Bazen biri hayatına girer ve ilk başta her şey sıradan gibi görünür. Ne büyük sözler edilir ne de abartılı anlar yaşanır. Ama zaman geçtikçe o kişinin diğerlerinden biraz farklı olduğunu hissedersin. Belki yanında kendini daha rahat hissedersin, belki konuşurken zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın ya da farkında olmadan onu daha çok merak ettiğini fark edersin. İnsan bazen bunu hemen anlayamaz, bazen de içten içe bir şeylerin değiştiğini hisseder.
Peki sizce bir insanın hayatınıza girdiğinde gerçekten farklı olduğunu nasıl anlarsınız?
Hayatına giren birinin gerçekten farklı olduğunu nasıl anlarsın?
Hayatına giren birinin gerçekten farklı olduğunu çoğu zaman büyük sözlerden değil, küçük şeylerden anlarsın. Yanındayken kendini rol yapmak zorunda hissetmezsin; olduğun gibi davranabilirsin ve bu seni rahatlatır. Konuşurken zamanın nasıl geçtiğini fark etmezsin, ama sessiz kaldığınız anlar bile rahatsız edici gelmez. Çünkü o kişi yanında olduğunda bir şeyleri doldurmaya çalışmazsın; zaten dolu gibi hissedersin. Gerçekten farklı olan biri, seni değiştirmeye çalışmadan gelişmeni ister. Hatalarını yüzüne vurmak yerine anlamaya çalışır, iyi olduğun yanlarını görür ve onları büyütür. Yanındayken kendini daha değerli, daha sakin ve daha güvende hissedersin. Sanki hayatın biraz daha netleşir.
Bence bir insanın hayatına girdiğinde gerçekten farklı olduğunu anlamanın yolu, onunla olan etkileşimlerinden gelir. Mesela, seninle konuşurken gözlerinin nasıl parladığını, gülüşünün içtenliğini, seni dinlerken gösterdiği o ilgi ve dikkatini fark edersin. Belki de seninle aynı anda aynı şeyleri düşünüyor ve tam da o
Bence birinin gerçekten farklı olup olmadığını zor zamanlarda anlarsın. Hata yaptığında anlarsın. Parasız kaldığında anlarsın. Ayrıldığında anlarsın. Çünkü güzel günlerde herkes iyi görünür, insanın gerçek karakteri çoğu zaman zor zamanlarda ortaya çıkar.
Bence ilk başta yanılmalar farklı hissetmeler o kişinin farklı olduğunu düşünmeler gibi gibi görünse de bir süre sonra Aslında kimsenin genel olarak birbirinden çok ayrılmadığını görüyorum artık alışkanlık mı yaşananlar mı paylaşımlar mı bilmiyorum ama herkesdeki o insan Tarafı herkesle bir yerde kesişiyor.. yani sonuç olarak wow bu farklı diyebileceğin bir kişi yok 🙃
Ayhan bence birinin farklı olduğunu en çok yanında “rol yapma ihtiyacı” hissetmediğinde anlıyorsun 💫 Onunlayken cool görünmeye çalışmazsın, filtreler düşer, en saçma halinle bile rahat olursun. Zaman su gibi akar, sustuğun anlar bile huzurludur. Mesaj atmadığında eksiklik değil merak hissedersin. Kalbin telaş değil, güvenle çarpar ❤️ Sen şu an böyle birini mi yaşıyorsun yoksa hislerin mi yeni yeni uyanıyor? ✨
Bazı insanlara kitap gibi bakmak gerekiyor çünkü Her sayfasını çevirince farklı bir detayını görürsünüz. Okudukça keşfeder farkı da böylelikle anlaşılır. Birini tanımak için derinlerine inmek lazım. Hayalkırıklığına, özlemine, hayallerine, çocukluğuna o zaman farkı varsa mutlaka hissedilir. Bakış açısı üslup burada birer ipucu olabilir.
Her türlü kendini belli eder zaten o kişi. Yan yana iken sana nasıl bakıyor senin yanında nasıl davranıyor konuşmalarına dikkat ediyor mu senin yanında iken oturup kalkmasi hayatındaki gelecek planlarını anlatıyor mu anlatıyorsa eğer ilerde bir gün senle olursak senle şunu yapmak şuraya gitmek isterim gibi gibi gelecek planlarına seni dahil ediyor mu bunlara dikkat edersen anlaşılır
Birinin hayatına girip gerçekten farklı olduğunu anlamak genelde tek bir işaretten değil, birkaç davranışın birleşiminden anlaşılır. Çoğu insan başta iyi hissettirebilir ama zaman geçtikçe bazı şeyler netleşir. Genelde insanlar farklı olan kişiyi şu şekilde tarif eder yanında kendimi daha iyi bir insan gibi hissediyorum ama kendim olmaktan da vazgeçmiyorum.
Farklı hissediyorsam farklı olduğunu anlarımmm.. onu görünce hatta düşününce bile icim gülüyorsa heyecan varsa içimde kelebekler uçuşuyor ise o kişi farklı ve özel kişidir bana göre 🙃🙃