Hayatımda biri varken eski sevgilimle tekrar konuşmak ve buluşmak doğru mu, mantık mı aşk mı seçmeliyim?

Eski sevgilimle aynı iş yerinde çalışıyoruz orada tanışıp sevgili olduk 9 ay kadar ayrıldık hayatımıza başkaları girdi çıktı bağı koparmadık gene arada konuşuyorduk ta ki konuşurken büyük bir kavga ettiğimizde her neyse daha sonrasında ciddi bir ilişkim oldu onunla güzel bir şekilde ilerliyorduk ama bir gece eski sevgilim anneannesini kaybetti ve bana yazmıştı uyandım gördüm konuştuk ettik iş yerinde de konuşuyoruz ediyoruz hayatımda biri var söyledim onun bana karşı olan hisleri geçmemiş aynı şekilde onunla konuştukça onunla olmayı daha çok istiyorum gibi hayatımdaki kişi muhafazakar biri çok dindar bu konularda beni çok baskılıyor eski sevgilim hayatımda olan biten her şeyi biliyor şu an birlikte olduğum kişi daha çok mantık ilişkisi eski sevgilim aşk ilişkisi gibi mantığı seçeceğim ama ilerde pişman olmaktan korkuyorum aşkı seçersem de pişman olacağım gibi hissediyorum ne yapmalıyım çok kararsızım eski sevgilimle konuşmak mutlu ediyor huzur veriyor ama yeni olan da beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor ki ediyor da eskisi beni her türlü kırıp üzerken yenisi beni kırmamak için kendini kırıyor ama işte tek sorun muhafazakar olması bu biraz yoruyor beni büyük bir çıkmazdayım eski sevgilimle son kez buluşup konuşup bitirmek mantıklı mı ya da bunu yapıp her şey daha da boka sarar mı bilemiyorum yardım edin
Hayatımda biri varken eski sevgilimle tekrar konuşmak ve buluşmak doğru mu, mantık mı aşk mı seçmeliyim?