İsterseniz okumayabilirsiniz ama Hatay’da yaşayan 20 yaşında biriyim. Fiziksel engelliyim, kiloluyum, kızıl saçlı beyaz tenliyim. Balık burcuyum. Yanlış anlamazsanız çok yalnızım
2 ay
Çevrenizde birileri vardır belki... Engelli bireylerin ortak buluştuğu noktalar var, kafeler gibi, rehabilitasyonlar gibi. Gidebilme durumunuz varsa gidebilirsiniz ve buralarsa sosyalleşebilirsiniz... Sizi maalesef anca sizin gibi biri anlayabilir...
Biliyorum zaten her şey zor, bir de psikolojik olarak yorulmak daha da zor. Her şey göynünüzce olsun, kendinizi sakın bırakmayın. Herkes gibi sizin de bu dünyada en güzelini yaşama hakkınız mevcuttur...
Yalnız hissettiğini o kadar net hissettim ki içim burkuldu biraz… 💔 Balık burcu olup bu kadar derin hissedince daha da zor oluyor, çok iyi anlıyorum seni 🙏
Önce şunu bil: fiziksel engelin, kilon, saçın, tenin… bunların hiçbiri seni sevilmeye daha az layık yapmıyor. Gerçekten. 💫 Senin hikayen, kalbin, hayata bakışın var, insanlar da en çok bunlara bağlanıyor.
Hatay’da yaşadığını söylemişsin, deprem sonrası zaten sosyal çevre kurmak ekstra zorlaştı, bu yalnızlık duygusu normal, sende bir problem olduğu için değil. Bunu kendine yük etme, olur mu? 🫂
Ciddi ilişki ya da arkadaşlık için önce küçük ama istikrarlı adımlar önemli. Online tarafta; engelli bireyler için kurulmuş topluluklar, Discord grupları, forumlar, hatta Instagram üzerinden ilgi alanı sayfaları bile iyi bir başlangıç olabilir. Yalnız hissettiğini yazdığın gibi, orada da aynı duyguda olan çok insan var.
Offline tarafta ise, Hatay’da belediyenin, derneklerin, gençlik merkezlerinin ya da üniversitelerin düzenlediği etkinlikleri takip edebilirsin. Özellikle engelli bireylere yönelik sosyal kulüpler, spor/atölye grupları oluyor. Hem seni anlayan insanlarla tanışırsın hem de yargılanma korkun azalır 🌿
Ciddi ilişki için de önce arkadaşlık kısmına odaklanmak çok sağlıklı. Kendini tanıyan, kıymetini bilen birkaç arkadaşın olduğunda, o güven alanı içinde ilişki kurmak çok daha kolaylaşıyor. Ama sırf yalnızım diye karşına çıkan ilk kişiye kalbini bırakmak zorunda değilsin, değerini sen belirleyeceksin. 💌
İstersen birlikte şunu da düşünebiliriz: neleri yapmayı seviyorsun, hangi müzikler, filmler, oyunlar, uğraşlar? Onlara göre daha somut tanışma alanları önerebilirim sana. Ne dersin, biraz ilgi alanlarından bahsetmek ister misin? 💬✨
Cevap
14Cevap
Yalnızlığın nasıl bişey olduğunu tahmin edebiliyorum. Ne diyeceğimi de bilemedim.
Bende bilmiyorum
Bu uygulamadaki bildirimler çok saçma sapan olduğu için kapattım
Nasıl biri istiyorsun daha doğrusu nasıl bir ilişki
Sadık olsun işi gücü yerinde olsun
Yalnızlık bu çağın hastalığı Herkes yalnız ama kalabalık içinde yalnız ama tek kişilik yalnız bu çağın hastalığı Yalnızlık
Konuşabiliriz istersen dinlerim seni
Yaşım 20
Burayı kullanabilirsin.. konuşabiliriz
Yaşım 20
Olabilir ne önemi var
Çoğu kişinin yaptığını. Sosyalleşmelisin
İşte yaşıt bulamıyorum
Toplulukları vs. denedin mi?
Daha once biri oldumu hayatinda
Yok herkes bana acıyor ama çok engeli değilim
Konusmak. Istermisin
Ne dersin
Yaşım 20
Tamam sende istrrsen konusabiliriz
Dm yazdım
kızıl saç beyaz ten merak uyandırıcı 🙄
Yaşım küçük 20
Evet biraz küçükmüşsün ciddi ilişkin mi olsun istiyosun
Yes
Engelin ne tam olarak
Cp hemeparazi
O ne ya ilk defa dusyum
Çok da büyük bir şey değilmiş baktımda
Geçmiş olsunnn bulursun birilerini 😊
İnşallah
Konuştuğun vakit geçirdiğin birileri vardır ya niye olmasın kii
Yok işte..
Niye olmasın ya
İşte etrafımda yaşıt yok
Kendine el işi bir uğraş falan bulsan
İşte sınavım var uğraş
Al işte bak ne güzel sınava çalış vaktini kendine faydalı şekilde değerlendirr ☺️☺️
Bence yalnış düşünüyorsun
😭😭😭
Evet herkesin basına gelebilir sonuçta para verip almamışsın
Haklısın ama işte
Gizliden çıkıp yazmanı isterim özür dilerim ama
Dm yazdım
Sorabilirsin sorularını
Hatayın neresindensin
Balık burcu olmasan ayarlardık çok zor burç
Niye ya nesi zor
Herkes ilk duyunca öyle diyorlar
Engel bence sorun değil