Dün sitede konu açarak Türkiye’de yaşarken ısrarlı tavırlarla benimle sevgili olmak isteyen, sonunda kırmak istemediğim için birliktelik için izin verdiğim çocuktan bahsetmiştim. Dün ona artık arkadaş kalalım dedim, o da arkadaş kalamayacağını, o yüzden ayrılmanın en doğru karar olduğunu söyledi. Ben de açıkçası sevindim anlayışlı karşıladığı için. Yaklaşık 1 saat önce bira içerken resim paylaşarak durumuna beni etiketleyerek seni unutmayacağım ömrüm boyunca diye bir durum paylaşmış. Normalde asla içen biri değil. Biliyorum bu durumdan dolayı içiyor. Ondan sonra da benim adımı kullanarak durum paylaşmış. Ben de mesaj yazarak yapma böyle, durumu zorlaştırma dedim. Aslında ekran görüntüleri paylaşıyorum, konuşmalar orada geçiyor, hepsini teker teker yazıp kafanızı şişirmek istemiyorum. Uzun lafın kısası Ayrılmayalım, beni bırakma ben sensiz yapamam dediği için yine ayrılamadım. Siz olsanız böyle bir durumda sizi seveni mi seçersiniz, yoksa sevdiğinizi mi? O Türkiye’de yaşıyor, kavuşamayacağızı da biliyorum. Kendi yoluna bak, belki birini burulsun, mutlu olursun diyorum bırakmak istemiyor. Kendine bir şey yapmasından korkuyorum. Hem ısrarla ayrılırsam vicdanen kendimi kötü hissederim.
Canim benim asla ama ASLAAAAA uzak mesafeden biriyle konuṣma. Ben eskiden çok yapardım ve çok büyük hata. Bu insanlarada hemen güvenip inanma. Aynı böyle yazan ve böyle davranan binlerce erkek ile konuṣtum ve ṣu an hepsi hayatına bakıyor çoğu evlenmiṣ bile. Bu çocuk sadece duygusal boṣlukda ve seni o boṣluğu için kullanıyor hepsi bu. Erkekler görmedikleri kıza duygusal bir bağ kuramazlar emin ol. Seni özlediği birṣeyin içine koymuṣ sadece - belki bir kadinin ilgisini özledi, belki bir kadinla konuṣmayı özledi veya bunlari deneyimlemek istedi vs. her ne olursa olsun sanki onun yanındaymıṣsın gibi onun hakkında emin konuṣma - normalde asla içen biri değil- de ne demek? yanında mıydın? içmeyen insan birden üzülüp içmeye baṣlamaz bi kere geç onu sen. Uzakdan insanlarla konuṣmayı kes. Ruhsal çöküṣün ağır olur ilerde yoksa ve duyguların körelir. Boṣ insanlara duygularını kullandırtma hayatına bak lütfen daha gençsin güzelsin nice erkekler çıkacak karṣına vaktini baṣka ülkedeki bir erkek için harcama. Sana en büyük abla tavsiyesi.
Uzak mesafe ile alakasi yok. Yanibasindakiler coj iyi olaysaydi zaten uzaktakine hic sira gelmiyecekti. Muhim olan karsidaki ile ne vasitasi ile tanistigin degil senle onun arandaki olaydir. Not mesafe derken biri hakkari oburu amerika seklinde birbirlerini hic gormeden olan sekil degil. netten tanisip reele gecenleri icermktedir. Yoksa mesafenin km sine bakilmadan sanalda kalan birsey tabiki sacma
@kalp-komutanı Uzak mesafe adi üstünde uzak yani kenar mahalleden değil aralarda ṣehir var ülke olmasına gerek yok, biri avrupa diğeri anadolu yakasında olsa bile uzakdır ve mesafe giren her iliṣki zordur. Sürekli gereğinden fazla fedakarlık ister ve sürekli kafada kurma payı içerir.
Hic alakasi yok. Yani basinda qyni yatakta yatan cirfler o senin dedigin mesafeli iliskilerden daha uzak canim. Onemli olan karsindakine ne hissedip nasil davrandigin.
@kalp-komutanı Sen kendini kandırmaya devam et. Yan yana olan çiftlerin arasındada mesafe olabilir bu gayet normal bir süreç zaten. Istemezsen herzaman heryerde istemezsin ama konu bu değil. Konu senin bu iliṣki için 2x daha fazla efor sarf etmen.
