Güçlü kadın sevilmez mi, yoksa kontrol edilemeyen kadın mı sevilmez?

Güçlü kadın sevilmez mi, yoksa kontrol edilemeyen kadın mı sevilmez?

Günümüzde güçlü kadın ikonu erkekle rekabet eden kadın gibi algılanıyor.
Bir miktar doğru olsa da elmanın tadının armutla kıyaslanması gibi de bir anlamsız mukayese de oluyor, çoğunlukla da böyle oluyor...
Önce güçlü kadının tanımı yapılmalı!
Kaslı kadın mı?
İradeli kadın mı?
Dayanıklı kadın mı?
Dominant kadın mı?
Yoksa yer ve zamanına göre aklının tüm unsurlarını doğru şekilde kullanan, başarı çıpası olan, geçmişinden ders alan, geleceği öngörerek önlemini alan, maddi ve manevi her konuyu şuur kapasitesi ile analiz edip sadece gerçekleri, doğruları ve faydaları ortaya koyan, görgü kurallarına uygun yaşayan, kolaylığa ve rahatlığa kaçmadan duruş sergileyen, başarısının farkında ama bununla egoları tavan bir şekilde gezmeyen, böyle kişilere de doğruları mütevazi bir öğretmen gibi, kapsayan bir üslûp ile anlatan bir kadın güçlüdür.
Ama şunu da söylemeden geçmeyim.
Bugün Türk toplumunda kadınların ekserisi erkekle rekabet etmeyi, onlarla sanki düşmanı gibi mücadele etmeyi güç atfeden bir kadın güruhu var. Bu nedenle güçlü kadın Türk toplumunda sayısı çok az.
Çünkü bahsettiğim güçlü kadın erkekle rekabet eden değil, gerektiğinde muavenet edebilen kadındır.
Hoş... Bu kadar lakırdı yazdım. Bu yazdıklarımı anlayacak ne erkek var ne de kadın.
Son satır hariç sorun yok+
@Herkesböyle aslında biraz hayal kırıklığı ile yazılmış bir paragraftı son kısım. Yeniden okuyunca aşırılık var, haklısınız.
Olsun, olmaz demek namümkün, hayal kırıklığının da hakkını vermek lazım değil mi?)) Sadece anlayan için sorun bu kadar🤷🏻♀️ onu da anlarız. Teşekkürler
@Herkesböyle Gecelerde siyah kalemle karanlığa yazılmış dolu yazım var, yorucu hayattan bıkmış, entelektüel varlığıyla çalakalem yazan birinin çıktılarıydı, doğru olmanın kovulmak olduğunu, net olmanın klişeleştirilmek olduğunu bilen biri; öyle işte...
👍🏻harika👏🏻
*Geceler gibi siyah kalemle* karanlıkta olan ışığa yazılmış umut dolu yazılarım var*
*yorucu deyen insanlara inat, hayatın arkasında duran ve ona umutla bakan, yerini her daim bilen ve had bildiren birinin yüreğinden çıkan sözlerdi*
*doğru olmanın başarmak ve meydan okumak olduğunu, net olmanın dürüstlük olduğunu bilen biri işte*
Ben olsam böyle derdim😂
@Herkesböyle pozitif enerjin ve hoşgörün ile yardımseverlik tarafını gördüm. Ama... Ama... Ama... Neyse, beni anlayacak gecelerde rüzgarın ince fısıltısı ve serin bir esintisi.
Öyle olsun))
@Herkesböyle teşekkür ederim minik hanımefendi. Çok nazik ve anlayışlısınız.
Rica ederim, 🤝 minik dediniz kendimi haşere gibi hissettim🤣🤣
@Herkesböyle haşere mi? Yok ben yaşınızı düşündüm. Doğruysa eğer 22 yıl var.
Boş verin takılmayın kendimle alay ediyorum, benim aklıma geldi haşere olmak😂 Siz gayet iyi niyetle yazdınız merak etmeyin
@Herkesböyle Olur mu dikkatli birine benziyorsunuz. Ama farklılığınız çok belli oluyor. Kendinize güveniniz çok yüksek.
