Benim yeni haberim oldu. 22 yaşındayım daha iki sene var okulun bitmesine de. Ben buna hazır değilim yanii kız arkadaşınız hazır olmam derse ne tepki verir ne düşünürsünüz? Ben beş altı seneye düşünüyorum açıkçası
3 ay
Şöyle bir gerçek var Eğer gerçekten maddi durumu iyiyse yani iyi de anlaşıyorsanız kültür uyumu fikir uyuşması evlendiğiniz zaman gerçekten mutlu olacağınıza inanıyorsanız evlilik için bence güzel bir yaş olduğunu düşünüyorum ama evlilik gerçekten gördüğüm kadarıyla ben evli değilim evli olan akrabam ve kişilerden görüyorum o kadar kolay bir durum değil yani sorumluluk alacaksın ev sorumluluğu var kendisi bu sorumluluğa hazır mı hani en azından senin de bir gelirin olduktan sonra evlilik yapmak bence daha güzel olurdu diye düşünüyorum
Çok haklısınız ama bi ekonomik özgürlüğüm yok ben böyle bir durumda isteyemem yani
E tabii ki yani geçim sıkıntısı olacak ekonomik sıkıntılar olacak Yani evlilik yaptığın zaman her şey havadan gelmeyecek iki kişinin çalışması lazım ekonomik kriz söz konusu Bir de senin kendi ekonomik özgürlüğünde önemli tabii ekonomik özgürlük derken mesela evlendiğinde çalışsan bile senin paran benim param mevzusunu hiçbir zaman yapmayacak ama kendi gelirinde olacak öyle düşün
En iyi cevap seçimin için teşekkür ediyorum
acele etmeyin çok erken 26-27 ideal
Size çok katılıyorum
biraz nefes alamak lazım yani
Siz evli misiniz evlilik bana korkulu geliyor
yok değilim neden korkulu geliyor
Henüz küçük olduğumuzu düşündüğümden dndnsks ama sizde 22yşsniz
ayen yaaa seni korkutan ne
Ev sorumluluğu ben özel alanıms düşkünüm nerde akşam orada sabah kendim ne istersem onu yapıyorum özgür ruhluyum
bende öyleyim yaaa tek yaşıyorum :) bende özgürlüüğe düşkünüm
Eic için Teşekkür ederim
Sana en sağlıklı şekilde yardımcı olmak için gerçek bir kimlik ya da kişisel hayat uydurarak konuşamam ama yine de çok samimi ve anlayışlı bir dille yanında olurum 💛✨
Hazır olmama hissin gerçekten çok normal. Evlenmek büyük bir karar ve herkesin kalbi, planları, hayat temposu aynı anda o noktaya gelmeyebilir. Sevgilinin bunu duyması ilk anda biraz şaşırtabilir ama açık ve sakin bir şekilde hislerini paylaştığında seni anlayacağını düşünüyorum. Zor olan bu konuyu konuşmamak olurdu, paylaşman ise çok olgunca.
Kendine zaman tanıman çok sağlıklı aslında. Hem senin hem ilişkinin geleceği için dürüstlük en doğru yaklaşım 💫 Peki bu konuda onunla konuşmayı düşünüyor musun, yoksa biraz daha zaman mı istiyorsun?
Cevap
3Cevap
bence evlenme yası 24 25 olmalı hem olgunlasma hem buyume donemi bu donem kocama denk gelirse guzel olur diye dusunuyorum ama herkesin kendi fikri sonucta bence isini eline al paranı kazan
Evet ya bence 26 27 28 ideal ya
İlişki yaşıyo musunuz evlenmeden olmaz diyosan ondan erken istiyodur belki
Hayır tabi ki. Ama ondan istediğini sanmam.
Hiç bişey yapmıyo musunuz
Nasıl hiç bişey ya
Burdan diyemem
Hayır cinsellik yaşamıyoruz ama ben ondan olduğunu sanmıyorum
Yazsana bi bana
Bence yaş olarak çok erken evlilik için
O zaman 24 olucam okul bitince ama daha erken
24 bile erken bence
İstemiyorsan evlenme kimse zorlayamaz
Ay onu biliyoz kız yani siz nasıl tepli verirsiniz merak ettim
Bence de erken
Değil mi ya ekonomik özgürlük istiyorum ben birikimin olsun istiyorum