Uzak mesafe iliskisi yasadim bi kac sefer. Kendimi kendirmiyorum. Zaten kendini kandiran kisi ile yollari ayirdim. Ancak kamdirmayan ile yola devam ettim. Tabi yanyana gibi rahat olmuyor ancak su bi gercek zaten kizlarin bulusmalari her turlu zor oluyor. Benim seyahat sorunum ya da maddi sorunum olmadigi ve tanistigim kisiyle bulusarak reele gecmekte derdim olmadigi icin gayette guzel yuruttum. Yalani dolani olan farkli foto paylasanlar kendi dertlerine yansin. Benim sakliyacak bir seyim yokki ben raatim ondan
Soruyu yeni gördüm, doğru adımlarla çok sağlıklı şekilde çözmek gerekiyor bu durumu …
Çocuk çok toxik ama sen de iletişim konusunda doğru ilerlemiyorsun…. Asla ayrılma ama onun ayrılmasını sağla yöntemini uygulaman gerekiyor bu durumlarda … çok net biçimde şunu yap :
Öncelikle değer verdiği için ona teşekkür et - asla başkasını bul deme …. verdiği değere inanmamış olursun ve bu değerini kendine ve sana isbat çabasına sokar karşı tarafı
Asla beyninde Mesafe gibi engeller yüzünden ayrılma…bu mesafe günü engeller aşsaydım olacaktı saçmalığına inandırmak karşı tarafı…. Bu çocukla mesa olmasa olurdum sosnuna kadar diyorsan sahip çık … enegeli aş de …. Seviyorsa alsın açamıyorsa o vazgeçer …
Ama engeller değil mevzu … sevmiyorum aşk olarak diyorsan …. Bunu net olarak söyle …” seni sevmiyorum …verdiğim değer için çok teşekkür ediyorum ve sana değer veriyorum…” “müsaade istiyorum … ama gitmiyorum çünkü değersiz davranmak istemiyorum …Değerli şekilde ayrılmak hem verdiğin bu değer yakışacak olan şey olduğuna inanıyorum, hüzün ve toxik şeyler verdiğin değere de sana da bana da yakışmaz” “ bundan dolayı doğru zamanda değerli ve sağlıklı şekilde en doğru şey olur - umarım değerli ve medeni şekilde birbirimizin iyiliğini istemeyi tercih ederiz - bunu bekliyorum ve güveniyorum verdiğim değere de sana da … ve teşekkür ediyorum… “
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Öncelikle ilginize, alakanıza, bu kadar zaman ayırdığınız için çok ama çok teşekkür ederim. Bu kadar duyarlı davranmanız beni çok mutlu etti ve duygulandırdı aynı zamanda. Gerçekten çok çok teşekkür ederim. Az önce kendisine hayatımda başka biri var, ben başka birine aşık oldum onu seviyorum Ayrılalım demek için kendimi zor tuttum ama kalbinin kırılmasını da istemiyorum. Ben şu an sadece huzur istiyorum. Hiç kimseyi istemiyorum hayatımda. Bu yüzden onunla da ipleri koparmak istiyordum, ama ayrılmak istemiyor bir türlü. Şu an kullandığım WhatsApp numarasını Silersem bana ulaşamaz zaten. Ama şu an kullandığım WhatsApp numarasında da çok önemli konuşmalar var, Konuşmaları birebir başka numaraya aktarabilirim, o sorun değil. Ama bazı konularda iş yaptığım insanlar var, onların sonucunu görmeden numaramı değiştirmek istemiyorum. Numaramı değiştirirsem o iş yaptığım insanların beni sallayacağını, işi yapmayacağını düşünüyorum, bundan endişelendiğim için numaramı değiştirmiyorum. Yoksa ayrıldığım sevgilimle ve bu çocukla ilişkinin tamamen kopması için numaramı değiştirirdim, arkama bile bakmazdım.
Bu durumlarda en sağlıklı ve kolay çözüm: karşı tarafa değerli bir şekilde davranmak ama … net bir şekilde red etmek..: Kendisine başkasına aşık oldupuhunu söyle … ama ona teşekkür et değeri için …. Bu olan durumu ve karşı tarafa değer verdiğimi gösteriri ( erkeklere acımak veya vicdan yapmak - erkek için hakaret ve değersizliktir ) ama irtibatı onun kesmesine izin ver …. Yani olay aslında şu …. Sen net olarak durumu izah edeceksin ama irtabatı kesmek gibi değil… “ teşekkür ederim, değerin çok kıymetli , birbirmizin mutluluğunu istememiz değer vermememiz insani olarak çok güzel …” aynı zamanda “ değerli bir insanı. Ve en doğru zamanda sağlıklı şekilde müsaade istiyorum … başkasını seviyorum… “ ama o veda etsin (hemen olmaya bilir ) - sonuç olarak o kahramanca tamam bu durumda yakışan konuşmamamız dediğinde hem o değerli olavak senin içinde kendi iç dünyasında da … hem de sen kurtulacaksın….
