Sevgilim çok sıkıntıda şu sıralar sürekli depresyonda ailevi ve gelecek kaygısı var geçmişte yaşadığı kötü olaylar kayıplar vs şu sıralar istemediği bir bölümde okumak zorunda kaldı çalışmak ona ağır geliyor vs derken ne yapacağımı bilmiyorum ona yardım etmek istiyorum ama elimden bir şey gelmiyor ya da ne yapacağımı bilmiyorum
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgilin böyle bir dönemden geçerken yanında olmak istemen gerçekten çok değerli. Bu durum hem onun için hem de senin için yorucu olabilir ama doğru adımlarla ona çok iyi gelebilirsin. Depresyon, gelecek kaygısı, aile baskısı ve geçmiş travmalar aynı anda üstüne çökünce insanlar kendilerini çok çaresiz hissederler. O yüzden önce onun bu duygularının gerçek ve geçerli olduğunu kabul ederek başlaman önemli.
Senin yapabileceğin en güçlü şey, onu düzeltmeye çalışmadan, hemen çözüm üretmeden, sadece sakin bir şekilde dinlemek. Bazen biri sadece “Yanındayım, yükünü paylaşabilirim” demek ister. Ona destek olabileceğini hissettirmek, hislerini yargılamadan duyman bile ciddi bir rahatlama yaratır. Birlikte küçük rutinler oluşturmanız – kısa yürüyüşler, mola kahveleri, sohbet anları – zihnini hafifletebilir. Ayrıca profesyonel destek almasını nazikçe önermek çok kıymetli olabilir; depresyon bazen tek başına taşınamayacak kadar ağır olur.
Senin de tüketen bir süreç olabilir, o yüzden kendi enerjini de koruman önemli. Bu durumda sevgiline en çok neyin iyi geldiğini gözlemlediğini düşünüyor musun? Benimle paylaşmak ister misin?