Sadece ilişkilerde değil Hayatın her alanında kaybedilen güven bir daha geri kazanılması imkansız gibi bir şey çünkü Güven öyle bir şeydi ki bir kere kırıldımı artık onu istediğin gibi sağlamlaştırır aralarından mutlaka bir şeyler Sezar şöyle düşün su bardağı ya da bir cam Neyse küçük parçalara ayrılmasına büyük parçalara bile ayrılsa onu yapıştırıcı ile yapıştırılır zaman eski görünümünü alır mı almaz yani Ben o güvenin bir daha kolay kolay kazanılacağını hiçbir şekilde zannetmiyorum
Güven tıpkı bir binanın temeli gibidir ve güvenin yıkılması ya da hasar görmesi bizi o enkazın altında bırakmaya yetecektir. Bana göre güven sevgiden hatta bağlanmaktan bile daha önemlidir birine güven duyarsan diğer tüm duyguları beslersin ama güven yoksa beslenme yoktur ve diğer duygularda zamanla yok olup gidecektir... Yıkılan güveni onarmak sanıldığı kadar kolay değildir ama imkansız da değildir önemli olan doğru yolu birlikte görebilmek ve aynı düşünce içinde olabilmek... Kırılan, yıkılan bir güven varsa orta da öncelikle iki tarafın da bu sorunun altından kalkmaya istekli olması şart diğer türlü sadece bir tarafın akıntıya karşı kürek çekmesi gibi olur ki bu da sadece spor amaçlı olacaktır bedeli de enerjisi tükendiğinde o akıntıda sürüklenmektir. Doğru yol nedir? Nelere dikkat etmek lazım? Kırılan kalp, yıkılan güven nasıl kazanılır? Şimdi 2 kişi var biri X güveni yıkan Diğer Y güveni yıkılan İkisi de birbirine değer veriyor ki ortada bir güven oluşmuş sonuç olarak olmayan bir olgu yıkılamaz değil mi ☺️ X öncelikle yaptığı hayatı kalben kabul etmek ve ilişkiyi kurtarmak için sonra derece istekli olması zorunda 'X' #Pişmanlık gösterme# ne yapacağını bilen doğru bir iletişim dili# hata ne kadar büyükse o kadar çok özür dileme #şeffaf olacağı konusunda kararlılık# içten ve dürüst bir yaklaşım#HATASINI KABULLENME 'Y'# onarım için içini açma #kendini doğru ifade etme # suçlamadan sadece ben dilini kullanarak hislerini masaya yatırmak#iyileşmek için zaman tanıma#empati kurma #AFFETMEKX+Y= daha sağlam güven Verilenleri yerine tam olarak yazar ve uygularsanız eksisinden bile daha sağlam boğaz manzaralı olmasa bile güven kokan sobalı bir eve sahip olabilirsiniz.☺️ Evde kestaneyi çizer keyfinize bakarsınız. Ama hatayı kabul etmez yaptığın her şeyi bir kılıf bulur. Affedilmek için pişmanlık göstermez ve o kuyruğu dik tutmaya devam ederseniz kestanenizi çizerler 😂😂
Hayat gibi düşün. İnsan hayata 1 kere gelir bunun 2nci şansı yoktur. Guven, sadakat, yalan da.. vs. Ya elindeki şansın değerini bilirsin ya da çok geç olduğu zaman değerini bilirsin..
Güven tek kullanımlıktır. Kaybedildi ise yeniden kazanılamaz, sadece kazanmış gibi yaparız. Tabi ilk tepkide açılacak olan nokta, güvensizliğin başladığı noktadır.