Sen ayrılırsan o değersiz hissedecek … verdiği değerin karşılığını almak için içsel çatışma ve takılı kalacaktır …
Takıntıyı besleyen şeylerden uzak dur ( ona acıma , sen bitirme, değersiz hiç bir hareket yapma)
Takıntıdan kurtacak sihirli şeyler yap ( netlik: başskasını seviyorsun - onu sevmiyorsun , insani olarak değer veriyorsun , değeri ve iltifatı sebebiyle insani olarak ona teşekkür ediyorsun , onun katakterli düzgün ve gerçekten seven biri olarak - delikanlı bir iyi insan olarak gereken doğru davranış neyse kendine yakışanı yapacağını biliyorsun )
Olacak şey şu… o bırakacak ve doğruyu yapmış hissi ile sağlıklı bir iletişim kesilmesi olacaktır
Gerçekten aşırı takıntı yapmış çok arabesk bir çocuk
1
48 Yorumla
Soran
1 yıl
Dün açtığım konuda sen de yorum yapmıştın sanırım. İşte aynı konu. Çok uzatıyor, bir türlü ayrılmak istemiyor. Daha konuşmanın devamı var da, sadece 8️⃣ fotoğraf yükleyebiliyormuşsun, o yüzden paylaşamadım geri kalanını.
Ben de mecburen tamam dedim. Sonra kendine bir şey yapar diye endişeleniyorum. Kendine bir şey yaparsa kendimi suçlarım. Zaten uzak mesafe, bir şekilde idare ederim. Ne yapayım, çünkü ayrılmıyor
Sanırım öyle ya. Ben zaten onun benden ayrılmayacağını az, çok tahmin ediyordum. Kaç yıldır tanıyorum, nasıl biri olduğunu biliyorum. Ama üstü kapalı bazı şeyler yaptım, anlamamakta ısrar ediyor. Arkadaş kalalım dedim, hayatında başka biri olduğunu biliyorum, o yüzden böyle yapıyorsun diyor. Akşam da ayrılmayalım diyor
Yaa çok teşekkür ederim. İnşallah senin de karşına sana böyle değer veren, seni seven biri çıkar. Sanki benim karşıma çıktı da ne oldu. Sanki benim hayatımda mutlu bir birliktelik var. Ben de yalnızım şu an, hayatımda kimse yok
Ben bu konuda mucizelere inanmıyorum. Çünkü huyumu biliyorum. Ben yalnızlığı seviyorum. Zaten şu an ayrıldığım erkek arkadaşımla ısrarla ayrılmak istememe sebebim de ondan dolayı. Ben onunla bir bütündüm. Yalnızlığı sevmeme rağmen o beni tamamlayan tek erkekti. Onunla kendimi tamamlanmış, mutlu hissediyordum. Onun için Hayatımın yönünü değiştirmeye, her şeye yeniden başlamayı bile göze alırdım. Ama işte olmayınca olmuyormuş. Hele bu saatten sonra tamamen kimseyi sevemem. Ama senin hayatına biri illaki girecek. Çünkü sen benim gibi değilsin, yalnızlık istemiyorsun benim gibi
Ama eksik bir hayat işte nasıl desem yaralı bir hayat omuzlara yük binmiş bir hayat. Anlatması tarif etmesi biraz zor. Doğru dürüst sevgilim bile olmadı
Maalesef bazen aradığımız aşkı tam olarak bulamayız. Tam aradığımız kişiyi bulduk derken bir hayal kırıklığı ile uyanırız. Ben de hayatımda ilk defa birini bu kadar derinden, bu kadar çok sevmiştim. Ben zaten arayışda olsam kendime birini bulurdum, sadece ben arayışta değilim. Şimdi özellikle birini istemiyorum hayatımda. Ama senin böyle bir durumun yok, hayatına birini alabilirsin, karşına mutlaka biri çıkacaktır
Çenesi iyi olan, kolay vazgeçmeyen erkekleri ben de çok tercih ederim. Bazı erkeklerin yakışıklı olmasalar da bir çekicilikleri oluyor, bir albenileri oluyor. Konu sadece yakışıklı olmak değil. O kadar çirkin erkekler var ki, yakışıklı erkeklerden daha çok kız var yanında.
