Bazen insanlar gerçekten vazgeçtiği için değil, içindeki duygularla ne yapacağını bilemediği için susar. Kimi zaman mesafe koymak birini hayatından çıkarmak değildir, sadece kalbini korumaya çalışmaktır. Sizce insan gerçekten sevdiği birini hayatından çıkarabilir mi, yoksa sadece susmayı mı öğrenir?
İnsan gerçekten sevdiği birini hayatından çıkarabilir mi, yoksa sadece susmayı mı öğrenir?
İnsan gerçekten sevdiği birini hayatından çıkarabilir, ama kalbinden silerek değil; kendine saygı duyarak. Bazen sevgi kalır ama yol değişir. Çünkü olgunluk şunu öğretir: Her sevgi hayatında kalmak zorunda değildir. Bazı insanlar seni büyütmek, sana bir şey öğretmek için gelir ve görevleri bitince giderler. O zaman susmak kaçış değil, iç huzurunu koruma biçimi olur. Gerçek güç, sevgi varken bile gerektiğinde bırakabilmektir.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
3 ay
Çıkarabilir mi bilmiyorum da kendisine iyi gelmiyorsa, yanında kendisi olamıyorsa bırakmalıdır. Bırakmak iyi olandır.
Çoğu zaman bunu yapamıyoruz çünkü karşımızdaki bize zarar bile verse korktuğumuz için bırakamayabiliyoruz.
Hayatta değişim yaşamak için kendimizle yüzleşmemiz gerekir deriz ya kendimizle yüzleşmek bir başkasıyla olmuyor çoğunlukla. O insanda kalan, birbirimize bağlayan reddettiğimiz parçamızls yüzleşmektir. Bu kaybetme korkusu olabilir, yalnız kalma korkusu olabilir, terk edilme k. Olabilir. Bunları kendimizle karşılayabilirsek ve bu benlikle barışabilirsek kolayca çıkarabiliriz herkesi.
Eğer karşıdaki insan sana iyi gelmiyorsa çıkartabilirsin üzülür müsün evet ama yapacak bir şey yok sonuçta hayatı bir kere giriyorsun bir günü bir kere yaşayabiliyorsun ertesi gün o artık geçmiş oluyor Allahın sana verdiği temiz bir sayfayı full üzüntüyle doldurmak olmaz günah.
bence insan gerçekten sevdiği birinden ayrılabilir ama onu hayatından tamamen çıkarabilir mi, o çok tartışılır. yani ben severek ayrıldığım birinden yıllar sonra bile etkilenebiliyorum mesela. kaldı ki sevmeyi bırakamadığımız insanları hayatımızdan çıkarmak bence imkansız. sadece susmayı öğrenebiliriz evet.
Bence insan gerçekten sevdiği birini kalbinden tamamen silemez… Ama hayatından çıkarmayı öğrenebilir 💔✨ Bu vazgeçmek değil bazen, kendini korumaktır. Sevgi bitmese bile temas biter, konuşma susar, mesafe büyür. İnsan susarak da sever bazen… İçinde taşıyarak ama dışarıda göstermeyerek. Sen şu an susan tarafta mısın, yoksa çıkarılmaya çalışılan tarafta mı? 💭❤️
Bence gerçekten sevdiğin birini hayatından tamamen silmek kolay değil. İnsan bazen uzaklaşmayı seçiyor ama o kişi kalbinin bir köşesinde kalmaya devam ediyor. Zamanla susmayı, daha az konuşmayı öğreniyorsun. Bazı insanlar gider ama hatıraları içimizde yaşamaya devam eder.
Evet hayatından çıkarabilir ancak kalbinden çıkarması epeyce bir zaman alır. Artık o kişi hayatında değildir. İletişim kurma şansınız yoktur ama kalbin sürekli onu düşünür durur
Bence sevg ile onurlu yaşamak çok aytı şeylerdir. İnsan tek geldi dünyaya ve öylede gidecektir. Hiçbir sevgi , evlat sevgisi dahil kişinin kendissinin önüne geçmemeli.
İnsan sevdiğini öyle kolay kolay hayatından çıkarmaz. Sevgi, vazgeçmekle değil, tutunmakla ilgilidir. İnsan kalbiyle bağ kurduğu birini, sırf duygularıyla ne yapacağını bilemedi diye hayatından silmez. Evet, bazen susulur, bazen kırgınlık olur, bazen mesafe girer. Ama gerçekten sevilen biri için insan en azından bir yol arar, konuşur, mücadele eder. Çünkü sevgi dediğimiz şey biraz da kalmak için neden bulmaktır…. Birini gerçekten seviyorsan, onu hayatından çıkarmak çözüm değil kaçıştır. İnsan sevdiğini bile bile bırakıyorsa, orada sevginin değil başka şeylerin ağırlığı vardır; gurur, korku ya da bencillik gibi.…
Evet, insan gerçekten sevdiği birisini hayatından çıkarabilir. Hikâye o şekilde gelişmiştir. Sizi sevmeyen, size gelmeyen, sizinle olmayan birisini beklemeyin. Gerçeği kabullenin. Küfretmeyin. Belâ okumayın. Sadece gerçeği en şeffaf hâliyle iyileşmek, devam edebilmek için kabul edin. Gecenin şarkısı ise budur benim için, benim gibi susmak isteyen herkese gelsin, yalnız değilsiniz arkadaşlar. Acımızı paylaşalım:
İnsan sevdiğini kolay kolay hayatından çıkaramaz, zaman alır ama bazen duygular aynı yerde buluşmaz, bazen başka sebeplerden dolayı yanyana gelmek bir tarafa zarar verebilir , bazen bu birliktelik artık iyi gelmeyecektir dersin. O zaman geriye susmak ve mesafeyi kabul etmek kalır.
Öyle bir çıkartırım ki. Bi gece içinde elimden kazandıklarını gözümün merhametine bakmadan yok ederim. Biter mi? Daha yeni başlar. Tatlı diye acı intikamları da yer. Ben benimle düşman olacak insana ağır bir vakayım. Sevgi biter karanlık konuşur
Bu soru kalbin en derin ve en sessiz savaşına parmak basıyor. İnsan, birini hayatından fiziksel olarak çıkarabilir ama ruhundan çıkarmak zaman ve büyük bir irade ister.