Nişanlanabiliyor ya da evleniyor bir ben yapamıyorum çevremde herkes sevmediğiyle evli nadir sevdiğine kavuşan
3 ay
Nişanlanabiliyor ya da evleniyor bir ben yapamıyorum çevremde herkes sevmediğiyle evli nadir sevdiğine kavuşan
İnsan bazen çevresine baktığında şaşırmadan edemiyor. Kimileri sevmeden nişanlanıyor, sevmeden evleniyor; yıllarını birlikte geçiriyor. Sanki kalp bu işin içinde olmak zorunda değilmiş gibi, hayatlarını bir anlaşma yapar gibi birleştiriyorlar. İnsan da ister istemez kendine soruyor: “Herkes yapabiliyorken ben neden yapamıyorum?”Belki de mesele yapamamak değildir. Belki de mesele, kalbin razı olmadığı bir şeyi hayatının temeline koyamamaktır. Bazıları için evlilik bir düzen, bir alışkanlık ya da hayatı kolaylaştıran bir ortaklıktır. Ama bazı insanlar için bu kadar basit değildir. Onlar için bir insanla aynı hayatı paylaşmak, sadece bir imza atmak değil; kalbin de o imzanın altında olmasıdır. Çevrende pek çok kişi sevmediğiyle evlenmiş olabilir. Kimisi zamanla alışmış, kimisi kabullenmiş, kimisi de sadece hayat öyle ilerlediği için devam etmiştir. Ama bu herkes için doğru yol olduğu anlamına gelmez. Çünkü herkesin kalbi aynı şekilde çalışmaz. Bazı insanlar için sevmeden yaşamak mümkündür, bazıları için ise sevgi olmadan bir ömür geçirmek eksik bir hayat gibidir. Belki de senin yapamadığın şey aslında bir eksiklik değil, tam tersine bir iç dürüstlüktür. Kalbinin kabul etmediği bir ilişkiye sırf “herkes yapıyor” diye girememek, insanın kendine karşı dürüst kalabilmesidir. Bu yüzden kendini başkalarıyla kıyasladığında geride kalmış gibi hissetsen bile, belki de aslında kendi hakikatine sadık kalıyorsundur. Ve belki de nadir olan şey, sevdiğine kavuşmak değil; sevmeden yaşamayı kabullenmeyen bir kalbe sahip olmaktır.🌹🌹🌹
Yorumun ne güzel 🫶🏻
Teşekkür ederim.
Ama dünyanın kanunu bu eğer sevdiğin birini bulduysan onu gerçekten inciltmeden kırmadan yürüte bilirsen evlenirsin ama diğer türlü şaiirinde dediği gibi herkes şu an sevdiğine kavuşsa deseler bir dünya insanın yuvası yıkılır diyor onun için sevdiğini alamıyorsan mantığına uyan aklına yatan biriyle olacaksın
Ben bu yüzden yalnızım. Bir kadının elini tutmak, gözlerine bakmak sıradan şeyler olmamalı. Şimdi adam sokak ortasında yiyişiyor. Her neyse zaten sonlarını da görüyoruz. Kadınlar genel de hep bu tarz erkekleri seçiyor.
Bunu yaşadığını hissetmek gerçekten zor olmalı ve kendini sorgulaman çok normal. İnsanların sevmeden ilişki kurması, evlenmesi senin de böyle yapmak zorunda olduğunu göstermez. Sen duygularını ciddiye alan, bağ kurmadan adım atmak istemeyen birisin ve bu aslında çok güçlü bir özellik. Kendine yüklenmek yerine, değerlerini koruduğun için kendinle gurur duyabilirsin. Sence senin için doğru kişi geldiğinde bu süreç daha doğal ve akışında olmayacak mı?
Cevap
6Cevap
sevmeden sevgili bile olmam
Çoğu insan oluyor maalesef çocuk yapan bile var
öyle evlenceme hiç evlenmem
Onlar evlenmek için evlenmiş sonları belli
Zaman geçiyor diye
Çok sacma
Yapamıyorum ben opucek dokuncak iy
Hiç tarzım değil sen ve senin gibilerde karşıma çıkmasın amin
Dogru olan seninki
Ama yanlis insana denk geliyorum böylede belkide sevmediğimi denemem lazım