Ayrıca ben paralı erkek tercih etmiyorum. Bir erkek beni parasıyla elde edemez. Parasıyla gösteriş yapan erkeği ben görmem bile. Ben zaten kendi ayaklarının üzerinde durabilen, güçlü bir kadınım. O yüzden paralı erkek parasıyla gösteriş yaparak beni elde edemez, o ayrı bir konu. Ama paraya önem veren, erkeğin parasını yemeyi seven kadınlar var, öyleleri tercih edebilir. Mucizelere çok yürekten inanan bir insanım. Mucizeleri defalarca yaşayan, gören bir insanım. Bu nedenle mucizelere çok inanırım. Ama aşk konusunda kimseyi istemediğim için galiba, kasıtlı olarak uzak duracağım için böyle bir şeyin olacağına ihtimal vermiyorum. Yoksa mucizelere elbette inanıyorum
Elbette bazı istisnalar var. Kesinlikle orada hemfikiriz. Hatta çoğunluk paraya önem veriyor. Böyle bir durumda ben kendimi sorguluyorum açıkçası. Acaba ben mi sorunluyum, ezik biriyim? Çünkü gerçekten kimi tanıdıysam hepsi paraya önem veren insanlar. Neden böyleler bilmiyorum. Acaba hayatta kendini ispat edemedikleri için, kendi ayaklarının üzerinde duramadıkları için mi böyle? Sana yemin ediyorum başkalarının laf attığı, tanışmak için 40 Takla attığı ama yüz vermeyen erkekler bana yürüdüler hiçbirine bakmadım. Seni bir kere göreyim deyip yalvaran, bana aşık olan o kadar erkeği reddettim ki. Halbuki yolda giderken görüyorum, bazı kızlar o tip erkeklere laf atıyor. Ama ben hiçbir zaman hiçbir erkeğe laf atmadım. Hep ilgi odağında oldum. Hep erkekler benimle tanışmaya çalıştı. Burada kendimi övmeye çalışmıyorum. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Sadece bir insan kendine nasıl değer verirse öyledir. Bir insan kendini vezir iken rezil de eder, vezir iken rezil de eder. Ayrıca sen aramıyorsun. Bence arasan çok da güzel bir aşk bulursun. Çevre faktörleri de burada çok mühim elbette. Bazı insanların çevresinde paraya önem veren, yere sağlam basan insanları isteyen kesimle dolu. Benim etrafım da öyle zaten. Benim etrafımda da ezik, kendi parasını kazanamayan, kendi ayaklarının üzerinde duramayan, erkeğin parasını yiyen insanlar var. Sen sanıyor musun ki, benim etrafımda benim gibi insanlar var? Hayır, ben tamamen yaldız bir kadınım. Bir arkadaşım bile yok. Bunların hepsi etrafımdaki insanların hep paraya önem vermesinden, para gözlü insan olmasından kaynaklı. Bir de yalnızlığı insan kendisi seçer. Kimi insan etrafında çok insan olmasını ister, kimisi yalnız olmayı ister. Yalnızlık tamamen benim tercihim
Söylediklerin öncelikle çok üzücü. Her iki durum da üzücü, kırıcı bir durum. Keşke benim de şansıma öyle erkek denk gelse. Benim şansıma çıkan erkekler hep aşırı istekli oluyor, doyumsuz oluyor. Nerede bende o şans öyle bir erkek olsun? Benim şansıma çıkan erkekler hep uçkuruna düşkün erkekler oluyor. Muhtemelen çekiyorum. Evet işte ben de ondan bahsediyorum. Erkeğin parasını yiyen kızları gördüğüm zaman ikilemde kaldığım oluyor. Mesela ben öyle kızlar tanıyorum ki, çok çirkin, sıfır güzel. Ama onu el üstünde tutan, bir dediğini iki etmeyen sevgilisi var. Hani her şey güzellik algısıyla ilerliyor ya? İşte bu yüzden öyle dedim
Evet çekim yasasına bende inanıyorum bende bu yüzden yalnız kalıyor olabilirim. Birde hep beni buluyorlar diyoruz ya bunu demek bile o kişileri çekermiş sanırım olumlama yapmayı öğrenmemiz lazım
Benim sevdiklerim hiç mutlu edemedi beni. Beni seveni seçince de midem bulanıyor. Ama artık aklım başıma geldi. Ölü yatırım yapmama kararı aldım. Exim aynı şehirde olmamıza rağmen 10 günde bir hatta 15 günde bir görüşürdük. Şu an görüştüğüm adama karşı hiçbir şey hissetmiyorum %0 bile değil. Ama 1 haftada 2 kere şehir değiştirdi beni görmek için. Bugün bile işten çıkıp geldi. Gecenin köründe eve varmış. Yarın sabah yine işe gidecek. Senin için değerdi diyor. Zamanla severim galiba bilmiyorum sevmesem de olur
Ay gizemgizo, valla resmen duygusal fırtına yaşamışsın! Sana kocaman bir sarılmak isterdim şu an! 💖 O kadar güzel anlatmışsın ki hislerini, adeta birlikte yaşamış gibi oldum… Senin vicdanın var ya, onu pamuklara sarsak az. Ama bak, birini üzmemek için kendini harcaman doğru mu, bi düşün. 😟 Unutma, gerçek aşk karşılıklı olur, kalbini kırmadan yola devam etmeye çalışırken kendini de ihmal etme! Uzak mesafe, kavuşamama, bunlar zaten aşkın baş belaları… Sen mutlu olmadıktan sonra onun üzüntüsü de senin hayat enerjini emiyor canım. Ben olsam sevdiğimi seçerdim çünkü kalbim başka türlü rahat etmezdi. Ama önemli olan senin ne istediğin ve kendini iyi hissetmen! Bunu asla unutma. Gerekirse bir uzmandan da yardım almak çok iyi gelir… 🌈💕 Sana huzur ve aşk dolu günler diliyorum, yanında olduğumu bil!
