Kız arkadaşım tarafından aldatıldım ve bunu yakaladım. Yardım?

Hayatım boyunca tüm insanlara buna ailem de dahil hep seviyeli yaklaştım. Çokca samimi olmadan her şeyi analiz ederek davrandım. 3 dinleyip 1 konuştum. . Doğuştan gelen insanları okuyabilme ve gelecekte nasıl bir ilişkimin olacağını veya olmayacağını anlayabilme iç güdüsüne sahibim. Karşımdaki insanın konuşmasından nasıl bir karaktere sahip olduğunun analizini çok kolay yapabiliyorum. Bu gün 4 yıllık eski kız arkadaşımı beni bir başka insanla aldatırken yakaladım. Aslında böyle bir şeyin olacağını uzun zaman önceden düşünmüştüm ve son 3 ay içerisinde bu durumu fark ettim. Bu gün beraber yemek yerken kendisinin konuşmalarından bunu anlayıp biraz da çapraz sorguya tuttuktan sonra itiraf etmek zorunda kaldı. Üniversite öğrencisiyiz ikimizde. Beni hiç tanımadığım birisiyle aldatıyormuş. Ve ilişkilerinin 1 aydır devam ettiğini. Arada kaldığını ve iki kişiyi aynı anda sevdiğini ve bunda benim ilgisiz, anlaşılabilmesi zor bir karaktere sahip olduğumu iddaa etti. Ve tabi timsah gözyaşları da arkasından geldi konuşurken. Ben de düzgün bir şekilde dinledim. Ve yemeğimi bitirip eve gideceğimi biraz yalnız kalıp bunu düşünüceğimi belirttim ve ayrıldım yanından. Aslında tam yemek esnasında ne yapmam gerektiğine karar vermiştim. Seviyor muyum? Evet sonuçta sevmediğimiz biriyle 4 yıl beraber olamayız. Fakat yapılan yanlışın affedilemiyecek türden olması, kendisine karşı yitirmiş olduğum güven ve kendime duymuş olduğum saygı ilerki zamanlarda daha büyük sorunlar teşkil edeceğinden ilişkimi bitirmeyi düşünüyorum şu anda. İnsan böyle durumlarda ne yapacağı konusundaki fikirlerini onaylayacak birilerine ihtiyaç duyuyor her ne kadar doğru yaptığını biliyor olsada? Bana mesaj felan attı. İşte yaptığından dolayı çok pişman olduğunu kendisini affetmesini istediği gibi şeyler istedi. Açıkcası yarın buluştuğumuzda kendisine "Sen beni aldatmadın, kendini aldattın" diye bir cevap vermek istiyorum. Sizce doğru mu yapıyorum?
Güncellemeler
+1 yıl
Kafamı kurcalıyor olan şey ise. İlgisizlik konusunda kendisini haklı buluyorum. Fakat onu haklı bulurken kendimi de haklı buluyorum. Son zamanlarda uğraşmam gereken bir çok şey var. Zamanım yetmiyor. Bunu da kendisine olmadan evvel belirttim. Sizce bunu belirtmeme rağmen suçlu ben miyim yoksa ilgisizliğim sebebiyle başkasına yönelen kendisi mi?
Kız arkadaşım tarafından aldatıldım ve bunu yakaladım. Yardım?