinlememeyi seçiyorsa, bu bir 'iletişim' değil 'duyulmama' problemidir. Çözüm için iki tarafın da çaba sarf etmesi şart; aksi takdirde sadece kendini tüketirsin. Bazen en güçlü iletişim, sessiz kalıp mesafeni koymaktır.
Bunu aşamazsın çözemezsin. Karşı taraf için sadece bir alışkanlıksın gibi duruyor. İnsan değer verdiği sevdiği insana bir şekilde bunu hissettirir kalbine ulaşır ve onun derdi sorunu her neyse bunu bertaraf etmeye çalısır. Sizin ilikide bu yok. Çünkü karşı taraf sana bu kadar değer vermiyor. İşinizi şansa bırakıp manipule olmayın bu ilişkiden size hayırlı bir gelecek yok gibi görünüyor.
Genelde kızlar sorunları anlatmak yerine karşı kendi anlasın diye bir düşüncede olur. 🤔
Cevaba gelince bugün dinlemeyen yarın da dinlemez, çünkü dinlemeye değer görmemiş demektir. Anlatmaktan kastın yüz yüze konuşmak yerine ses kaydı vs atmak ise onu ben de dinlemem açıkçası ciddiyetsiz gelir ama karşına alıp sorunları konuşmana rağmen dinlemiyorsa dediğim gibi dinlemeye değer görmüyordur. Bu aynı zamanda sana da değer vermediğini gösterir.
Hayır erkek dinlemiyor dırdır yapıyor çok konuşuyor oluyoruz... bir yerden sonra baktın karşındaki zaten dinlemiyor susmaya başlıyorsun tavır yapıyorsun bırakayım kendi anlasın... Anlamadığı sürece küsersin konuşmazsın anlatmak için çabalamazsın
@PeachGirl58 "biz anlatmayacağız siz anlayacaksınız" diyen kıza da bu söyle öğrensin o zaman :)))
Şaka mısın senin ki ilişki değil zaten senle takılıyor o erkek büyük ihtimal ilişkileri bozuk takılmalık kadınsın boş ver önemi yok zaten vakit geldim sıkılır tekmeyi atar zavallı kadınlar dolu ülke 🙄 tanrı bizim gibi ari Türkleri ucuz peş para etmez kadınlar dan korusun 🙂
Eğer iki taraf da bu problemi çözmek istiyorsa eninde sonunda hallolur diye düşünmekteyim. Lakin eğer bunun için çabalayan taraf çoğunlukla sizseniz zorluk çekmeniz kaçınılmazdır. Ayrıca üzülerek belirtmek isterim ki bu hayatta herkesle anlaşamaz , herkesle düzgünce iletişim kuramayız maalesef ki. Hakkınızda hayırlısını dilerim.
Benim içimde en çok kırılan yer şuydu, insan kendini defalarca anlatıp hâlâ duyulmadığında aslında sorun iletişim değil karşı tarafın seni gerçekten duymak istememesi oluyor ve bu bazen düzeltilmekten çok kabul edilmesi gereken bir yalnızlığa dönüşüyor.
Ne tür bir ilişki olduğuna bağlı. Sevgililik ise yaşadığın sıkıntılardan ona bahsetmemelisin. bunun için o kadar insan vardır illa ki çevrende. psikolog, ailen ya da bir arkadaşın. eğer "Derdimi ona anlatamıyorum" dediğin iletişim problemini anlatmaksa durum farklı, böyle insanlar konuşmaya değmez maalesef. Tek çözüm doğru insanı bulmak olur
noktalama sorunları olmuş, okuyan kusura bakmasın
Defalarca anlatmanıza rağmen sorun çözülmüyorsa ilişkiniz ;
Evli İseniz : Bir Bağımlılık ya da alışkanlık haline gelmiştir ve düzen bozulmasın diye itiraf edilemiyordur ve kulağın üzerine yatılıyordur.
Eğer Sevgili İseniz ; Buda Bir Alışa Gelmiş düzenin sürdürülmesinden ibarettir.
Biran Önce Karşılıklı Konuşup bu işin ciddiyetini bir birinize anlatın ve sonlandırın. İnsan bir kere hayata geliyor. Gelip Gecen Zaman değil Ömürdür.
Karşı taraf iletişime kapalıysa, çözülemez. aşılamaz.
bazen de dinlemek için zamanı uygun değildir. işten gelmiştir, başka bir problemi vardır. onu her zaman konuştuğun yerde değil başka bir yerde dinletmeye çalış ne bileyim bi parka çay içmeye gidin yemek olmaz. ne bileyim arabayla gezmeye çıkın o zaman konuş.
