Aşk bazen bir insanı sevdirmekten çok, insanın kendine bakışını değiştiriyor. Giden biri unutulsa bile, ondan sonra aynı kalmayan yanlarımız içimizde yaşamaya devam ediyor. Sizce aşk en çok insanın kalbini mi değiştirir, yoksa hayata bakışını mı
Aşk en çok seni mi değiştirdi, hayata bakışını mı?
Bence ikisi birlikte değişiyor — aşk hem duygularımızı hem düşünce biçimimizi etkiliyor. Sevgiyle geçen bir deneyim, dünyayı nasıl gördüğümüzü bile değiştirebilir, ama bu hep kötü yönde olmuyor. Bazen bizim de içimizde olmayan yeni bir bakış açısı kazanıyoruz.
Aşık olduğunda sen değişiyorsun, aslında değişmiyorsun ama daha önceden gördüğünü farklı görmeye başlıyorsun.. her şey daha anlamlı daha güzel gelmeye başlıyor, Çünkü baktığın her yerde onu görüyorsun 😊 Ama aşk acısı hayata ve insanlara olan bakış açıni değiştiriyor ve en kötüsü de insanlara olan güvenini yitirmene sebep oluyor... İnsan en çok buna üzülüyor. Çünkü gerçek duygularımızı yanlış insanlarda kaybettiğimizde doğru insanlara gerçek duygularınızı açamıyoruz ya da onların gerçek duyguya sahip olduklarına inanamıyoruz...
Değiştirmekten ziyade gerçek beni ortaya çıkardı aslında. Ya senden bir şeyler eksiltiyor ya da kendine yaklaştırıyor. Bu biraz da karşımızdaki insanın bizde nasıl bir iz bıraktığıyla alakalı.
Soru o kadar güzel ki, resmen içime oturdu 💫 Aşk bence önce hayata bakışını değiştiriyor, kalbe dokunuşu sonra geliyor. Çünkü biri girince hayatına, sokaklar, şarkılar, akşamlar bile başka görünüyor 🌃 Sonra kalbin o yeni bakışa göre şekil alıyor.
Senin hayatında, seni en çok değiştiren ne oldu: giden mi, yaşadığın hisler mi? 💌
Aslında şu an aşkın ne olduğunu unuttum; uzun zamandır hissetmediğim bir duygu gibi geliyor. Bu yüzden hem kendimi hem de hayata bakışımı ne kadar değiştirdiğini tam olarak söylemek zor. Aşk, insanın ruhunda derin izler bırakabilir, bakış açısını, kararlarını ve önceliklerini etkileyebilir; ama benim için şu an aşk daha çok bir hatıra veya uzak bir kavram gibi. Belki de bu, hayatın farklı dönemlerinde değişen öncelikler ve deneyimlerle ilgili. Yine de aşkın ne olduğunu hatırladığımda, onun insanın dünyasını ve iç dünyasını nasıl etkileyebileceğini daha iyi anlayabileceğim.