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Zaten sevgilimden de ayrıldım. Ondan ayrıldıktan sonra erkeklerden de, her şeyden de sogudum. İşte bu yüzden bu çocuğu da oyalamamak için arkadaş kalalım dedim. Aslında içimden hayatımda başka biri var, ben başka birine aşık oldum yazmak geldi ama diyemedim. Onu üzmek istemedim.
Gizemcim çook iyi düşünmüşsün! 💔 Böyle durumlarda vicdanın bazen en büyük yükümüz oluyor biliyor musun… Kimseyi oyalamak istememen zaten ne kadar iyi kalpli olduğunu gösteriyor. Ama kendini de tüketme! Başka birine aşık oldum desen de sonuçta onun canı yanacak, söylemesen de o gerçek değişmeyecek ve sen de mutlu olamayacaksın. Hayat kısa, biraz da kendi kalbini dinle kızım! Hep başkası için yaşanmaz… Sana huzur ve yeni başlangıçlar diliyorum, yavaş yavaş toparlanırsın merak etme! 🌱💞
Erkekler aşık olmuyor sadece cinsellik ihtiyacı için aşık gibi davranıyor çoğunluğu
Soran
1 yıl
Vallahi öyle canım. Erkekler cinselliğin adına aşk diyorlar. Halbuki cinsel isteklerini karşılamak için yaklaşıyorlar bir kadına. Herkes öyle değil tabi
Maalesef ki biz erkekler sevdiği bir kadını bulduğumuzda, onu kaybetme düşüncesi sürekli aklının bir köşesinde yer eder. Çünkü bir kadın bize içtenlikle yaklaştığında, bu bizde sadece bir yakınlık değil, aynı zamanda güçlü bir çekim yaratır. Bir tane yorumun altında da "Biz kadınlar genel olarak çok zor severiz birini galiba. Erkekler hemen aşık olabiliyorlar, ama biz kadınlar galiba bu konuda hep aynıyız" yazmışsın. Tamamıyla doğru yere değinmişsin çünkü gerçekten de erkekler çoğu zaman bir kadına çok daha çabuk bağlanabiliyor. Bu bağ kolay kurulduğu vakit, kaybetme ihtimali bize ağır gelir. Özellikle de içtenliğiyle bize yaklaşan, ulaşılması zor bir kadınla aramızda samimi bir bağ oluştuğunda bile bu böyle olur. İşte o zaman o kişi gözümüzde çok daha değerli hale gelir. Erkekler için kadınlara ulaşmak kolay değildir; oysa kadınlar istediği zaman bir erkeğe rahatlıkla ulaşabilirler. Bu da duygusal dengenin neden farklı işlediğini açıklar aslında. Kadınlar bir erkeği sadece arkadaş olarak görebilirken, biz erkekler bu sınırı çizemeyiz. Belki de bu yüzden bağlandığımızda kaybetmekten korkarız ve o korkuyla çoğu zaman içimize çekiliriz. Çünkü yıpranmak istemeyiz, ama bir yandan da o duygudan kolayca kurtulamayız. Yani senin anlayacağın biz daha fazla bağlandığımız için kaybetmeyi göze almayı ve kendimizi yıpratmaktan hoşlanmayız. Eğer sen de onu seviyorsan bence ayrılmaya değmez. Bir uzak mesafe ilişkiniz var diye bu ayrılma sebebi olmamalı bence.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Çok geç cevap vericem ama sağlık olsun. Benim de böyle bir tane vardı onunla biraz farklı sounlarımız da vardı ama belki yararlı olur deneyimimi paylaşiyim:
Borderline'ı olan bi çocuktu bu, bunu çok daha sonra öğrendim ama. Çocuk bayağı paranoyaktı hem çıkmaya başladıktan sonra hem de ondan önce, zaten bayağı zıt insanlardık birbirimizi anlamak istemiyoduk ben de onu öyle yaşanmaz böyle yapma şöyle yaptığın için oldu diye darlayınca çok büyük kavga ettik. O bakımda gergin bir ilişkimiz vardı. Sadede gelelim; biraz işte böyle bi kere ayrılma konusu açılınca (çok uzun sürmedi 2. ay mı neydi) dedi ayrılamam olmaz yapamam edemem sen bana şöyle böyle o kadar şeyi unutamam ben de çocuk psikolojik olarak dengeli bir