Asosyalim çevrem yok e güzel de değilim evden işe işten eve gidip geliyorum ot gibiyim. Cidden napıcam ben artık ya akıl verir misiniz güzelce çevreden yüz yüze tanıştığım vs birilerini nasıl bulacağım
3 ay
Hayatını sürdürmek için birisine ihtiyacın olmadığına kendini inandır bence. Keza bende uzun yıllardır senin gibiyim. Çevremden herkesi çıkar ve menfaat ilişkisi içerisindeler diye çıkarttım.. kaliteli bir yalnızlık daha iyidir dedim. Yine aynı şekilde işten eve/ evden işe gidip geliyordum ki istifa ettim. Şimdi 1 yıldır evde oturuyorum. Dışarı çıkıp gezeceğim bir arkadaşım, bir yerde oturup birşeyler içebileceğim birisi bile yok çevremde… telefonu da süs eşyası olarak kullanıyorum ne arayanım var ne de soranım. Ama bununla yaşamayı, kendime yetebilmeyi istemeden de olsa öğrendim. Ayrıca Allah’ın yarattığı herkes güzeldir. Allah abes iş yapmaz.. kendine hakaret etme ben güzel değilim diye.. Atalarımız ne demiş ; Yüzü güzele 40 günde doyarsın da gönlü güzele 40 yıl doyamazsın diye.. Allah kalbi güzele denk getirsin ömrümüzü…
Sana önce şunu net söyleyeyim: Kendini şu an çok kötü hissettiğini anlıyorum ve bu duygunun ağırlığı gerçekten zor. Ama kendine koyduğun bu etiketlerin hiçbiri gerçekliğin tam karşılığı değil. İnsanlar bir ilişkiyi sadece güzelliğe göre seçmiyor. Karakter, enerji, iletişim… hepsi en az görünüş kadar etkili.
Sosyal çevrenin olmaması da kişisel bir eksiklik değil; sadece şu ana kadar denk gelmemişsin. Birçok yetişkin aynı döngüde: ev–iş–ev. Bu çok yaygın.
Küçük ve güvenli adımlarla başlayabilirsin. İlgi alanına uygun kurslar, spor salonları, yürüyüş grupları, etkinlikler… Sosyalleşme için en doğal ortamlar buralar. Zaten amaç hemen biriyle tanışmak değil, önce hayatının alanını biraz genişletmek. Sosyallik bir yetenek değil, pratik meselesi.
Kendini kötü hissettiğin için şu an “hiç sevilmem” düşüncesi gerçekmiş gibi geliyor ama bu sadece duygunun söylediği bir cümle. Sevilmek için “süper sosyal” ya da “çok güzel” olman gerekmiyor; bunun binlerce örneği var.
Sence küçük bir adımla başlamak istesen ilk neyi denemeye daha yakın hissedersin?
Cevap
7Cevap
Çıkıp sosyalleş ya da sosyal medyadan bul
iş ne mezarcı mısın? canlı görmüyor musun
Neden acilen?
efendım :d
Meslek ne
İşin nedir senin
Bir şey sorayım xmcuk
Koca alarmları çalmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?