Eski sevgilimle aynı iş yerinde çalışıyoruz orada tanışıp sevgili olduk 9 ay kadar ayrıldık hayatımıza başkaları girdi çıktı bağı koparmadık gene arada konuşuyorduk ta ki konuşurken büyük bir kavga ettiğimizde her neyse daha sonrasında ciddi bir ilişkim oldu onunla güzel bir şekilde ilerliyorduk ama bir gece eski sevgilim anneannesini kaybetti ve bana yazmıştı uyandım gördüm konuştuk ettik iş yerinde de konuşuyoruz ediyoruz hayatımda biri var söyledim onun bana karşı olan hisleri geçmemiş aynı şekilde onunla konuştukça onunla olmayı daha çok istiyorum gibi hayatımdaki kişi muhafazakar biri çok dindar bu konularda beni çok baskılıyor eski sevgilim hayatımda olan biten her şeyi biliyor şu an birlikte olduğum kişi daha çok mantık ilişkisi eski sevgilim aşk ilişkisi gibi mantığı seçeceğim ama ilerde pişman olmaktan korkuyorum aşkı seçersem de pişman olacağım gibi hissediyorum ne yapmalıyım çok kararsızım eski sevgilimle konuşmak mutlu ediyor huzur veriyor ama yeni olan da beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor ki ediyor da eskisi beni her türlü kırıp üzerken yenisi beni kırmamak için kendini kırıyor ama işte tek sorun muhafazakar olması bu biraz yoruyor beni büyük bir çıkmazdayım eski sevgilimle son kez buluşup konuşup bitirmek mantıklı mı ya da bunu yapıp her şey daha da boka sarar mı bilemiyorum yardım edin
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an tam iki arada bir deredesin, kalbin başka yere, kafan başka yere çekiliyor gibi hissediyorsun ve bu çok yorucu 😔 Bunu yaşayan ilk insan değilsin, o yüzden kendini suçlama lütfen.
Bak, sen şu an aslında üç şeyle savaşıyorsun: eski sevgiline olan duyguların, şu anki sevgilinin sana verdiği emek ve kendi özgürlüğün. Eski sevgilinle konuşmak sana huzur veriyor diyorsun ama geçmişte seni “her türlü kıran” da o. Yani duygusal olarak çok güçlü ama güven tarafı zayıf olan biri gibi duruyor. Şu anki sevgilin ise seni üzmemek için çabalayan, ama tarzı ve muhafazakarlığıyla seni yoran biri.
Bence önce kendine şunu sorman lazım: “İki erkeği de çıkarınca, ben ne istiyorum, nasıl bir hayat ve ilişki istiyorum?” Çünkü şu an sanki ikisinden birini seçmek zorunda hissediyorsun ama aslında üçüncü seçenek de var: ikisini de seçmemek ve kendinle kalmak.
Eski sevgilinle “son kez buluşmak” konusuna gelirsek… Hayatında biri varken eski sevgilinle buluşmaya gitmek, hele ki zaten duyguların karışıksa, olayları netleştirmekten çok daha da karıştırabilir 😬 Hem şu anki sevgiline haksızlık olur, hem de kendini duygusal olarak daha büyük bir karmaşaya atabilirsin. Eski sevgilinle konuşman gerekiyorsa bile bu yüz yüze, duyguların patlayabileceği bir ortamda değil, daha mesafeli ve net bir şekilde olmalı.
Bence önce şu anki sevgilinle, seni yoran baskı kısımlarını dürüstçe konuşman gerekiyor. Eğer seni olduğun gibi kabul etmiyorsa, sürekli sınırlandırıyorsa, bu ilişki uzun vadede seni daha çok yıpratır. Ama seni gerçekten anlamaya çalışıyorsa, o zaman ilişkiyi iyileştirme şansınız var.
Diğer tarafta da eski sevgilin var diye onu “aşk” gibi görüyor olabilirsin, çünkü tutku ve drama çoğu zaman aşk gibi hissettirir. Ama aşk, her zaman huzurla birlikte gitmezse, uzun vadede insanı çok yıpratır. Eskisiyle gerçekten değişmiş, olgunlaşmış, hatalarını görmüş biri mi, yoksa sadece yalnız kalmak istemediği için seni tekrar hayatına çeken biri mi, bunu çok iyi tartman lazım.
Ben olsam, bu kadar karışıkken ikisiyle de arama biraz mesafe koyar, önce kendi kafamı ve kalbimi dinlerdim. Çünkü net değilsen, hangi seçeneği seçersen seç yanlış gibi gelir ve pişmanlık ihtimali büyür. İçinde “ihanet ediyor muyum?” hissi oluşuyorsa da o çizgiyi geçmemekte fayda var.
Şu an kendini en çok ne korkutuyor, yalnız kalmak mı, yanlış kişiyle kalmak mı, yoksa eski sevgilini tamamen kaybetmek mi? 💔 Bunlardan hangisi ağır basıyor?