Durum ne olursa olsun değişmeyecek bir yaş aralığı var mıdır (durum yani olgunluk şartlar istekler beklentiler imkânlar falan)
3 ay
Durum ne olursa olsun değişmeyecek bir yaş aralığı var mıdır (durum yani olgunluk şartlar istekler beklentiler imkânlar falan)
Yani insanın en istekli yaş dönemi 18,19,20 bence insan 20 yaşlarında evlenmeli hem zinaya bulaşmaz hemde mastürbasyon yapıp günaha bulaşmaz diye düşünüyorum. Örnek ben yaşım 19 günde 2 kez mastürbasyon yapıyorum evlensem keske
Evet zaten dini açıdan öyle ben de evlenmek istiyorum ama hem yaşıtım hem de temiz bir erkek ile maddiyatı insanlar sorun ediyor ama dine göre en az masraflı evlilik en hayırlı olan abartmamak lazım bence
Bencede düğün için olan parayı tatile gitmek için harcar isek daha güzel olur ztn çoğu akraba düşman ne gerek var
Aynen öyle her şey makul olursa maddiyat da sorun olmaz
Bence ideal evlilik yaşı diye sabit bir sayı yok, tamamen senin hazır hissetmenle alakalı 💍✨ Kimisi 23’te “tamam bu insan” der, kimisi 33’te bile hazır hissetmez. Olgunluk, maddi-manevi şartlar, hayattan beklentilerin… Hepsi etkiliyor. Evlilik bir yarış değil, zamanlaması kalbinle aklın aynı yerde buluşunca güzel 💞 Sen şu an evliliğe yakın mı hissediyorsun yoksa zamana mı bırakıyorsun?
Peki hazır olduğunu nasıl anlar insan uzun bir şekilde anlatır mısın
Hazır olduğunu kalbin sakinleşince anlarsın 💗 Kaçmak değil kalmak istersin, hayallerinde “biz” çoğalır, korkuların azalır ✨💍
İyi ki uzun anlat dedik
Cevap
4Cevap
30-35 yaş erkeklerde mantıklı bir yaş diye düşünüyorum
Erken yaşta evlensen pişman olur muydun
Ben evlilik istiyorum da o yüzden böyle genel olarak fikirleri merak etmiyorum 30-35 yaş mantıklı dediniz bir bir de erken evlenmediğime pişmanım dediniz hangisi daha büyük bir pişmanlık olur kararsızım
Bu senin hayallerin ile ilgili bir durum bence ; Bir okulun, geliştirmeyi düşündüğün bir işin, işin olmasını hedeflediğin bir mesleğin yoksa gerçekten seni sevdiğine inandığın güvendiğin bir insan bulduğun zaman 20'li yaşlarda evli olmak bir kadının hayatına bir çok güzel şey katacaktır! Ben neden evlenmediğim için pişmanım diye sorarsan benim yaşımda olan arkadaşlarım şu an aile sahibi insanlar işleri var bir çoğunun güzel anıları ve yeni çift kişilik hayalleri var bunu kıyaslamak gerekirse erken evlenip yuva kurmak daha mantıklı gibi geliyor
Hayır öyle uzun hedeflerim yok sadece sorumluluksuz biraz daha mı yaşasam gezsem eğlensem diye düşünüyorum yorum için çok teşekkür ederim
Erkeklerin günümüz şartlarında 30-35 yaş aralığından önce istisnalar hariç olmak la beraber kişisel gelişimlerini tamamlayamayacağını ekonomik gücünü doğal şartlarda kazanamayacağını düşünüyorum. Bu yüzden bir erkeğin sağlıklı bir ilişki yürütmesi için ilk önce bağımsız ve ekonomik gücünü kazanmış olması lazım bence bu olursa bir çok kötü olasılıktan uzak bir bütünü elde etmek daha kolay olacaktır
Bence 20 evlenme yaşı 10 sene zaten anca adepte olunuyor sonra xoluk çocuk felan
@Melihcicek001 20 mi? oakdar genç bir yaşta yazık.
Aynen yıllarca birbirinizi tanıyın doyun birbirinize sorumluluk belli bir seviyede kalsın sonra iyice olgunlaşınca da çocuk çok mantıklı
Aynen
@cheekystaff sen mesela genç yaşta evlensen pişman olur muydun
tabiki olurdum. ama bir kadın için daha fazla pişmalık sebebi. bir kaç ülke gezin farklı kültürler tanıyın. farklı tecrübeler yaşayın. evlilik bunlardan sonra olmalı... zaten hayat koşturmacası telaşı derken zaman çok hızlı geçiyor.
@cheekystaff ama abinin de dediği gibi bunları beraber yapsak olmuyor mu hani çocuk olmasa da sorumluluk çok mu oluyor sıkıcı mı bir de her kızın ailesi gezmesine izin vermiyor
asla aile olarak sadece karı koca bile olsa o özgürlüğü yaşayamazsın. yok öyle bir dünya. mutlaka engeller kısıtlamalar olacaktır.. 20 li yaşlarından sonra ailenden izinmi alacaksın? git çalış. 1 yaz çalışıp para biriktirsen rahat başka bir ülkeye bir süreliğine gideiblirsin
@cheekystaff yorum için teşekkür ederim özellikle yaşı büyük insanların bu konuda ne düşündüğünü merak ediyordum
Akıl olarak olgunlaşmalisin ve tabiki berili olcude bi yaşa da gelinmesi evlenmek için
Çok genç yaşta evlensen pişman olur muydun
Yaşamadan bilemezsin ama iyi dusunmelisin aşktan gözün kör haldeyken yani çok açıkken evlenme demişler
Kızlar 21/25
Erkekler 27/32
O da herkes için geçerli değil bence ya 27/32 arasında hoşuna gidecek gözüne güzel gelecek adam yok yaşıt daha iyi olmaz mı ki
Elbette yaşıtlarda ilerleyen zaman içerisinde çokta iyi olur ancak hali evlenmeye müsait bir erkek belirli bir olgunluğa girmiş ne istediğini bilen işini gücünü oturtmuş belli bir sorumluluğu almayada müsait olmalıdır, kadınlar erkeklere göre bir tık daha erken olgunlaşır, yaş durumu herkes için geçerli değildir kendinden küçük biri ile de evlenebilirsin böyle şeylerde var genel durumda bundan bahsettim sadece yanılıyor muyum sence?
Yani zaten çoğu insan böyle düşünüyor yanılıyorsun diyemem tabiki ama iş güç maddiyata takılmazsak karakter olgunluğunun yapısal olduğunu düşünüyorum bilmiyorum olgun oturaklı zihniyeti güzel gördüğüm kişiler diyor ki ben gençken de böyleydim hani güzel bir temel var onun üzerine inşa ediyor o olgunluğu
En iyisi 18 19da evlenmek en cok zevj alinan yaş
Mesela o yaşlarda evlensen pişman olur muydun biraz insan pişmanlıktan korkuyor
Olmazdim her gun sevisirdim
Ama onun bir de sorumluluk tarafı var
Hamile kalmazsin mesela şu an haftada kac kez mastürbasyon yapiyorsun, m
Birkaç aydır yapmıyorum ama sadece çocuk mu ki sorumluluk
Gizliden ciksam yazar msn dm den
Maalesef özellikle de mastürbasyon konusu geçmişken olmaz
Zaten bunu sormak istiyorum ama konuştuklarimizi herkes okusun istemiyorum
Daha fazla sormayın bunu o zaman
Peki kusura bakma. Rahatsiz etmiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?