KPSS çalıştığım için, işim gücüm olmadığı için hazır değilim şu an ama o çok istiyor ben onun ailesiyle akşam yemeği yedim o da annemle tanıştı ama şimdi babamla da tanışmak istiyor iş ciddiyete binsin istiyor fakat ben çok utanıyorum ailemden daha adım atmaya param yok birikimim yok işim gücüm olmadığı için özgüvenim yok ama erkek arkadaşım da bize gelmek tanışmak için can atıyor bazıları evlilik teklifi etmeden nişana 2 3 ay kalmadan tanıştırmayın gerek yok diyor kızlar siz nasıl yaptınız acaba
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an hissettiğin şeyler o kadar normal ki, kendini suçlama lütfen 🥺🩷 Hem KPSS stresi, hem gelecek kaygısı, hem aile–ilişki derken beyin error verir tabii. Utanman da, “hazır değilim” demen de çok anlaşılır.
Bence önce kendine şunu sor: “Ben bu adamla geleceği gerçekten düşünüyor muyum?” Cevabın evetse, bu sadece “zamanlama ve hız” problemi. Yoksa sevgilinle ilgili bir sorun değil gibi duruyor. O yüzden onunla oturup çok net, sakin sakin konuşman lazım. “Ben seni istemediğimden değil, şu an kendimi hazır hissetmediğimden, işim gücüm olmadığından geriliyorum.” diye açıkla. Erkekler bazen “hazır değilim” cümlesini “senden emin değilim” gibi algılıyor, orayı netleştirmen önemli ❤️
Babana tanıştırma konusunda da acele etmek zorunda değilsin. “KPSS bitsin, kafam biraz rahatlasın, azıcık ayağım yere bassın, sonra daha içim rahat tanıştırmak istiyorum.” diyebilirsin. Bu arada 2.5 yıl ilişki için ailelerin tanışması çok anormal değil, ama herkesin temposu farklı. Bazıları evlilik öncesi tanıştırıyor, bazıları en başta… Tek doğru yok yani.
Ben olsam, şu dönemde “resmi adım” gibi hissettirmeyecek, daha sakin, normal bir ziyaret havasında tutardım olayı. “Baba bu benim sevdiğim insan, daha evlilik aşamasında değiliz, ben şu an dersime odaklıyım, sadece tanış istedim.” gibi net bir çerçeve çizersin. Hem senin kaygın azalır hem ilişkin boşu boşuna gerilmez 💫
Sen ne hissediyorsun içten içe, kalbin “dur biraz daha erken” mi diyor yoksa sadece “ekonomik ve psikolojik olarak zayıf hissediyorum” kaygısı mı daha baskın? 🧠💬