Çözülür ama tek taraflı çabayla değil. İletişim iki kişinin işi, biri anlatmaya çalışırken diğeri dinlemiyorsa sorun büyür. Defalarca denemene rağmen değişmiyorsa bu artık iletişim problemi değil, ilgisizlik olabilir. Böyle durumlarda insan kendini yormak yerine karşı tarafın gerçekten istekli olup olmadığını sorgulamalı.
Bu, kısa sürede olacak bir şey değil. İnsanın yıllar boyunca düşüncelerini dinlemesi, analiz etmesi ve yeni çıkarımlara varması gerekir; belirli bir konuda olgunlaşabilmesi için. İlişki konularında bir sorunu çözmek demek, bu olgunlaşma süresini göz önünde bulundurduğunda toksik ve sancılı bir süreçtir.
Defalarca tekrar etmene gerek. Bir kere söyler düzeltmesi için biraz zaman verirsin aşırıya kaçmadan tabi. Düzelmezse ikinciyi söyler, sınırını aştığını dile getirirsin. Üçüncüsün de sevginden öl. ceğini bilsen sınırını aşmasına izin vermeyip yolu gösterirsin, bi daha da kapıyı açmazsın sona. Asıl sorun onun bişeleri düzeltmemesi değil. Senin ona o kadar zaman tahammül etmen. Karşında seni sevmeyen, umursamayan biri var.
Böyle durumlar gerçekten çok zor, çünkü iletişim problemi çoğu zaman sadece konuşmakla ilgili değil, birbirinizi gerçekten anlamaya çalışmakla ilgili. Benim gördüğüm, sorun yaşayan kişi önce kendi duygularını ve sınırlarını netleştirirse, karşı tarafı da daha sağlıklı bir şekilde dinleyebilir. Karşınızdakine ne hissettiğinizi açık ama yargılamadan ifade etmek ve onu da dinlemeye teşvik etmek, ilişkiyi kökten değiştirebilir. Bazen çözüm, sadece ‘daha çok konuşmak’ değil, ‘daha bilinçli dinlemek’ten geçiyor.
İlla ki olmuştur. Bence herkesin anlama şekli farklıdır. kimisi görsel anlatım la kimisi şiddetle kimisinin sözlü açıklamalara da anlayış gösterdiğini düşünüyorum. Bazı insanlar da karşıdaki ne anlayış göstermez karşıdakini önemsemez oda farklı bir durum
Hayır çözülmüyor bazı insanlar gerçekten anlamaz. Bazı insanlar çok güzel dinler ve anlar. Kişiden kişiye değişiyor. Bazıları ise sadece bakışınla bile seni anlar ve ilgilenir iken bazıları ise bir seni anlamaz anlatsan bile, ki ben böyle insanların kasıtlı olarak anlamaya cabalamadigini düşünürüm
Oldu evet. O beni anlamak istemiyordu, bende de kendimi açıklayacak tahammül kalmamıştı. Ayrıldık ve yıllar sonra tekrar konuşmaya başladık. İkimiz de tecrübelerimiz sayesinde kişisel gelişim anlamında çok yol kat etmiştik. Çağdaş eğitimde de olumsuz davranışı söndürme yöntemlerinden biridir bu. Kesinlikle bunu denemeni öneririm. Eğer cidden birbirinize aitseniz birbirinizi tekrar buluyorsunuz, değilseniz de daha fazla yıpranmamış oluyorsunuz. Kazan kazan gibi.
Sizin ilişkinizde iletişim problemi yok, karşı taraf problemli. Ama sen hala bir anne ya da psikologmuşsun gibi değiştiremeyeceğin biri hakkında çözüm arıyorsun. Bence daha olgun ve sağlıklı insanları seçme zamanın geldi.
Ben de aynı sorunu yaşadım. Gerçekten iletişimsizlik bir noktadan sonra çözülemeyecekmiş gibi hissettirebiliyor ama aslında çözülüyor. Eğer partnerin de senin gibi hissediyorsa mutlaka bir yolu bulunuyor. Biz önce birbirimizin hatalarını ve iletişimsizliğimizin nedenlerini açıkça konuştuk. Sonrasında ise kendimize biraz zaman tanıdık; mesela bir gün hiç konuşmadık. Bu kısa mesafe bile bize iyi geldi ve sonrasında eskisinden daha iyi olduk. Evet, en başta bu sorunu kavga ederek çözmeye çalıştık ama sakin ve güzel bir şekilde konuşunca aslında halledilmeyecek hiçbir şey olmadığını gördük. İlişkide iletişim gerçekten her şey.