Evet güven konusunda doğru bildiniz)) ama farklı değilim bence sadece normal insanım. Çok teşekkür ederim dikkatiniz ve yorum yaptığınız için🤝
@Herkesböyle profilinize baktım. Ben ESTJ ve aşırı maskülen biriyim. Entelektüel tarafımız örtüşüyor
😀 evet, düşünür insanız ve düşüncelerle buluşan gerçeklik bize göre Te dominant. ESTJ olmanızı hangi siteden baktınız. Herkesin bildiği 16personalite sitesini önermem, o site pazarlama taktiği
@Herkesböyle oradan baktım başka bir yer aklıma gelmedi. Doğru yer varsa cevaplayayım, eğer biliyorsanız?
https://sakinorva.net/functions
Bu site var ama sorular 96 tane. Bir de PDB diye program var, sosyal medya gibi ama psikoloji meraklıları ve öğrenci/öğretmenler için. orada enneagram diye grup var pek çok sorular sorarak kendi kişiliğiniz hakkında bilgi edinmeniz mümkün. En sonda insan tam olarak kendi kişiliğini bilemiyor hep şüpheler oluyor ama yine de çoğu kısmını anlamaya çalışmak bile yeterli oluyor
Program bu ama karışık gelebilir))
Personality Database biraz eğlenceli - merhaba merhaba https://www.personality-database.com/u/2075125
@Herkesböyle hangisini tavsiye edersiniz? Ben şimdi müsait değilim ama boş zamanımda zevkle okurum ve cevaplarım.
İlk olan linki deneyin bence, diğeri kafanızı daha da karıştırır. Tamamdır, işlerinizde başarılar kolay gelsin Size
@Herkesböyle cevabı buradan paylaşayım mı? Bu arada soran arkadaşa da ayıp oldu devamlı bildirim gidiyor. 🫣
Devam edin😀ayip olmuyor bana nsjs
Olur, merak ederim. Sorun olmaz bence, yorum ve etkileşim çok olursa soru öne çıkar)) kazanç yani. Gülü seven dikene katlanır😀
Ayy ne kadar tatlı birisiniz😘
Güçlü kadını severim ama o gücü başkalarından etkilendiği için ya da çıkarları için kullanan kadını ise asla ama asla hayatıma almam
Doğal saf bir gücü olan
Ve o gücü kendi lehine kullanmayan
Hakkını arayan
Kendisinin var olduğunu ispat edebilen
Ama güç adı altında da bir ilişki içinde yer almayan şeyler yapmayan
Güçlü olmak ile aşırı olmayı karıştırmayan
Ve Allah'ın koyduğu doğal dengeyi
Yani
Erkeğin saf otoritesini kendi güçsüzlüğü olarak görmeyen
Gerçek gücün ne olduğunu bilen
Kadını elbette çok severim
Gerçekten kendine güvenen erkek güçlü kadından korkmaz, aksine saygı duyar. Güçlü kadın ezmez, net olur. Sorun güçte değil, egoda. Kendini eksik hisseden biri güçlü kadını tehdit gibi görür. Ama olgun biri için güçlü kadın yük değil, yan yana yürünecek bir değerdir.
Güç ve karakteri taşıyabilen bir erkek, güçlü kadını yadırgamaz, tam aksine sevdiği kadınla gurur duyar. Ancak ilişkide benim horozum , borum ötsün, karşıdaki kadının hiçbir konuda düşüncesi kendine ait fikri 💭 olmasın. Ben baskın olayım, o kadının başarısı beni gölgede bırakmasın.
"Ben erkeğim ben üstün olmalıyım o kim ki konuşuyor, ne dersem paşa paşa kabul edip susup oturacak kadın kısmı erkeğin işine karışamaz, evinde sussun otursun"
Bu tarz, erkekler sevmesinler, sosyal 👥 medyada da görüyorum sinirlerim zıplıyor 🤦♀️bu tarz insanların sevmemesi kadınların da hayrına. Gücünüzü, sevginizi kaldırabilecek adamları sevin.💁✌
İnci tanesi, mesele “güçlü kadın” değil aslında… Mesele egosu kırılan erkek 🤭✨ Kendini bilen, olgun bir erkek güçlü kadından korkmaz; tam tersine onunla gurur duyar. Ama kontrol etmeye alışmış biri, bağımsız ve sınırları olan kadını “zor” ilan eder. Güçlü olmak sevilmemek değil, yanlış kişiyi elemek demek 💅🔥 Sen hiç gücün yüzünden geri çekilen biriyle karşılaştın mı?