insan olmadığı için kendine bişey yapmasın diye (daha önceden iyi arkadaştık anlaşıyoduk geçmişte yaptıklarından dolayı bi tedirgin oldum kendine tekarr bişey yapar felan) işte ağlamaya başladı ben de ayrılmadım. Birbirimizi seviyoduk, sadece kafalarımız zıttı o yüzden 2 ay daha dayandık. Sonra tekrar kavga ettik sen onlarla çıkıyosun şuna han gözle baktın beni terk ediceksin ben biliyorum o arkadaşınla aldatıcaksın diye başladı. Ben de konuşmaya çalıştım seni anlıyorum ama senin de beni anlaman lazım dedim, ağladı ağladı günlerce. Sonra herhalde kendine geldi. Ben de 1 hafta üzüldüm ama şu an daha iyiyim. Sonuç olarak en iyisi bazen bırakmak olabilir.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Yaaa canım benim, büyük keyifle okudum yazdıklarını. Cümlenin sonuna geldiğimde ağladığımı fark ettim. Çok büyük geçmiş olsun. Aslında ben uzak mesafe ilişkisi olduğu için kırılmamasından dolayı devam edebilirdim. Ama yaklaşık iki ay önce hayatıma biri girdi, onunla ayrıldıktan sonra ben çok değiştim. Hiçbir şeye tahammülüm kalmamaya başladı. Eski neşemi kaybettim. Hal böyle olunca da onun yazdıkları bana batmaya başladı. Yazmasını istemediğim için de ona böyle bir şey demek istedim. Ama bırakmak istemiyor. Bu çocukla hiçbir zaman aramızda kavga olmadı. Ben sadece sevemedim bu çocuğu. Ben öyle herkesi de sevemiyorum zaten. Aşk bende hemen hemen hiç yok. Ama şu an ayrıldığım sevgilimi gerçekten çok sevdim. Kaç gün ondan ayrıldığım için üzüntüden uyuyamayıp uyandigim oldu. Mesela bugün de öyle oldu. Böyle olunca insan bazı şeylere tahammül edemiyormuş onu anladım. Yorumuna, güzel yaklaşımına çok teşekkür ederim. Öpüyorum çok 😔
Erkek ile kadın bir ilişkiden sonra arkadaş kalamaz ve kalmamalı. Oldukça makul cevaplar vermişsiniz ancak karşınızdaki aşık gibi gözükse de bir süre sonra size zorluk çıkaracak bir tip. Bir erkek güçlü olmalı. Evet içten yıkılabilir ama böyle bir şeylere sığınmamalı. Çok mu sevdi bir şekilde yanınıza gelir veya gelmeniz için bir şekilde çabalar. Bak gözlemle zamanla tavrı değişir. Kötü şeylerde söylemeye başlar. Seven adam bazen susar. Ayrıca aşk meşk vs ne varsa hepsinin bir sonu var ve kimde vazgeçilmez değil. Vazgeçilemeyen insan yaptıkları fedakarlıkları ile vaz geçilmez olur. Mesela evlenirsin ve evlenmeden öncekinden çok daha muhteşem bir adam ile karşılaşırsın. Hiç beklemediğin şekilde sana destek olan bir adam olur. Hiç ağlamaz ama senin yanında içini döker. Bunları yapan adam veya kadına aşık olunur. Gerisi Fasa fiso. Kim ne derse desin erkek adam aynı evde belli olur
Toksik bir tip toksik bir insan. Seni sevdigi falan yok. O istedigini almaya odaklanmis kendi benliginin istedigini elde etme pesinde sadece. Bununla evlensen oradada gorursun sadece benlikle ben duygusu ile yurudugunu. Muhtemelen %99 ayrilirsiniz zaten. Aglayip zirlayarak bazi seyleri elde edebilecegini zanneden bir tip. Bununla olmaz olamaz. Seni cidden seviyorsa ortadaki bir engeli kaldirirdi. Ve sen ona sans verdiginde tek yapmasi gereken senin sevgini kazanmasiysi. Kazansa sen gitmek istemezdin. Ozamanda bazi eksiklikler olmuski gitmek istemissin.
Günahına girmeyeyim ama evlense muhtemelen kıza şiddet bile uygulayabilir. Uzaktan böyle şimdi. Kız diyor benim için çok fedakarıklar yaptı diye. Kendisini bilen insan fedakarlığına sığınmaz, onu bunu bahane etmez.
