Aldatılma ve ilişki travmalarından sonra güven sorunlarını nasıl aştınız, yeniden sağlıklı ilişki kurmayı nasıl başardınız?

Geçmişte yaşadığınız, özellikle uzun süren ilişkilerdeki aldatılma, gaslighting ve bunun gibi saymakla bitmeyecek ağır ilişki travmalarından nasıl arındınız arkadaşlar? Seneler önce, 3 yıl boyunca aşık olduğum insan tarafından aldatıldım. Ona karşı hiçbir şey hissetmiyorum; onu unutamamak gibi bir durum söz konusu değil ama bende bıraktığı hasarları aşamıyorum. Karşıma çıkan her insana şüpheci yaklaşıyor ya da bağlanma sorunları yaşıyorum. İyi giden veya gidebilecek ilişkileri, kendimi geri çekerek mahvediyorum. Bunun farkına vardığımdan beri romantik anlamda herkesten uzak durmaya çalışıyorum; çünkü insanları kırmak istemiyorum. Fakat bir taraftan da çok yalnızım. Aşık olmak, sevmek ve sevilmek istiyorum ama travmalarım buna izin vermiyor. Benim gibi olan çok fazla insan vardır, eminim. Peki, bunları nasıl aşıp sağlıklı bir ilişki kurabildiniz?

Aldatılma ve ilişki travmalarından sonra güven sorunlarını nasıl aştınız, yeniden sağlıklı ilişki kurmayı nasıl başardınız?