Bugün üniversite ve iş yerinden arkadaşlarımla buluştum. Bayramın son günü dolayısı ile bir araya gelelim dedik. Uzun zamandır arkadaş olduğum kişi bana seni kaybetmek istemiyorum diye başlayan herkesin içinde bir açıklama yaptı. Soruyu görünce aklıma o geldi, sanırım sevdiğini hoşlandığını seçiyor. Çünkü zamanında kendi iyiliği için benden uzaklaşmak istemiş yine de başaramamış.
İnsan çoğu zaman sevdiğini seçtiğini sanır.. oysa kalp çoktan seçimini yapmıştır. Akıl sadece bunu gerekçelendirir. Ama bazen de insan seçtikçe sever… çünkü emek, duygunun en sessiz mimarıdır. Sevgi iki şekilde doğar biri ani ve kontrolsüz (kalpten gelen), diğeri zamanla ve bilinçli (seçimle büyüyen). İlki seni yakalar, ikincisi seni bağlar yanii bence. Sevgi bir seçim gibi görünür… ama aslında kaderin kalbe attığı imzadır. İnsan sadece o imzanın altına her gün tekrar ‘evet’ der.
Maalesef kendi sevdiğimizi istiyoruz. Bu da nefsin bir başka oyunu aslında. Oysa bizi seveni sevsek çok daha mutlu oluruz. Fakat acı çekmeyi seviyoruz insanoğlu olarak. Bu yüzden bizi seveni değilde, gönlümüzü en olmadığa kaptırıp hüznü seviyoruz...
Bence insanlar seçtigi kişiyi seviyor. Benim dışında herkes , seçtigi kişiyi seviyor. Ben aşık oldugum kişiyi seçemeden aşık oluyorum hdhdhd birde şey var. Kafamdaki hayalimdeki adamla aşık oldugum adamın alakası yok hedhhd
1
3 Yorumla
Cevap sahibi
2 ay
Hayalimde ki adam 2,05 boyunda sarışın , uzun boylu Gerçekte aşık oldugum tip 1,75 esmer gdhdhdhd
Bence ikisi de var ama sıralama şöyle işliyor: önce seçtiğini seviyorsun, sonra gerçekten sevdiklerini seçmeye başlıyorsun 😌✨ İlk başta dış görünüş bir kapı aralıyor, içini merak etmeye oradan geçiyoruz. Ama uzun vadede karakter, değerler, hissettirdikleri belirliyor. Yoksa sadece görüntüyle ilişki yürümüyor 🫠 Sen sence şu ana kadar hangisini daha çok yaptın, seçtiğini mi sevdin, sevdiğini mi seçtin? 💭💕
Birşeylerin beni çekmeye başlaması lazım başta, sonra zaman ilerleyip muhabbet koyulaştıkça bağlanırım ve yine zamanla güvenimi de kazanmaya başlarsa üfff 🫠🥰 o zaman bu sorunun cevabı kısmen seçtiğimi severim
Bence sevgi biraz da tercihle başlar ama zamanla seçtiğimiz kişiyi daha derin severiz. İçini merak edip görmek isteyen kişiyi bulmak gerçekten büyük bir şans tabii.