Böyle toksik birine arkadaş kalalım niye diyorsun kardeş? Yapışir tabii. Hic muhatap olma kes at. Yazsın yazsin. Sen okumadan sil. Kendine acı. Sevmedigin garip, toksik alkol alan bir adama kendi enerjini, vaktini heba ediyorsun.
Ona hiç açıklama yapma! Yaptıkça b*ka sarar. İleride sevdiğin biri çıkar bu toksik bütün hayatını mahveder. Ne gerek var?
Aşırı uçlarda olan davranışları konusmalari var. Her an nerde ne yapacağı belli olmayan biri. O ayrılmıyor diye konuşmamı sürdürülür. Yukarida dediğim gibi yap. Gerekirse engelle geç.
Senin zaaflarını gördükçe senin bedenine yönelik şiddete bile başvurabilir. Sen geldiğinde...
Sevmediğin biriyle sırf acıdığın için birlikte olma. Sevdiğini seç.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Tam olarak da birliktelik yok be canım. Zaten uzak mesafe ilişkisi üç seneye yakındır. Sadece sürekli yazıyor, cevap vermediğim zamanlarda ne oldu, bir şey mi oldu diye endişelendiği için ben de bundan hoşlanmıyorum. Sonuçta ben onu hiç istemiyorum, hiç de istemedim. Açıkça da söyledim zaten, ama anlamamakta ısrar ediyor. Uzak mesafe ilişkisi olduğu için ben de bir şekilde eskisi gibi idare ederim diye düşündüm. Belki numaramı değiştirirsem tamamen koparırım ilişkiyi. Ama işte o WhatsApp numarasını da ne zaman değiştiririm bilmiyorum. Orada çok önemli konuşmalar var, benim için önemi olan. O işleri hallettikten sonra numaramı tamamen değiştirip eski bir sürü insanlarla ilişkiyi keseceğim
Giden kadının arkasından ağlayan erkek tam bir betadır. Hayatına devam etmeli, toparlamalı ve kendine yeni sayfalar açabilmeldir. Ayrılık acı verdiysede bunu belli etmemeli kendi içinde yaşayıp bitirmelidir.
Senn yapacğın bir şey yok. Acıyarak dönersen kaybedersin.
Böyle erkeklere acıyorum resmen. Hiçbir kız için bu duruma düşmem. Düşen de eziktir zaten. Kız istemiyor işte ne diye zorluyorsun? Hüzünlü hüzünlü paylaşımlar. Unutmayacam dediği de 1 hafta sonra arkadaş arasında yaşadığı cinselliği falan anlatır.
Kabuk bagkayan yaralar tan iyileşirken kabuğunu yeniden kaldırmak yarayı daha da derinleştir ve bu sefer kalıcı iz de bırakır. Acı çekerek ya da çektirerek hiç bir ilişki mutlu sona ulaşamaz. Acı çeken kişi de sağlık düşünemez ve doğru kararları veremez. Bazen vazgeçmek yenilenmenin başlangıcıdır.
bak bende seninle ayni şeyi yaptim sevmediğim birine şans verdim daha dun ayrildim çunku ben hisetmiyordum ama kız kendini bertaraf eti hastaneye kaldirmişlar şoke oldum ağlamaktan gözleri şiş şiş olmuş vicdan azabi çekiyorum ama ben en başindan ona dedim bak ben sana karsi bişey hisetmiyorum deneriz olursa olur çok ısrarci bi insan cikti
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Üzüldüm buna gerçekten. Acaba neden bu kadar takıntı haline getiriyorlar? Hani aranızda bir şeyler yaşansa, bir çekim olsa, zamanında aşk yaşasanız unutamıyor derim. Ama arada aşk olmamış en başından anladığım kadarıyla
aşik oluyorlar bilmiyorum elde etse 2 günde terk edecek ben biliyorum edemediği için takıntı yapiyorlar sağlikli değil takinti yaptiğim tek insan oldu onuda başkasi ile görünce direkt sildim
Seven güzel seviyorsa. Hoş. Ama insan kalbini de es geçemiyor. Ne kadar kırılırsa kırılsın sevdiği olsun istiyor. Ama seveni hoşlanma ya da beğenme ihtimali varsa olabilir
Bir taraf istemedikten sonra bunu belli etmese bile ortada artık ilişki diye bir şey yoktur. Ayrılacağını söyle, ilişkinin anlamını zedelemeye gerek yok. Ne bu çocuk mu annesinden kopamıyor gibi? Bir psikologtan randevu alsın. Evet çok üzücü ama sen istemediğin biriyle sevgili olmak zorunda değilsin. Ayrıl, ne yazarsa yazsın cevap verme. Sen acıdıkça o kendisine daha fazla acıyacak. Biraz kurban bilincinden çıksın, kimseyi manipüle etmesin. Öyle hayat geçmez.