Peki karsi tarafin senin dertlerini dinlemek istemedigini ve senin icin dert olan seyin onun icin dert olmadigini ve bunu sana anlatamadigi ocin artik uyusuk bi tavir sergilemek zorunda kalmis olabilecegi ihtimalini hic dusundun mu? Belki de onun derdi senin kendi dertlerini aksama kadar konusmak istemendir. Biraz susup hayatin tadini cikarmaya odaklanmayi dene eger cozulmezse o zaman bi hal caresine bakarsin
Anlamak istemeyene kendini anlatamazsın ne yaparsan yap, tartışmalarda ve sonrasında çabalamayan anlayış göstermeyenn, gönül almaya çalışmayan, bunlara dikkat etmeyen insan sevmiyordur çok net, sürekli manipüle olursun
seni şuanda anlayıp yardımcı olmak istemeyen insanın neden ilerde böyle yapması ihtimaline bel bağlıyorsun? Seni canı gönülden dinleyecek kendine göre bir sürü insan var dışarda emin ol
Evet çözülüyor. Ben laftan anlamazdım eşim saatlerce hep konuştu hep konuştu çok şükür sorunumuz yok 🙏🏻
Düzeldim, toparladım. Zor gelmişti evlilik artık alıştım sayılır :)
Durumun zor belli öyle bir erkekle bir ömür geçmez, eğer elinden gelen herşeyi yaptıysan aile büyüklerine durumu bildir ki ilerde bir şey olduğu zaman sende suç görmesinler, ikiniz içinde ayrılmak en iyisi
İlişki problemi en büyük problemlerden biridir. Karşındaki seni anlayıp dinlemiyorsa düşünme gereği duymuyorsa dümdüz duvardan farkı yok hayatında olmasına gerek de kalmaz birbirinizi yormaktan başka bir işe yaramaz
İletişim problemi ilk zamanlarda varsa hiç zaman kaybetmeyin, kendinize daha aklı başında sizi dinleyen anlayan iletişim kurabildiğiniz birini bulun. Bu sorun yıllar geçince azalmıyor, çoğalıyor ve çocuklu boşanmalara dönüyor.
Sorunun kaynağı sen de olabilirsin bu arada. Üslubun konuşman tonun normalse söylediklerin de normal ise o zaman belki karşı taraf sorumlu olabilir. Kadınların karşı tarafı suçladığı bir çok konuda kendileri suçlu oluyor bunu fark ettim
1- Dinlemek istemeyen insana hiçbir şey anlatamazsin. Git duvara konuş daha iyi.
2-Anlatmayi bırakacağını ifade et ve anlatmayı bırak, geçen süreçte soğukluğunu arttır.
Hamle gelmezse seni kaybedeceğini hissettir.
Bunu ona söyledin mi? Belki sahiden ne yapıyorsa doğru olduğunu sanıyordur.
Tabi buradaki kimse aranızdaki ilişkinin detaylarını bilemez, ama sorun her neyse ve sen bu konuda yalnız kalıyorsan bu sürdürülebilir değil.
Belki de g zekalı ve anlama özürlüsü birine anlatır gibi defalarca tekrar ettiğin için karşı taraf anlamıyor olabilir mi acaba? Merakımdan soruyorum? :D :D Konu nedir, en son hangi konuda tartıştınız?
Sizin durumunuz da bunun çözümü yok karşı taraf çok büyük ihtimalle narsist hep kendini haklı gördüğü için ve maalesef sana hakkettiğin değeri vermediği için seni hiç bir zaman dinlemeyecek anlaya da çalışmayacak
aşmak kolay , fakat empati ön planda senin ilişkide , önce karşındaki kişinin yerine geçmeye çalış bakalım sorunu problemleri ne , sonra analiz yap , onun penceresinden konuşmaya çalış , bence zor değil uçlarda yaşamıyorsanız
Anlamak istemeyene ne yaparsanız yapın anlamaz anlamak isteyense bir bakıştan bile anlayabilir. Belki de burdayım sizin anlamanız gereken bir şey vardır belki eksik olan sadece iletişim değildir ilişkide.