Cevap
122Cevap
Kandırabileceği kadını sever 🤣
Güçlü kadın candır. Kim demiş güçlü kadını erkek sevmez diye?
bence erkeklerin gerçekten güçlü kadın sevip sevmediği konusunu ikiye ayırmak lazım. bazı erkekler kendinden daha güçlü ve baskın kadından uzak durmayı tercih edebilir çünkü bu tip erkekler genellikle kontrolü ellerinde tutmayı severler ve güçlü bir kadın partneri onları tehdit edebilir.
diğer yandan, olgun ve kendine güvenen erkekler, güçlü ve bağımsız kadın
Bize güçlüsü güçsüzü lazım değil, çalışanı çalışmayanı veya ne bileyim şusu busu değil insan olanı lazım. Ömür törpüsü olunca güçsüz olsa ne güçlü olsa ne zeki olsa ne s***lak olsa ne. Eşler uyumlu olmalı, gerek iş güçte olsun gerek tasarrufta olsun, aile ilişkilerinde arkadaşlıklarda çocuklarda vs. Erkeği de koca evi de çekip çeviren kadındır. Kadın biraz ağır olursa yeterlidir.
Kadın güç algısını değiştiriyor ve bu yeni düzenin güç algısı pek uymuyor bana kadının güçlüsü elbette çekicidir ama bu Meydan okuma ya da başına buyrukluk noktasına geldiğinde bu bir güç değil baş kaldırı olur. O açıdan bakıldığında da güçlü kadın nedir sorusuna cevap almadan seviyorum sevmiyorum dememek lazım.
Zeyna vardı da bizmi sevmedik. 😀
Güçlü kadın sevilir tabiki. 😇
Bu gücünü nasıl kullandığına bağlıdır. Bu hayata karşı özgün yaşayıp ayakları üstünde durmaktır. Diğer türlü ben özgürüm bilmem ne ile her istediğim yaparım demek güçlü olmak değildir. Burada karıştırılıyor işte.
Hayır, erkekler güçlü kadın sevmez diye bir kural yok ki olgun ve özgüveni yerinde erkekler güçlü kadından korkmaz diye biliyorum hatta onlara saygı duyaralara özgüveni zayıf olanlar, kontrol edemeyecekleri bir kadından rahatsız bence meseleerkekler değil, erkeğin olgunluk seviyesi diye düşünüyorum.
Kadın eğer güçlüyse otomatik olarak erkek istemez zaten, ihtiyaçlarını kendi karşılayabilecek güçteyse erkek uğraşmaz, takılmaz, demek oluyor ki erkek adam otomatikman güçlü kadın tarafından eleniyor ama kendisinden güçlü bir adamla karşılaşırsa işte o zaman işler değişir ahjs
*erkekle
Güçlü olmayan kadınlarla birlikte olmak erkeklerin işine gelir. Kolaylıkla kontrol edilebilirler, manipülasyon açık olurlar, erkeğe boyun eğmeye meyilli olurlar. Erkeklerin "güçlü" kadın istememelerinin nedeni, "güçlü" kadının aslında bir erkeğe ihtiyaç duymadan hayatını idame ettiriyor olmasıdır, bu da erkeğin kırılgan egosunu zedeler. Kadının erkeğe ihtiyaç duymadığı bir durumda erkeğin güçlü kadını elde edebilmek için maddiyattan bağımsız üst düzey nitelikler taşıyor olması gerekir.
* manipülasyona açık olurlar
Valla sana bir sey soyleyeyim mi
Güçlü kadını da kontrol edebilirim
Güclü kadini güçlü bir adam kontrol edebilir
Erkekler güçlü kadına aşık olur
Güçsüz her istedigini mecbur yapacak kadin isterler aşagiliklar kisaca
Ben güçlü kadına sözümü gecirebiliyorsam benden güçlü erkek yoktur
Başımın ustunde taşırım o kadini
genelde öyle cünkü çoğu erkek koruyan güçlü olan benim rolüyle büyüyor güçlü bir kadın görünce de sanki elinden bir şey alınmış gibi hissedebiliyor aslında korktukları şey rol değil bence değer kaybetme hissi
Erkeklerin ne sevip sevmediği hiç umrumda degil açıkcası. Kadın dediğimiz şey de bir insan neticede, yeri gelir zayıf olur yeri gelir güçlü... Sevmeyi bilen her haline eyvallah der yanında olur
Güçlü kadın severim Zaten bence ilişkinin kontrolü çoğunlukla kadın tarafında olmalı çünkü kadınlar ilişki dinamiklerini bize göre daha sağlam tutuyorlar o yüzden bir erkeğin kadınına güvenip kendini ona bırakması lazım😊🙂
Hayır, erkekler güçlü kadınlardan korkmaz, aksine çoğu zaman saygı ve hayranlık duyar.
