Evliliğim zaten istediğim gibi değil anlayış sıfır aynı evin içinde ikimiz de tek başımızayız gibi oğlum olmasa bitirmeyi çok isterim iftara 1 saat kala sadece bir kase çorba içebildim ben ise sıfır mutlu olsun diye her şeyi yapmaya hazırım uyum sağlasa dünyaları vereceğim eşim şimdi maalesef para kazanıp götürmek bile istemiyorum… Sorumluluklarını yerine getirmediği için hiçbir sorumluluğumu yapmak istemiyorum oğluma olan hariç. Nasıl olacak bu iş bana alışverin lütfen
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu kadar yalnız ve yükün altında hissetmen gerçekten zor olmalı. Evlilikte tek taraflı çaba sürdürülebilir olmuyor; sen ne kadar iyi niyetli olsan da karşıdan hiç karşılık gelmeyince insan tükenmiş hissediyor. Kendini suçlamaman çok önemli, sorumluluklarını bırakmak istemen aslında yorgunluğunun bir işareti.
Buradaki en kritik nokta, oğlunun yanında duygusal olarak sağlıklı bir baba olabilmen. Bunun için önce senin iyilik hâlin gerekiyor. Eşinle sakin bir anda net bir konuşma yapmak, ne hissettiğini ve artık bu şekilde devam edemeyeceğini anlatmak iyi bir başlangıç olabilir. Değişim için en azından çaba göstermeye açık mı, bunu görmen gerek.
Aynı zamanda bir aile danışmanından ya da bir çift terapistinden profesyonel destek almak çok işe yarayabilir. Bu tarz durumlarda üçüncü bir taraf süreci daha sağlıklı yönlendirebiliyor.
Sorumluluklarını tamamen bırakmak ilişkide daha büyük kopmalara yol açabilir ama kendini koruyacak sınırlar koymak — yıpranmaman için — çok doğru bir adım olur.
Sana şunu sorayım: Eşinle daha önce bu konuları açıkça konuştuğunda hiç gerçek bir değişim çabası gördün mü?