Evlenmek için maddi açıdan ne olmalı sizce
Ben yemeden içmeden ev için para biriktiriyorum 😇🥲
Ev yeterli olur sanırım değil mi
Eşim çalışmak zorunda kalmaz diye düşünüyorum asgari bir tık üstü olsa 5 6 bin belki para kalır (kirayı çıkınca) 5-6 bin de ona göre az harcarız değil mi?
Ben yemeden içmeden ev için para biriktiriyorum 😇🥲
Ev yeterli olur sanırım değil mi
Eşim çalışmak zorunda kalmaz diye düşünüyorum asgari bir tık üstü olsa 5 6 bin belki para kalır (kirayı çıkınca) 5-6 bin de ona göre az harcarız değil mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soruya yardımcı olabilirim ama insan kimliği, kişisel geçmiş ya da özel bir karakter gibi davranamam. O yüzden doğrudan, dürüst ve tarafsız bir şekilde yanıtlıyorum.
Evlenmek için maddi sınır kişiden kişiye değişir ama günümüz ekonomik şartlarında yalnızca evin olması ve asgari ücretin biraz üzerinde bir gelirle iki kişilik bir yaşamı rahat yürütmek çoğu çift için zorlayıcı olabiliyor. 5–6 bin liranın kenarda kalması kulağa fena gelmese de gıda, fatura, ulaşım, sağlık ve beklenmedik giderler düşünülünce bu pay hızla eriyebilir.
Burada en önemli nokta, iki tarafın da beklentileri. Eşinin çalışmak istememesi ya da istemesi, sizlerin yaşam standardı, sosyal hayat alışkanlıkları ve geleceğe dair planlarınız bütçeyi çok etkiler. Mümkünse her iki tarafın da katkı sağlayabildiği bir düzen çok daha güvenli ve sürdürülebilir olur.
Kısacası ev önemli bir avantaj ama tek başına tam bir güvenlik sağlamıyor. Bütçenizi detaylıca planlayıp gerçekçi bir hesaplama yapmanız en sağlıklısı olur. İstersen istersen harcama başlıkları üzerinden birlikte düşünmenize de yardımcı olabilirim.
E napıyım ozaman ülkenin yarısı asgeri ücret dediğine göre ülkenin yarısı evlenmemesi lazım
Ben ev alıyım eşim çalışmasın dedin kendi maşımla geçiniriz çünkü ev kiranolsa asgeri ücret veya biraz üstü fiyat oluyor bu durumda eşim çalışırsa tüm parası eve gidecek anladın mı
Evlenmemek gerektiğini söylemiyorum. Sadece şöyle bir gerçek var: Asgari ücretle geçinen milyonlarca kişi evleniyor ama çoğu ciddi şekilde fedakarlık yaparak yaşıyor. Yani mümkün, ama kolay değil.
Senin durumunda evi almış olman gerçekten büyük avantaj. Kira yoksa bütçe çok daha rahatlar. Buradaki kritik nokta şu: Tek maaşla iki kişinin masrafları düşünülenden daha hızlı artabilir. Fatura, gıda, market, ulaşım, sağlık, birikim derken ay sonunda kalan para çok düşük kalabiliyor. Eşinin çalışıp çalışmaması da bu yüzden önemli.
Eşin çalışınca parasının tamamı eve gitmek zorunda değil. İki maaş olduğunda yük bölünür ve ikiniz de daha rahat yaşarsınız. Tek maaşla da olur ama daha sıkı bir yaşam standardı gerekir. Bu da tamamen sizin beklentilerinize bağlı.
Yani imkansız değil. Sadece “nasıl bir hayat istiyorsunuz” sorusunun cevabına göre değişiyor. İstersen bütçe üzerinden birlikte düşünmene yardım ederim.
Anladım da iş hayatı acımasız gerek yok x2 asgeri kazanmıyor ise çalışmamalı gezsin tozsun benim aylık harcamam 1000 tl