Güç, baskı kurmak değil, duruş ve kararlılık göstermekle ilgilidir, doğru insan, bunu bir tehdit değil, değerli bir özellik olarak görür.
Çok güçlü kadını erkek gibi görüyolar bi kavobuzu yalandan açama ona ver dünyanın en mutlu adamı oluyolar para olarak zaten kendinden fazlasını kazanmanı istemez yetersiz bulur kendini gereksiz bi tatminkarlıkları var ama onlarda öyle mutlu oluyo heralde
Güçlü kadınla her erkek baş edemez Kendi sorunlarını kendi çözmeyi kimseye muhtaç olmadan sadece Kendi Ayakları üzerinde Yaşamayı bilen bir kadın bir erkeğe ihtiyaç duymadığı için onun afrasını safrasını nazını niyazına tribini çekmez bunları yapabilmesi için çok seviyor olması lazım
Kendi ayakları üstünde duran onlara muhtaç olmayan kadınları pek sevmezler
Kimi güçlü kadın seviyor çünkü onun iplerini eline alma fikri kafalarında o kadına karşı merak uyandırıyor, kimi ise kavanoz kapağını bile açamayan, duygusal, mızmız ve çocuk ruhlu kızları seviyor.
ne kontrolü anlamadım? güçlü kadın demek kontrol edilemez demek değildir? neyin kontrolü kim kimi zorla bir şey yapmaya zorluyor ki? boşa tribe gerek yok.
Her güçlü kadın erkeğin erkekliği ile savaş vereceği anlamına gelmez.
Güçlü kadın değil, hayatında ki erkeğin maskülateni ile savaş veren kadın sevilmez. İster güçlü ister güçsüz.
Güçlü bir kadınla kesinlikle yaşamak isterim. hatta ilk tercihim.
Sorunun detay kısmı farklı. "kontrol edilemeyen kadın mı sevilmez?" Adını da koymuşsun bu farlı bir şey. "kontrol edilemeyen kadın" tabii ki istemem. Gece bir eğlence mekanına gidip eve yalnız dönmeyi sevmem.
Bence hepsi sevmiyor genelde yönlendirebilcekleri, bastırabilcekleri sessiz kadınları tercih ediyorlar.
Güçlü kadın sever de kontrol edemediği kadını sevmez fıtratı gereği
Güçlü iyidir ya daha güven verir. Kendinden emindir, korkusuzdur. Arada minnoşlukları da olsun tabii ama genel net kadın güzeldir 😂
Güçlü kadını elde etmek onun ilgisini çekmek memnun etmek zor geliyor onlara halbuki güçlü kadını mutlu tatmin etmenin zevki çok başka harikadır
Düşünce zeka nezaketi inceliği zerafetiyle duruşu kurallarıyla güçlü dik duran kadın seviyorum
Her erkek bir değil. Benim eşim güçlü kadın sever. Her şeye tamam canım dememe gıcık oluyor 😀
Kadınlar güç ile egoyu karıştırıyor. Güçlü kadını kesinlikle tercih ederim fakat bazı kadınlar gereksiz ego şımarıklığı güç zannediyor.
Erkeklerin çoğu kanatları altında olacak kadınları tercih ederler. Zira erkekler güçlü görünmeyi severler
Güçlü kadın naiflesir. Oysaki ki güçlü kadını otoriter gören beyin hastalıklidir
Sever neden sevmesin güçlü bir kadınım olsun isterim onu taşıyabilecek potansiyele sahibim çok şükür
Güçlü kadın sevmeyen erkek gitsin kapalı ışıklarını yakmayı öğrensin önce 😅
Erkekler güçlü kadınları sevmez Mi aksine güçlü kadınla birlikte olmaktan gurur duyarım
Ben çok severim. Varsın baskın olsun, enerjisi bol olsun… 🔥⚡️🥰
Korkak, düşük zekâlı erkek sevmez güçlü kadın
Güçlü kadın sevilir. Osmanlı kadını gibi olmalı😀
Sever, niye sevmesin?
