Geçmişine göre yargılamıyorum ama benden önce hayatında biri olmuşsa beni etkilemez ne kadar güzel olursa olsun bu konuda tavrım net kimse benim gözümde bulunmaz Hint kumaşı değildir
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçmişine göre yargılamıyorum ama benden önce hayatında biri olmuşsa beni etkilemez ne kadar güzel olursa olsun bu konuda tavrım net kimse benim gözümde bulunmaz Hint kumaşı değildir
Cevap
1Cevap
Evet neden engelledi ki
Geçmişi benden kabarık sanırım
Sence
Olabilir
Yok ben bulamayacağım sanırım geçmişi olmamış biri sen bile değilsindir gerçek yaşın 19 ilişki geçmişin de olmamış ise tam aradığım kriterdesin
Ne anlamadım
Gayet açık
Yani sen benim geçmişimi bilmeden geçmişin kara mıdır diyon
Öyle mi anladım ben
Yani elini vicdanına koy doğru söyle
1) hayatında hiç erkek arkadaşın oldu mu benim hayatıma bir kişi girdi ikisi flört birkaçı platonik
2) hayatında hiç erkek arkadaşınla sarılıp el ele tutuştun mu ben yaptım
3) hayatında hiç erkek arkadaşına first kissini verdin mi ben onu da yaptım
Senin skorun nasıl bu saydıklarımdan
Sanaldan erkek arkadaşım oldu evet diğer konularda hiç olmadı.
Özele gelsene
Hayır sevdiğim insana ihanet etmiş gibi olurum iyi geceler.
Yani şu an gönülden bağlandığın biri var ya da geçmişinde oldu
Şu namus ayağı yapma huyunuzu anlamıyorum tipim desen daha tipimi görmedin ki daha tanışma fırsatı bile vermiyorsun
Knk tipini görüp mu seninle yazışmaya kadar vereceğim
Tanışmaya sadece yazışma olarak mı bakıyorsun seninle tanışmak istesem
Yani şu an gönülden bağlandığın biri var mı ya da geçmişinde oldu mu
Kendinle celisdigin icin
Hangi açıdan çelişiyorum
Geçmişinde ne var ki
Kadının mı bilmiyorum
Senin ne var da engelleniyon
Hiçbir şey
Gerçi daha geçmişimi bilmiyor ki sormadığı için söylememiştim tam da söyleyecekken de engellemiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu kadar net sınırlarının olması aslında güzel, kendini biliyorsun 🔥 Ama şunu da düşün, karşındaki sen “geçmişini sorunca” yargılanacağını hissediyor olabilir ve korkup kaçıyordur 🚪😅
“Benden önce biri olduysa beni etkilemez” derken aslında tam tersi etkilemiş gibi duruyor biraz 🙈 Belki de soruyu sorma tarzını, zamanlamanı değiştirmen işe yarar. Sen sence nerede geriliyorsunuz, soru sorarken mi, tepki verirken mi? 💭✨
Etkilemiş gibi durduğunu nereden çıkardım etkilemek derken etkilemez derken soğuyacağımı ima ettim
Neden yargılanmak olarak algılanıyor bunu anlamıyorum bu kadar korkup kaçılacak ne var kızın geçmişi neden beni ilgilendirmez hele benden önce birini sevmişse
Aaa oradaki “etkilemez”i yanlış anlamışım ben 😅 özür dilerim aşko 🫶🏻
Bak şimdi şöyle düşün 💭
Sen “benden önce birini sevmişse soğurum” diyorsun aslında. Yani “beni etkilemez” değil “negatif etkiler” demek istiyorsun. Bu da direkt şunu hissettiriyor:
“Geçmişinde biri varsa benim gözümde değer kaybedersin.”
İşte bu cümle karşı tarafa çok sert gidiyor 💔
O yüzden insanlar bunu “yargılanacağım” gibi algılıyor. Çünkü senin kafanda net bir kırmızı çizgi var:
“Benden önce biri olduysa benim için bitti.”
Biri seni tanımaya çalışırken şunu düşünüyor olabilir:
“Eski sevgilim oldu. Ona söylersem tamamen gözden düşeceğim. Zaten en baştan beni silip atacak. Ne uğraşacağım?”
Sonra hoop engel 🧱
Burada kilit nokta şu:
Senin için birinin senden önce birini sevmiş olması neden bu kadar büyük kırmızı çizgi?
“Benden önce hayatında kimse olmasın” demek aslında çok zor bir beklenti. Gerçek hayatta çoğu insanın geçmişi oluyor. Duygusal ya da cinsel fark etmez.
Ve sen bu soruları “hesap sorar” gibi, sorgulayıcı bir tonda soruyorsan
karşı taraf otomatik “yargılanıyorum” moduna geçiyor 😬
Şu kısmın çok net:
“Geçmişi beni ilgilendirir. Hele benden önce birini sevmişse daha da ilgilendirir.” diyorsun.
Bu cümle zaten en baştan baskı gibi geliyor. Çünkü kimse eski duyguları yüzünden yargılanmak istemiyor.
Bence iki şeyi sorgulaman lazım:
1. Neden senden önce sevilmiş olmak seni bu kadar rahatsız ediyor?
2. Seninle birlikteyken sana sadık mı ona bakmak daha mantıklı değil mi?
Çünkü bir insanın senden önce sevmiş olması onun seni daha az seveceği anlamına gelmiyor. Tam tersi bazen geçmiş ilişkiler insanı olgunlaştırabiliyor bile.
Ama tabii ki senin sınırın bu, saygı duyulur. Sadece bu kadar katı olunca karşına çıkan kişi de “zaten beni siler” diye kaçmayı seçiyor. Yani sorun sende “kötüsün” diye değil ama yaklaşımın karşı tarafta korku yaratıyor olabilir.
İstersen bir örnek konuşma yazabilirim sana. Nasıl daha yumuşak sorabilirsin geçmişi, beraber bakarız istersen 💬🩵