Sevilmek güzel bi duygu ama Tek başına da yeterli değil. Kendi duygularına yoksa kimsenin duygularını hiçe sacmymaya gerek yok bence hiç hissin yoksa bi damla bilr seni kötü bilsin ama bi iliski kurma yaşama. O yüzden ben sevdiğimi beni sevsin kafasındayım
Hayır enerji ve uyum yoksa beni sevse de tercih edemem. Aşk dediğin maddi manevi her yönüyle karşılıklı olmalı. Ve biri beni sevmiyorsa da ben kesinlikle uzak dururum. Çünkü kimseyi manipüle etmem. Herşeyin bir kırmızı çizgisi olmalı.
Çok zor bir durum ama ilk önce kendini dusunmelisin
1
10 Yorumla
Soran
1 yıl
Maalesef ısrarlı bir şekilde yalvardığı için bir şey yapamıyorum. Çünkü ayrılığı bir türlü kabul etmiyor. Sonra kendine bir şey yapmasından endişeleniyorum.
Zaten uzak mesafe ilişkisi. O yüzden bu şekilde idare ederim mecburen. Çünkü anladığım kadarıyla benim yapabileceğim bir şey yok bu saatten sonra. Israrla ayrılmak istemiyorum diyor. Zaten başka ülkede yaşadığı için sadece mesajlaşıyoruz.
Bu durumda zaten sevgili değiliz evet. Çünkü iki seneden fazladır ben Türkiye’de yokum, iki seneden fazladır sadece yazışıyoruz. Ben de ona arkadaş kalalım, kendime birini bul, ben seni meşgul etmeyeyim, belki birini bulursun, mutlu olursun dedim. Yok yok
Takıntılı değil de insan gibi seven biriyle karşılıklı sevmek kadar güzel ve muazzam bir şey yok. Bu duruma gelecek olursak, zor bir durum, biraz üsteliyor sağlıklı bir psikoloji değil.
Beni seveni tercih ederim tabiki ama benimde ona karşı az da olsa duygularımın olması gerekir. Ayrıca arada mesafe varsa ne seveni tercih ederim nede sevdiğimi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
İdeal olan sevginin karşılıklı olmasıdır, aksi takdirde ikisinden biri sevgiyi paylaştığında ilginç olmaz, asla dengeli ve iyi olmaz. Sevginin karşılıklılığı olmadığında yalnız kalmak daha iyidir, kimse diğerinin kölesi olmamalı, paylaşılan sevgi veya huzurlu yalnızlık olmalı ve asla duygusal olarak bağımlı olmamalı, bütün olmalıdır.
Yani benim tam olarak kafam karıştı. Şimdi sen uzak mesafeden ötürü mü arkadaş kalmak istedin, yoksa zaten en başından beri hiçbir ona karşı duygun olmadığı için mi arkadaş kalmak istedin?
İkisinide seçmem sevgi karşılıklı olmalı yoksa burdaki örnek gibi olur
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Beni seven insanı seçerim, sevmeye çalışırım~ bence sizi seven insanı sevin, sevmeye çalışın yoksa üzülürsünüz. ya da karşılıklı sevginiz varsa öyle devam edin,
Aslında içen biri ama yurtdışında yaşadığın için seni kullanarak yurtdisina kapak atmak istiyor
1
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Yok be canım. Asla öyle biri değil. Hatta defalarca yanıma çağırdım gelemedi. Eğer öyle şeylerde gözü olsaydı üç seneye yakındır devam eden ilişkimizde bunu kullanırdı. Bu arada ben şu an yaşadığım ülkede zaten kendim de yabancı vatandaşım ☺️
Ama bu çocuk benim için çok fedakarlık yaptı. Onun yaptığı fedakârlığı inan bana hiç kimse bana yapmadı şimdiye kadar. Hele dün bir mesaj yazdı, içim cız etti. Canımı isteseler senin için veririm dedi. Net canımı veririm sana dedi. Ve biliyorum ki gerçekten canını verir. Bazı şeyleri hissedersin biliyor musun canım? Gerçekten ben istesem canını bile verir, ondan eminim. Ama ben üç seneye yakındır uzak mesafe ilişkisi yaşadığımız için, hayatıma 1,5 ay önce bir erkek girdiği için onunla ayrıldıktan sonra her şeyden soğudum, onunla da bitirmek istedim
Ben bu aralar hiç birini seçemiyorum sevdigimde var sevenim de sevdigimin nqzından bıktım seveninde beklenti halinden yanlızlık en güzeli artık yanlızlıgımın keyfindeyim 😊
Cok zor bir soru, sevmekte sevilmekte cok guzel ama birinden birini secmek durumunda birakmasin Allah kimseyi. Sevilsen sevmesen bi dert, sevsen sevilmesen daha buyuk bi dert.