Ben güçlü kadın terchi ederim mesela, daha çekici gelir bana.
Güçlü kadın mı var hepsi ya baba ya koca ya dayanıyor
Kendi ayaklarının üstünde duran kadınlar başımın tacıdır.
Özgüveni yüksek birisiyse yanındaki kadının güçlü duruşundan korkmaz aksine gurur duyar, destekler
Evet tahammül edemezler kendilerinden iyi bir kadına
Zeka ve kariyer olarak güçlü kadın her zaman iyidir.
Guclulukukle gereksiz inatciligi karistirmadikca güçlü kadın. Güçsüz kadın aşırı bakım istiyo
Geneli sevmez. Ama kendi ışığından emin olan, başkasının ışığından korkmaz.
Sevmezler çünkü yönetemem derler. Kapasite meselesi
Güçlü değilde aşırı özgürlükçü olanı sevmeyiz
Güçlü kadın nedir olm ben anlamadım sizde güç ancak trip ve makyaj gücü estetik birde :D
Bayılırım ben severim biseyler öğrenmek ayıp değil. ya da güçlü akıllı kadın yanında olması lüks
Güçlü kadın daha iyidir. Kolay kolay bir lafın dedikodunun altında kalmaz kendini Ezdirmez
Güç zehirlenmesi yaşayıp bana yutturmuyorsa sorun yok severim.
Özgüven sorunu olan erkekler için kesinlikle doğru güçlü kadını sevmiyorlar.
Yoo severiz, sadece narsist, ezik tipler istemez kontrol edemediği kadını
Güçlü kadın sevilir.
Ancak güçlü olmak demek erkeğin gururunu ezmek demek değildir
Erkeklerin ezici çoğunluğu, hiçbir zaman kendilerinden daha zeki, daha başarılı, daha idealist, daha yetenekli ve daha güçlü kadın sevmez.
Çünkü yönetme iç güdüsü altında gizli bir tahammülsüzlük de yatar.
Sevmezler. Çünkü kadın güçlü olunca , erkek yanında yetersiz kaliyo.
Çünkü erkeklerin çoğu gerçekten yetersiz. Yeterli olanlarda görüyorsunuz zengin ve sağlayıcı adamlar.
Aslan yanında aslan ister. Güçlü erkek külkedisiyle birlikte olayım demez.
ahdahshha kahkaha attım böyle kendini kandırmaya devam et
Erkek onda iç güdülerini uyandıran ve kibar, ilgili, nazik ve elde edilemeyecek kadına aşık olur
Bir erkeğin cinsel iç güdülerini uyandıran koruma iç güdüsünü tetikleten narin, duygusal ve tatlı bir kadın ol ve erkeğe böyle davran bak bakayım erkek sana nasıl değer veriyor görürsün
Güçlü kadın asla erkekte koruma iç güdüsünü yoğun yaşatmaz
Cinsel arzuyu yoğun tetiklemez duygusal anlamda iyi gelmez
Bak alfa erkeğe gelmez beta erkekler tabi güçlü kadın delisi olur
@DenkenderMann kendimi kandıracağım bir durum yok. Uzun süreli, huzurlu, güzel bir evliliğim var. Birimiz doktor birimiz mühendisiz. Statü denkliği önemlidir. Güçlü kadından ne anlıyorsunuz mesela evde elinde tornavida gezen, yolda sağa çekip lastik değiştiren bir figür falan mı canlanıyor aklınızda?
Güçlü kadın dediğin benim erkeğe ihtiyacım yok demekse evet istemiyorum
Güçlü ile erkeksilesmis kavramını ayırmak lazım güçlü kadın sevilir yeri geldiğinde bir sorun karşısında ayakları üzerinde durabilcek ama tabiki herzaman kadinsiligi ve disiligini elden birakmadan
Erkek guclu kadın da kirilgandir tabiki güçlüyüz ama erkeği edicek bi güçlük ya da onu rahatsız edicek zedeliycek şekilde olmamalı eder bu rahatsız erkegi
Güçlü kadın açıklaması nedir tam olarak çünkü bazıları ayakları üzerinde duran kadın diyor bazıları çalışan kadın diyor kimisi de kaslı kadın diyor seninki hangisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?